Reklama

Reklama

Zan xian sheng yu zhao qian hua

  • Hongkong 贊先生與找錢華 (viac)
Trailer 2

Obsahy(1)

Do pokľudného mestečka Foshan prichádza skupina zločincov, ktorí majú úmysel využiť toto miesto na rozvoj svojich nelegálnych obchodov. Jediný človek, z ktorého majú skutočne strach je Leung Jan, ktorý je naokolo známy ako skvelý lekár, dobrodinec, ale aj mocný kung-fu majster. Po niekoľkých nepodarených pokusoch sa zločincom predsa len podarí majstra Leung Jana vlákať do pasce a zavraždiť. Jediní, ktorí tak môžu zabrániť zločincom prevzať moc nad Foshanom, su majstrovi mladí študenti Chan Wah Shun (Casanova Wong) a Fatty (Sammo Hung). (kitano)

(viac)

Videá (2)

Trailer 2

Recenzie (17)

Olafsson 

všetky recenzie používateľa

Luxusni choreografie souboju a treninkove metody mistra wing chunu jsou dve veci ktere se mi velmi libily. Je to umocnene tim ze sam jsem nedavno zacal ucit se wing chun. Co mi vadilo a tedy ubralo jednu hvězdu byly občasné lety, přílíš mnoho skoků a salt a hlavně nadpřirozené schopnosti finálního bosse.. To si fakt mohli odpustit.. ()

kitano 

všetky recenzie používateľa

Top Sammo Hung. Jeden z majstrovych majsterstrikov na prelome 70-80 rokov (Prodigal Son, Odd Couple, Knockabout, Magnificent Butcher). Uzasne energicky Sammo, skvele postavy a zbesilo rychle - extra dlhe suboje, pri ktorych som vsetky tie choreograficke vychytavky ani nestihal sledovat. Zapletka jednoduchsia uz hadam ani byt nemohla, na to vsak z vysoka prdim. O zabavu sa predovsetkym stara akcia a paradne-perfektne obsadene postavy. Sammo ako zabavny a trochu streleny gulaty chlapik s uzasnymi pohybovymi schopnostami, Lee Hoi San ako "zelezny" drtic, ktory pri kazdom zasahu vydava cingavy zvuk, Dean Shek ako vyziabnuty, polosialeny sidekick, ktory vacsinou len dostava na drzku a Fung Hak - extrahnusny zaporak, ktory vas v zavere zarucene riadne prekvapi. Proste zbierka hercov a chrakterov, ktori v Sammovych filmoch vytvaraju jedinecnu atmosferu, bombasticku akciu a kralovsku zabavu. Ps.: Ustrednym bojovym umenim vo filme je Wing Chun, ktory vo svete preslavil najma majster Brucea Leeho - Ip Man. Vo filme je skutocne mozne pozorovat tuto techniku a niektore jej zakladne pohyby, ci postoje (hlavne pri treningu, napr aj slavny "wooden dummy"). Na temu Wing Chun vo filmoch som napisal clanok, ktory mozet najst tu ()

Reklama

Martin741 

všetky recenzie používateľa

Reziser Sammo Hung Kam Bo nam tu serviruje pribeh o skupinke zlocinicov, ktori chcu v akomsi meste rozjet svoje nelegalne obchody. Potom tam vystupuje lekar a majster kung fu v jednej osobe, vrazda sa stane, tu treba trestat - proste fajna brutalna hongkongska rubnica tak jak ma byt, Hung Kam Bo sa podstatne zlepsil : 84 % ()

maldoror16 

všetky recenzie používateľa

Wow! Jeden z těch úplně nejlepších klasických kung-fu filmů. Perfektní! Prostinký děj, ale velmi chytlavě a dobře podaný a provedený. Sem tam povedený vtípek a několik úžasných a nabušených scén. Paráda! (pozn. na okraj - asi jsem ještě v žádném filmu nezaznamenal "vydírání" někoho tím, že mu jeho blízké - zde matku - rovnou zabiju, namísto toho, abych vyhrožoval, že je zabiju, když se nepodvolí:)) ()

PetrPan 

všetky recenzie používateľa

Potyčky, potyčky, potyčky. Zhruba tak by se dal charakterizovat celý děj téhle klasické hongkongské řežby, kde zlouni kráčí z jednoho obrazu do druhého a tu zbijí toho, tu zase onoho. Nakonec samosebou dojde i na ně. Příběh nijak nad obvyklý standard žánru nevystrkuje růžky, nicméně Sammo Hung už tady dokazuje, že umí natočit skvělé kung-fu. Všichni důležití bijci mají svůj zajímavý styl, od bojovníka s kopím přes téměř nezranitelného muže s ocelovou kůží až k mistrovi ve stylu kudlanky. Avšak nejen různorodost stylů dělá z Hungova filmu výborného zástupce svého žánru, souboje se odehrávají navíc v zajímavých lokacích od nočního bambusového lesa až po klasické čínské obydlí a jejich choreografie je samosebou naprosto dokonalá. Hihňavého humoru je opravdu poskrovnu, případně je snesitelný, i v tomhle má Sammo mé sympatie, a tak mi nezbývá než si s radostí začtverkovat. ()

Galéria (26)

Reklama

Reklama