Reklama

Reklama

Samurai 3

  • Česko Samuraj - Musaši Mijamoto: Souboj na ostrově Ganrjú (viac)
Trailer

Obsahy(1)

Musashi sa zmenil. Súboje už nevyhľádáva, ba naopak, snaží sa im vyhýbať. Je mu ponúknuté vysokopostavené miesto pobočníka samotného Šogúna, Musashi však odmieta a rozhodne sa usadit v malej dedinke, kde si založí farmu. Jeden súboj ho však ešte predsa len čaká. Samuraj Sasaki Kojiro, jediný, ktorý sa Musashimu može svojmi schopnosťami rovnať, ho vyzve na súboj. Ich meče sa prekrížia v súboji na život a na smrť, na ostrove Ganryu. (kitano)

(viac)

Videá (1)

Trailer

Recenzie (35)

Fr 

všetky recenzie používateľa

,,SÍLA NESTAČÍ K TOMU, ABY SE MUŽ STAL OPRAVDOVÝM SAMURAJEM. KROMĚ SÍLY MUSÍ MÍT TAKÉ ČISTÉ SRDCE“..... /// Třetí díl bych řek, že je nejvýpravnější. Hudba jako ze Sedmi statečnejch (vím vole, jako pro srovnání… když napíšu ,,jako z Pyšný princezny“, tak to nikdo nepochopí….) a příběh je dostatečně ,,přijatelnej“ i pro západní civilizaci. Neopětovaná láska má pokračování (ty ženský, čert aby se v nich vyznal, natož samuraj…) a zase mě (lehce) štve, ta romanticko-dramatická část. Tož taková byla (zřejmě) doba (filmová). Ale to finále…. kurva dobrý! Plný Mifuneho charisma, se soubojem důstojným k ukončení CESTY SAMURAJE. Trilogie, ze který s postupem času vylejzá pár chybiček. Nicméně já, osoba dávající přednost normálním filmům před těma artovejma…. prostě líbilo se mi to! /// NĚKOLIK DŮVODŮ, PROČ MÁ SMYSL FILM VIDĚT: 1.) Žádnou z knih o skutečném Miyamoto Musashimovi, které napsal Eiji Yoshikawa jsem nečetl. 2.) Zjistím, co se stalo 13.dubna 1612. 3.) Thx za titule ,,Martin Tirala“ a ,,fridatom“. /// PŘÍBĚH ***** HUMOR * AKCE ** NAPĚTÍ ** ()

kinej 

všetky recenzie používateľa

Ve třetí části nabírá konečně trilogie na tempu. Zatímco v předešlých částech byly osudy Musašiho vcelku nezajímavé, zde je již samurajem v pravém smyslu slova a tak je tento film prodchnut samurajskou filosofií v mnohem větší míře, než předtím. A díky tomu se film sleduje o mnoho lépe. Všechny posatvy, které se v průběhu dílů jevily jako zbytečné, zde naleznou rozuzlení svého osudu a tak je tento film ve znamení katarze. Jako trilogii však nehodnotím jednoznačně kladně. Místy jsou filmy velice zdlouhavé a plné nadbytečných dialogů. Myslím, že jeden dlouhý film by úplně stačil. ()

Reklama

DaViD´82 

všetky recenzie používateľa

Inagaki si konečně uvědomil co za poklad v Mifunem má a plně toho využil. Bez té jeho charismatické aury "stačí mi jeden pohled a víte, že jsem Bůh" by jen těžko mohla kupříkladu taková scéna s mouchama vyznít vážně (byť s humorný nadhledem) a ne jako špatný vtip. Ovšem závěr je tu oč tu běží a je to právě samotné finále na ostrově, kvůli kterému se vyplatilo sledovat předchozích ne vždy zcela záživných cca třista minut. ()

ScarPoul 

všetky recenzie používateľa

Presne ten koniec aký tento trológia potrebovala. Mijamoto Musaši už od začiatku pôsobí ako vyrovnaní človek. Človek, ktorý našiel svoj vnútorní pokoj a ktorý skutočne pochopil umeniu meča. Všetky životné križovatky, ktorými sme boli svedkami v predchádzajúcich dvoch dieloch prichádzajú k svojmu koncu. Veľa osudov sa uzatvorilo a niektoré konečne nabrali ten správny smer. Mijamoto konečne priznal svoje city, má učedníka, objavil krásu farmárčenia a stretol sa z najväčším súperom na poli meča. Inagaki je skutočný majster. Film má krásne tempo, je zrozumiteľný aj pre západného diváka a Mifune vo svojej kreácií podáva veľmi sugestívny výkon. Výtky zostávajú rovnaké ako v prípade prvého a druhého dielu, ale ako celok je to veľmi funkčný životopisný film, s veľmi silnými skrytými významami a pôsobivými akčnými scenámi. Je veľká škoda, že čo sa týka technickej stránky, zub času sa na nej podpísal viacej ako by bolo milé. Ale príbeh a myšlienková hodnota, je rovnako silná, ako bola - a to len predpokladám - kedysi. Skvelá trilógia a skvelý Mifune. ()

kitano 

všetky recenzie používateľa

Brilantne vyvrcholenie brilantnej trilogie. Brat jednotlive diely ako samostatne filmy nieje rozumne. Cela trilogia je jeden komplexny prepleteny pribeh, vidiet len jeden ci dva diely nema zmysel. Preto, hodnotenie berte za celu trilogiu. Bolo skutocne fantasticke sledovat vyvin Myiamotovho charakteru. Mlady rebel -> mocny samraj, ktory vsak stale hlada cestu a sam seba -> a nakoniec skutocny majster, ktory spoznal tie spravne hodnoty a sposob zivota. Cely pribeh je prepleteny mnoha obdivuhodnymi charaktermi a dejovymi zvratmi z ktorych si kazdy vzdy nieco odnesie. Z pohladu divaka mozem povedat, ze jednotlive udalosti a pravdy som prezival priam ako Myiamoto sam. To si myslim hovori za vela. Samotny zaver, samurajsky duel ktory rozhodol o osude mnohych postav, je potom skutocne posobivym, priam dokonalym zavrsenim, ktore so mnou skutocne pohlo. Tak isto cele technicke spracovanie ma neuveritelne caro, podobne tomu, ktore nesu stare USA klasiky natocene v Technicolore (Gone with the wind, Wizard of OZ, War o the Worlds) - nadherne farby, krasne zabery, vinikajuca ustredna melodia. Skutocny epos nielen medzi smurajskymi filmami, ale aj v kinematografii vobec. (10/10) ()

Galéria (20)

Reklama

Reklama