Reklama

Reklama

Horšie ako smrť

  • Česko Horší než smrt (viac)
Trailer

Smrt čeká na každého z nás. Má ale jednu obrovskou výhodu. Když člověk leží nastrojený v rakvi a okolo ho oplákávají pozůstalí, zapomene se na vše, v čem nebožtík za života hřešil. V rakvi je už zkrátka každý za dobráka.  V jedné britské rodině právě zemřela velká hlava rodiny a jeden z příbuzných se rozhodne, že nebude za pokrytce a vyjeví všem o zesnulém pravdu. A to nepříliš hezkou. Brzy na povrch vyplouvají temná rodinná tajemství, dávné zášti a křivdy, a každému konečně dochází, že členové rodiny k sobě nemají zdaleka tak blízko, jak se snaží předstírat… (Forum Film CZ)

(viac)

Videá (1)

Trailer

Recenzie (812)

Campbell 

všetky recenzie používateľa

Po dlouhé době komedie která mě totálně odrovnávala. Je pravda že prvních 10 minut jsem se děsně nudil, ale jakmile jsou všici v domě začne neuvěřitelná taškařice. Herci byly dokonalý ale koho musím vyzdvihnout je Tudyk ty jeho eskapády byly totálně odzbrojující. Ostatní herci byly výborní a celý příběh i když zjednodušený do sebe krásně zapadnul. Oze jsem nikdy nijak moc nevyzdvihoval ale tady ukázal že je opravdu genius. ()

genetique 

všetky recenzie používateľa

V podžánri čierneho humoru a v seriózne bláznivom šate s inteligentným humorom tu mám kandidáta na komédiu roka. Jeden dom a pohreb. To je kombinácia ako vyšitá pre tento štýl zábavy a hlavne pre anglický humor v plnej poľnej. Zaujímavosť zaručujú už úvodné titulky a po prvej scény so zámenou rakví sa to už viezlo samo. Perfektná ukážka vynaliezavosti v danom priestore, na tak malej ploche prakticky nebolo jediného miestečka a jedinej situácie, pri ktorej by som si povedal - toto mohlo byť vtipnejšie alebo trefnejšie. Svoju úlohu v tom znova zohrala samozrejme hlavne potreba totálneho mixu charakterov osobností (Alana Tudyka prehlasujem za majstra halucinogénneho herectva). A ako plynuli minúty plné vtipných momentiek, začínal som sa obávať povestne nezvládnutého záveru. S dávkou predvídateľnosti bol síce zvládnutý len miernou rutinou, ale šalamúnsky a nenamietavo. 90%. ()

Reklama

IQ Tiqe 

všetky recenzie používateľa

Překvapivě skvělá komedie plná pro mě neznámých herců. Pravda, má trochu pomalejší rozjezd, ale pak následuje smršť skoro sitcomových gagů, které stojí za to! Dlouho jsem se tak nezasmál; britský humor má něco do sebe. 5* je možná přehnané hodnocení, ale letos jsem lepší komedii neviděl. ### "Všechno je tu tak kurevsky zelený." "Nemůžeme ho nechat takhle." "Možná by to táta tak chtěl." # pozn.: někoho možná potěší, že je to koukatelné i s dabingem. # příběh 8 | hudba 5 | humor 9 | akce 0 | napětí 2 | sledovatelnost 9 ()

Renton 

všetky recenzie používateľa

Scénář: Dean Craig .. Všechno je tu tak kurevsky zelený… Poctivá porce staré dobré britské komediální školy. Humor, který je od začátku tak suchý, až se z něj místy dokonce zapráší nám později pomale, ale o to intenzivněji černá a černá. Cesta rakve do hrobu totiž může být dlouhá - a zábavná! Dean Craig si s tématem patřičně vyhrál a Frank Oz už neměl ani tak moc složitou práci, zvláště když si přibral pestrou škálu výborných, veskrze britských herců. Opravdu jsem se nasmál, nějaké vážnější zadrhnutí v tempu děje se prakticky nekonají, timing gagů je precizní a veškerý situační humor tak krásně funguje. Jedna z mála zdařilých komedií jinak spíše suchého roku 2007! ()

robbiee 

všetky recenzie používateľa

[imdb: 7.3/10] | me: Pomalšie rozbiehajúca sa komédia, ktorá naberie na tempe a pobaví čierným situačným humorom. Výborné herecké výkony však zaručujú kvalitu jednotlivých komických situácii. Nápad je jednoduchý, prevedenie kvalitné a tak sa človek baví na situáciach, ktoré sú práve vďaka jednotlivým výkonom v tejto komédii dostatočne vtipné. Zdlhavejší začiatok však uberie na náboji,... škoda, že energickosť poslednej tretiny sa aspoň čiastočne nedostala k začiatku,... ale človek zabúda na začiatok ak je koniec dobrý, však ;) (3,5*) ()

Galéria (32)

Zaujímavosti (7)

  • Peter Dinklage ztvárnil postavu trpaslíka jak v tomto filmu, tak i v pozdějším remaku Horší než smrt (2010). (Luigi.K.)
  • V původním scénáři neměla být postava Petera trpaslíkem. Ale poté, co se o roli ucházel Peter Dinklage, byla pro něj přepsána. (HappySmile)
  • Natočené za 7 týždňov. (fishki)

Reklama

Reklama