Reklama

Reklama

Najsledovanejšie žánre / typy / pôvody

  • Akčný
  • Dráma
  • Komédia
  • Krimi
  • Horor

Recenzie (272)

plagát

Kaskadér (2024) 

Film, ktorý sa sleduje s priblblým úsmevom.  Tvorivý, priznávaný kalkul na diváka, ktorý sa odpúšťa, lebo prevedenie je citlivé i spektakulárne zároveň. A vypaľovačky od KISS a AC /DC dávno nezneli tak dobre.

plagát

Preteky s časom (2023) 

Kompilácia filmového klišé  z akčných béčok za posledných dvadsať rokov.  Podobné scenáre napíše ktokoľvek s IQ nad 100  s prstom v  nose za týždeň. Keitelovi sa čudujem, asi chcel vypadnúť z domu, podľa exteriérov do  Bari a  do Bulharska.

plagát

Výbušná spiknutí (2022) 

Prudko kvalitné, nedocenené béčko.  Väčšina kritikov tento film zaujato vníma ako podradnú neskorú willisovku, ale ten je tu len vedľajšou, i keď dôležitou postavou. A vôbec nevadí, že nie je utáraný ako vo svojich hviezdnych časoch.  Príbeh drží Devon Sawa,  a keď ide na plný gas, stojí to zato. A pri sledovaní filmu sa vám vybaví možno Giíbsonov Payback alebo prvý Sicario.

plagát

Křivák (2018) 

Zdalo sa to trochu nasilu pozliepané, motivácia občas pochybná, plus do toho špióni. Menej je niekedy viac. Ale na Urbana a Vergaru sa dalo pozerať.

plagát

Sedm a víc (1973) 

Zo začiatku trochu neprehľadná old school kriminálka. Naháňačka a myčka mali čosi do seba, ale v dnešnej dobe už trochu omšelé, ako starý vlnený kabát po dedovi.

plagát

Severania (1992) 

Holandská lynchovina v lego mestečku, pacienti a páchatelia, nepredvídateľný dej a magický les.  Po návšteve cofeeshopu niekde v Amsterdame by som tomu dal aj 5 hviezdičiek.

plagát

Neviditeľný (2020) 

Neveril by som, že na túto tému sa dá natočiť ešte výborný film - a podarilo sa! Moss nie je extra krásavica , ale zahrala to skvele. Pri niektorých scénach mi vyskočilo obočie, nápadito natočené, prekvapivé a záver na jednotku s hviezdičkou.

plagát

Okupace (2021) 

Sedem hrozných  v nočných útrobách českého divadla a českej mentality. Zaujímavá pieseň Kill the Dandies a výborný ukrajinský Alexej Gorbunov majstrovsky stvárňujúci prepitého ruského dôstojníka. Určite by si zaslúžil  Českého lva.

plagát

#FOLLOWME (2020) 

Ani by nevadilo, že je to vykrádačka  lepších filmov, ani ten predvídateľný koniec, ale ak meter od hlavnej "celevriti" prestrelia ženskej hlavu a on nerozozná fake, tak to nasere... A tak je to úžasne naplánované až do posledného momentu, všetko zapadá a  odrazu nikto nereaguje , keď magorovi prepne...

plagát

Pach krve (2021) 

Začína to ako klasická lesná vyvražďovačka, ale v polovici to dostane parádne grády, wtf momenty a skvelý, naozaj skvelý záver už  v takmer v titulkovej časti... Stojí za to vydržať do konca.

Časové pásmo bolo zmenené