Reklama

Reklama

Najsledovanejšie žánre / typy / pôvody

  • Komédia
  • Dráma
  • Akčný
  • Animovaný
  • Romantický

Obľúbené filmy (10)

Bathory

Bathory (2008)

Priznám sa, že patrím k tým skeptikom, ktorý neverili, že aj na Slovensku sa dá natočiť naozaj kvalitný film. Ale klobúk dole toto sa podarilo. Možno scenár, ktorý Bathory vykreslil v inej podobe ako sme boli zvyknutý nesadne každému, ale je treba poukázať na to, že v istých rovinách je táto verzia, čiže verzia, kde je Bathory chorá a preto vlastne potrebuje krv omnoho logicky prijateľnejšia ako povesti o grófke čo chcela byť večne mladá a krásna. U mňa je to za štyri hviezdičky. Najmä pre dobré herecké obsadenie, Anna Friel bola neskutočná, Karel Roden sa do roli Thurza úplne vžil. Príbeh mal spád a bol dynamický. Darvulia splnila svoj účel vysvetlenia záhady s krvou. Trochu rušivými elementmi boli Bolívka a Mládl. Pár scén ako holé slúžky s Bathoryčkou alebo pusa medzi Vondráčkovou a Annou Friel boli oživením, škoda len, že s takýmito scénami Jakubisko pracovať nevie. Ale nakoniec to celé stálo za to. A posledné slová Thurza, kde hovorí, že Bathory bude riadne pochovaná len potvrdzujú, že ide o naozaj dobre premyslený príbeh, ktorý nám chcel Jakubisko dať ako alternatívu ako to celé mohlo aj nemuselo byť.

Wall Street: Peniaze nikdy nespia

Wall Street: Peniaze nikdy nespia (2010)

Veľmi dobre spracovaný pohľad na ekonomickú krízu v ktorej sa zmieta celý svet. Dynamický dej plus návrat veľkého Gordona Gekka, ktorý akoby zázrakom za mrežami ešte viac zmúdrel a tak sa vracia ako veľký mág s múdrymi radami avšak bez peňazí. Svojským humorom nás prevedie nielen svetom modernej ekonomiky ale aj dopadom hypotekárnej krízy na finančné trhy. Film je plný terminológie z finančného sveta ako aj plný akcie a ľudských osudov. A treba spomenúť aj neodolateľný soundtrack. Preto dávam celých päť hviezdičiek.

Dospeláci

Dospeláci (2010)

„Sandlerovka“ ako má byť. Celý dej je zasadený do stretnutia starej partie chalanov na pohrebe ich basketbalového trénera. Medzi časom sa s partie chalanov stala partia dospelých mužov s rodinami, s viac či menej čudnými návykmi a s problémami. Ale hlavne z humoru a infantilného správania nikdy nevyrástli a tak sa môže odohrať jeden super víkend, ktorý ich zblíži nielen medzi sebou ale hlavne so svojimi rodinami. Pravá americká komédia plná pekných scén, pekných žien, a skvelého humoru. A samozrejme nesmie chýbať ani zápas v Basketballe. U mňa rozhodne patrí táto komédia k tým, ktoré sa dajú pozerať kdekoľvek a kedykoľvek. Preto dávam štyri hviezdičky.