Reklama

Reklama

Najsledovanejšie žánre / typy / pôvody

  • Dráma
  • Komédia
  • Akčný
  • Animovaný
  • Dobrodružný

Obsahy (34)

Doodlebug

Doodlebug (1997)

Krátky 3 minútový film o chlapíkovi, ktorý sa topánkou pokúša zabiť svoju vlastnú zmenšeninu...

Žiť svoj život

Žiť svoj život (1962)

Príbeh mladej Parížanky, ktorá sa kvôli finančným problémom dá na prostitúciu. Film je zložený z 12 kapitol, ktoré spolu v podstate nesúvisia.

Farma zvierat

Farma zvierat (1954)

Farma Manor žije pod krutou nadvládou despotického farmára Jonesa. Jones necháva vyhladovať všetky zvieratá na farme. A tak zvieratá pripravia revolúciu a úspešne zvrhnú Jonesa. Je ustanovený nový režim, ktorý sa zo začiatku zdá byť skvelý, ale dobré časy netrvajú dlho. Prasa Napoleon za pomoci psov, ktorých sám potajme vycvičilo, prevzalo moc. Napoleon používa rôzne metódy demagógie a zvieratá si stále viac a viac podmaňuje. Nakoniec bez toho, aby si to uvedomili, sa majú horšie ako za vlády farmára Jonesa. Film je adaptáciou knihy Georga Orwella, ktorá je paródiou na komunizmus.

Kovboj Bebop: Lovec odměn

Kovboj Bebop: Lovec odměn (1998) (seriál)

Spike Spiegel a jeho partner Jet Black sú lovci zločincov v ďalekej budúcnosti. Vždy vtipný Spike spolu s Jetom prenasledujú zločincov po celej galaxii. Na to, aby ich dostali, im nestačia len ich smrtiace inštinkty, ale často aj dôvtip a lesť.

Pán múch

Pán múch (1963)

Skupina mladých chlapcov stroskotala na opustenom ostrove bez dospelého dozoru. Chlapci sú odkázaní sami na seba. Okamžite sa vytvoria dve skupinky. Prvá je vedená Ralphom, ktorý sa chce zamerať na stavanie príbytku a vytvorenie zásob jedla. Druhú vedie Jack, ktorý chce len loviť pre zábavu. Film poukazuje na rozdiel medzi civilizáciou a divošstvom.

Plný dom

Plný dom (1987) (seriál)

Manželka Dannyho Tannera umiera pri autonehode a Danny je nútený vychovávať sám tri dcéry. Na pomoc si zavolá svojho švagra Jesseho a kamoša Joeyho. Výchova troch malých dievčat však nie je vobec hračka a prináša to veľa problémov, ale aj radosti a štastia.

Horšie ako smrť

Horšie ako smrť (2007)

Daniel je mladý chlapík čerstvo ženatý, ale stále žijúci u rodičov. Keď otec umrie, je jeho povinnosťou zabezpečiť dôstojný pohreb. Ceremoniál sa však úplne vymkne z pod kontroly, vďaka sfetovanému hosťovi a malému trpazlíkovy, ktorý vydiera Daniela a jeho brata, že odhalí všetkým hosťom pravdu o jeho mileneckom vzťahu so zosnulým.

Dekalóg - Dekalog, piec

Dekalóg - Dekalog, piec (1990) (epizóda)

Mladík Jacek zabije taxikára. Za tento čin ho neskôr odsúdia na smrť napriek tomu, že dostal skvelého advokáta. Tento film má zhodnú zápletku s filmom "Krátky film o zabíjaní" a je to v podstate jeho kratšia verzia.

Pobrežná hliadka

Pobrežná hliadka (1989) (seriál)

Mitch Buchannon šéfuje partii mladých záchranárov, ktorí ochraňujú životy ľudí pred nástrahami nebezpečného mora. Sexi záchranári a záchranárki zachraňujú rekreantov nielen z obrovských vĺn, ale často sa vyskytnú aj iné nebezpečné situácie, s ktorými sa musia vysporiadať.

Ima, soko ni iru boku

Ima, soko ni iru boku (1999) (seriál)

Shu je malý chlapec, ktorý sa snáží ochrániť zvláštnu dievčinu Lala ru pred vojakmi z iného svetu, ktorí chcú od nej prívesok. Nie je to len obyčajný prívesok tento prívesok dokáže vyrábať vodu a práve tej je vo svete únoscov akútny nedostatok. Shu s nimi bojuje, ale počas boja ich únoscovia prenesú do svojho sveta. Shu sa dostane do zajatia, kde spoznal Saru. Saru omylom uniesli lebo si ju pomýlili s Lala ru. Shu je nútený vstúpiť do armády šialeného kráľa Hamda. Hamdo vedie vojnu proti rôznym frakciám. Ich cieľ je rovnaký dostať sa k prívesku, ktorý by im zabezpečil tak dôležitú vodu.

On the Air

On the Air (1992) (seriál)

Krátky seriál, ktorý sa odohráva v roku 1957. Osadenstvo programu "Laster Guy Show" je veľmi nervózne pred ich prichádzajúcou show, ktorá bude vysielaná naživo. Neschopnosť a nevraživosť medzi niektorými účinkujúcimi spôsobí, že show sa nevyvinie podľa predstavy. Seriál ma sedem epizód z toho však len dve boli napísané Davidom Lynchom.

Úřad

Úřad (1966)

Krátky film o bežnom dni na polskom úrade. Úradníčky musia každý deň odmietať množstvo žiadostí o penzie, prídavky a podobne. Pre bežného človeka je skoro nemožné dosiahnuť kladný výsledok kvôli nekonečnej byrokracii.

Celebrity Deathmatch

Celebrity Deathmatch (1998) (seriál)

Séria krátkych filmíkov o súbojoch v ringu medzi rôznymi celebritami. Celebrity v ringu sa brutálne napadajú a trefne urážajú.

Hello, Friend

Hello, Friend (2003)

Krátky 10 minútový film o tom ako vás nešťastná kúpa zlého hardwaru môže pripraviť o nervy.

Agent Orange

Agent Orange (2004)

Mladý muž uvidí na metro zastávke dievča v oranžovom. Na prvý pohľad sa do nej zaľúbi. Chodieva ju hladať na metro zastávku, ale bez úspechu. Nakoniec sa však stretnú a všetko dobre dopadne.

The Final Days

The Final Days (2000)

Krátke video o posledných dňoch prezidenta Billa Clintona vo funkcii a ako sa s tým vedel (alebo skôr nevedel) vyrovnať.

It's Tough to Be a Bug

It's Tough to Be a Bug (1998)

Krátky 3-D film inšpirovaný filmom "Život chrobáka". Tento film bol premietaný ako atrakcia v Disney parkoch.

World of Tomorrow, The

World of Tomorrow, The (2005)

Zatiaľ čo reportéri píšu o obrovskej vzducholodi "Hindenburg" a o nezvestnom vedcovi, New York je napadnutý armádou mega robotov. Na pomoc prichádza "Sky Captain" a spolu sním celá flotila lietadiel.

Storytime

Storytime (1968)

Krátky animovaný film od Terryho Gilliama robený v monthyphytonovskom duchu. Film paroduje klasické rozprávky.

Danger! 50,000 Zombies!

Danger! 50,000 Zombies! (2004)

Krátky "dokument", v ktorom vás profesionálny lovec zombíkov poučí, ako sa zombíkom vyhnúť a ako ich zabiť.

Reklama