Reklama

Reklama

Najsledovanejšie žánre / typy / pôvody

  • Akčný
  • Dráma
  • Horor
  • Animovaný
  • Komédia

Obsahy (52)

Samurai 3

Samurai 3 (1956)

Musashi sa zmenil. Súboje už nevyhľádáva, ba naopak, snaží sa im vyhýbať. Je mu ponúknuté vysokopostavené miesto pobočníka samotného Šogúna, Musashi však odmieta a rozhodne sa usadit v malej dedinke, kde si založí farmu. Jeden súboj ho však ešte predsa len čaká. Samuraj Sasaki Kojiro, jediný, ktorý sa Musashimu može svojmi schopnosťami rovnať, ho vyzve na súboj. Ich meče sa prekrížia v súboji na život a na smrť, na ostrove Ganryu.

Samurai 2

Samurai 2 (1955)

Takezo už ako samuraj, pod novým menom Miamoto Musashi, putuje po Japonsku, stretáva sa v súbojoch s tými najlepšími samurajmi a stále zostáva neporazený. Všade ho už poznajú ako toho najmocnejšieho samuraja v celom Japonsku. Musashi sa vracia do Kyota, aby vyzval na súboj majstra tamojšej najprestížnejšej samurajskej školy. Takeza si všimne velmi schopný, ambiciózny samuraj Sasaki Kojiro, ktorý v Musashim vidí svoju životnú výzvu a jeho jediným cieľom sa stáva vyzvať a poraziť Musashiho v zájomnom súboji.

Sasaki Kojiro je podobne ako Miamoto musashi, skutočná historická postava a je ústredným motívom vo filme Kojiro (1967, réžia Hiroshi Inagaki ).

Samurai

Samurai (1954)

Dej sa odohráva v období veľkej vojny, na prelome periód Sengoku a Togukava. Mladý Takezo (Mifune) je vo svojej dedine neobľúbený kôli svojej divej a výbušnej povahe. Za účelom získania slávy a prestíže sa spolu zo svojim najlepším priateľom Matahachim vydá do vojny. Nanešťastie, sú na zlej strane a po prehratej bitke sa stávajú utečencami. Ani po návrate domov Takeza neprímajú s otvorenou náručou, naopak, odsúdia ho a snažia sa ho uveznit. Divého Takeza sa ujíma múdry mních Takuan, ktorý sa ho snaží skrotit a zaučit do samuraiského kódexu.

Herec Rentaro Mikumi, ktorý stvárnil Takezovho priateľa Matahachiho, si v tom istom roku zahral aj Miamota Musashiho vo verzii režírovanej Yasuo Kohataom.

Jackie Chan: Superpoliš 3

Jackie Chan: Superpoliš 3 (1992)

Hongkongský policajt Chia Chu (Jackie Chan) je vyslaný ako agent v utajení do Číny, aby zneškodnil drogového magnáta. Spolu s čínskou policajtkou (Michelle Yeoh) sa im podarí z pracovnej kolónie oslobodit brata drogového magnáta a vďaka tomu sa dostanú do zločineckého sindikátu. Nešťastnou náhodou sú však odhalený a z utajenej akcie sa stáva boj o prežitie.

Slávna scéna, kde Jackie držiaci sa rebríka zpusteného z helikoptéry letí ponad Kuala Lumpur, bola prevedená bez akýchkoľvek bezpečnostných opatrení.

Spiknutí klanu Jagjú

Spiknutí klanu Jagjú (1978)

Po náhlej a záhadnej smrti šogúna Hidetadu musí vláda rozhodnúť o tom, kto sa stane novým šogúnom. Hidetada po sebe zanechal dvoch synov. Staršieho Iemitsuho, ktorý má od narodenia zohyzdenú tvár a mladšieho a pohľadného Tadanagu. Yagyu, šogúnov šermiarsky inštruktor, chce spraviť všetko pre to, aby sa šogúnom stal jeho obľúbenec, starší Iemitsu. Tadanaga sa tomu nevzpiera, no keď sa dopočuje chýr, že jeho otec bol otrávený, požiada o exhumáciu tela a opätovné prešetrenie. S tým však Iemitsu, ktorý je obvplyvnený Yagyuom nesúhlasí a medzi bratmi tak vypukne vojna.

Křivák

Křivák (1961)

Rio (Brando) a Dad (Malden) su parťáci. Podarí sa im vylúpiť banku v Mexiku, avšak na úteku pred zákonom Dad svojho parťáka Ria podvedie a utečie aj s ulúpenými peniazmi. Rio strávi päť rokov vo väzení, rozmýšľajúc nad pomstou. Nakoniec sa mu podarí z väzenia utiect a jeho jediným cieľom je nájsť zradcu a pomstiť sa mu smrťou. Nájsť sa mu ho síce podarí, avšak Dad sa za tú dobu stačil vypracovať na šerifa malého prímorského mestečka v Californii. Pomsta pre to nebude jednoduchá.

Prvý Brandov zostrih filmu bol dlhý 5 hodín. Paramount mu film zobral a zostrihal ho na terajsiu 141 min. verziu. Nahnevaný Brando na to povedal:Toto nieje film, ktorý som natočil. Teraz sú charaktery čiernobiele, nie ľudské, ako som ich plánoval.

Hra smrti 2

Hra smrti 2 (1981)

Billy Lo, slávny kung-fu majster je zavraždený pri objasňovaní vraždy svojho priateľa. Billyho mladší brat Bobby sa rozhodne svojho brata pomstiť a stopy ho zavedú až do tajomnej Veže smrti, kde ho okrem odhalenia vraha čaká aj veľké prekvapenie.

Tai quan zhen jiu zhou

Tai quan zhen jiu zhou (1973)

Japonsko okupuje Kóreu a nemilosrdňe likviduje všetkých, ktorí sa odvážia postaviť na odpor. Škola karate ktorá má sídlo Soule je v skutočnosti tajná japonská orginizácia a má za úlohu vypátrať a zničiť povstaleckú skupinu na čele s majstrom tae kwon do Lee Cheng Tungom (Jhoon Rhee). Keď sa japonci dozvedia že útočiskom rebelov je miestny katolícky kostol, zajmú a mučia kňaza, aby im prezradil, kde sa Lee Cheng Tung ukrýva. Kórejskí patrioti musia kňaza oslobodiť a raz a navždy sa s japonskými votrelcami vysporiadať .

Là dove non batte il sole

Là dove non batte il sole (1974)

Čínskemu obchodníkovi Wangovi sa na západe naozaj darí a na akciách železníc už zarobil hotový majland. Práve preto sa stane cieľom zlodeja Dakotu (Lee Van Cleef), ktorý má v úmysle vylúpiť Wangov sejf. Na otvorenie sejfu je nútený použiť dynamit no nešťastnou náhodou pri tom zabije aj Wanga. Nešťastie je o to väčšie, že že v sejfe nájde iba pár bezcenných fotografií s nahotinkami. Čínsky vojvoda, ktorý do Wanga investoval peniaze je rozzúrený a pošle Wangovho synovca Ho Chiena (Lo Lieh) na západ, aby mu investované peniaze priniesol späť. Tam sa Ho Chien spojí s Dakotom a spolu sa pustia do hľadania ukrytého bohatstva. Prekvapenie ich čaká, keď zistia, že prefíkaný Wong ukryl lokáciu pokladu v tetovaniach na pozadiach jeho štyroch mileniek.

Zhan shen tan

Zhan shen tan (1973)

Chudobní obyvatelia čínskeho mestečka sú tyranizovaní japonskými pirátmi, ktorý od nich vyžadujú, aby im v určitom čase zložili vysokú čiastku peňazí, lebo inak ich vyvraždia. Časy sú zlé a obyvatelia majú problém uživiť seba samých a splniť preto takúto požiadavku je pre nich nereálne. Do mestečka však prichádza udatný šermiar (Wang Yu), ktorý sa im rozhodne pomôcť. Na armádu pirátov však sám stačiť nebude a preto sa vydá hľadať ďalších hrdinov, ktorí mu budú ochotní pomôcť a to aj napriek tomu, že finančná odmena bude nulová. Hŕstku statočných hrdinov sa mu nakoniec získať podarí a tak sa rýchlo musia pustiť do plánovania obrany, pretože armáda pirátov sa nezastavitelne blíži.

Da ci ke

Da ci ke (1967)

Nieh Cheng (Wang Yu) je ambiciózny šermiar, ktorý bol z politických dôvodov nútený odísť do ústrania. Stará sa o svoju matku a sestru a svoj hnev potláča oddanosťou svojej rodine a tažkou prácou. V jeden deň je však kontaktovaný bývalým ministrom, ktorý ho pôžiada aby spáchal atentát, ktorý by nielen oslobodil národ od tyrana, ale by Chengovi umožnil aj osobnú pomstu za smrť svojho majstra.

Bo ming chan dao duo ming qiang

Bo ming chan dao duo ming qiang (1979)

Dlhoročný rivali, Kráľ Mečov a Kráľ Kopií, sa každý rok stretávajú v tvrdom súboji aby zistili, ktorý z nich dvoch je ten lepší. Súboj však vždy končí remízou. Majstri sa preto rozhodnú, že vytrénujú mladých učnov, ktorých naučia všetko zo svojho umenia, aby tí potom rozhodli, ktorý majster a umenie je to najlepšie.

Opium and the Kung Fu Master

Opium and the Kung Fu Master (1984)

V malej čínskej dedinke s objavil velký problém - je ním ópium. Nový Ópiový dom k sebe láka čím ďalej tým viac obyvateľov, ktorí sa rýchlo stávajú na ópiu závislí. Miestny šéf domobrany Tie Qiao San (Lung Ti) je jedinou šancou, ako sa dedina tejto pliagy môže zbaviť, no problém je to, že i on sám je oslabený vplyvom užívania ópia.

Reddo Shadō Akakage

Reddo Shadō Akakage (2001)

Traja mladý ninjovia - Akakage, Aoikage a Asuka - plnia tajné misie, aby pomohli vo svojej krajine znovanastoliť mier. Akakage a Aoikage sú už od detstva do Asuky zaľúbený a potom ako pri jednej misii Asuka zahynie, sa nešťastný Aoikage rozhodne z klanu odísť. Netrvá však dlho a pomsta za smrť Asuky cesty priateľov znova spojí.

Zan xian sheng yu zhao qian hua

Zan xian sheng yu zhao qian hua (1978)

Do pokľudného mestečka Foshan prichádza skupina zločincov, ktorí majú úmysel využiť toto miesto na rozvoj svojich nelegálnych obchodov. Jediný človek, z ktorého majú skutočne strach je Leung Jan, ktorý je naokolo známy ako skvelý lekár, dobrodinec, ale aj mocný kung-fu majster. Po niekoľkých nepodarených pokusoch sa zločincom predsa len podarí majstra Leung Jana vlákať do pasce a zavraždiť. Jediní, ktorí tak môžu zabrániť zločincom prevzať moc nad Foshanom, su majstrovi mladí študenti Chan Wah Shun (Casanova Wong) a Fatty (Sammo Hung).

Obyčejný spratek

Obyčejný spratek (1981)

Namyslený Leung Chang, mladý syn bohatého obchodníka, si myslí, že je tým najlepším kung fu majstrom pod slnkom. A vždy, keď sa naskitne príležitosť, snaží sa to sebe a aj ostatným dokázať. Pravda je však niekde inde. Changove kung fu v skutočnosti nestojí za nič. Jeho otec však zo strachu, že by jeho syn mohol príst k úrazu, podplatí každého, kto sa Changovi postaví do cesty, aby súboj prehral. Raz však Chang narazí na protivníka, ktorý sa podplatiť nedá. Je nim herec kočovného divadla a skutočný kung fu majster, hrdý Leung Yee Tai. Chang utrpí krutú porážku a rozhodne sa, že presvedčí Taia, aby sa stal jeho majstrom.

Hun shen shi dan

Hun shen shi dan (1998)

Profesionálna skupina zlodejov prijme kšeft za 3 milióny dolárov. Ich úlohov je ukradnúť diamant obrovskej ceny, ktorý je uložený vo vysoko stráženom objekte sídliacom v Prahe. Obrovskej hodnoty diamantu si je vedomý každý a nájde sa niekoľko takých, ktorí sa rozhodnú ho získať len pre seba. Súboj kto z koho začína.

Dny teroru

Dny teroru (1986)

Jason Chan (Biao Yuen) je právnik. Už dlho zhromažďuje dôkazy a svedkov na usvedčenie drogového magnáta, no vždy končí s neúspechom. Svedkovia a dôkazy miznú a gangstri sú stále na slobode. Rozhodne sa preto vysporiadať so zločinom sám. A nebude to prostredníctvom súdnych konaní, ale cestou pästí a olova.

Kiba okaminosuke

Kiba okaminosuke (1966)

Hlavným zdrojom živobytia v malej dedinke je spoločnosť, ktorá sa stará o transport zásielok. Pozícia na frekventovanej ceste jej zaručuje tvalý prísun zákazok. Stane sa však cieľom záujmu chamtivého Nizaemona, ktorý sa snaží výhodne postavenú spoločnost zničiť a rozšíriť tak vlastný biznis s vysokými poplatkami. To by však pre obyvateľov znamenalo katastrofu. Spoločnost získa dôležitú zákazku na prepravu 30 000 ryo a ak by neuspela, znamenalo by to koniec. Vlastníčka si preto na prepravu zásielky najme potulného šermiarskeho majstra, ktorý sa nedávno zatúlal do dediny. Nizaemon však niečo chystá tiež.

Gekitocu! Sacudžin ken

Gekitocu! Sacudžin ken (1974)

Tsurugi je tvrdý chlapík. Ak je treba vykonať nejakú špinavú robotu, on je ten správny muž. Po tom, ako zomrie bohatý ropný magnát, sa ho mafia pokúsi najať, aby uniesol jeho jedinú dceru - dedičku obrovského majetku. Tsurugiho penažný požiadavok sa im však zdá priveľký, a kedže mu už prezradili svoj tajný plán, stáva sa nežiadúcou osobou. Tsurugi sa však nedá prekvapiť a zmasakruje celú bandu, ktorá sa ho pokúsi odpratať. Na oplátku sa Tsurugi sám ponukne, že sa stane ochrancom magnátovej dedičky a mafia tak namiesto neoceniteľného spojenca získava toho najnebezpečnejšieho nepriateľa.

The Street fighter bol prvý film, ktorý dostal rating X za dávku zobrazeného násilia.

Reklama