Reklama

Reklama

Najsledovanejšie žánre / typy / pôvody

  • Akčný
  • Komédia
  • Dráma
  • Horor
  • Animovaný

Zaujímavosti k filmom (54)

Monk - Pán Monk ide do Vegas

Monk - Pán Monk ide do Vegas (2005) (epizóda)

Keď kapitán spieva karaoke kvôli starej dáme, aby mu prezradila, čo v noci rozprával, v jednom momente prestane spievať a žiada pani, aby mu to už povedala. Mikrofón otočil smerom nadol. V ďalšej scéne už bol mikrofón smerom nahor.

Highlander

Highlander (1986)

Vo všetkých scénach, keď sa niekto vznáša, vidieť zakaždým tenké laná, na ktorých herci visia.

Čierna labuť

Čierna labuť (2010)

Natalie Portman (Nina) získala Oscara pre najlepšiu herečku. Podľa jej kaskadérky Sarah Lane to však nebolo kvôli jej tancu. Lane, sólistka American Ballet Theatre, pre The Hollywood Reporter povedala: „Povedala by som, že 5 percent zo záberov celého tela tvorí Natalie.“ Lane tiež pre Entertainment Weekly povedala, že tvár Portman bola digitálne dosadená na jej telo. Tanečnici údajne povedal producentke Ari Handel, aby nehovorila s novinármi o svojej práci na filme. "Je to ponižujúce pre profesiu a nielen pre mňa," povedala Lane. "Robím to 22 rokov... Môžete sa stať koncertným klaviristom za rok a pol, aj keď ste len filmová hviezda?" Lane, ktorá je označená len ako „Hand Model“, „Stunt Double“ a „Lady in the Lane“, je neoblomná v tom, že nežiarli – dokonca dáva Portmanovej uznanie za to, že sa „dostala tanečnici do hlavy“. Namiesto toho Lane trvá na tom, že diváci musia pochopiť rozdiel medzi trénovaným tanečníkom a herečkou, ktorá sa snaží tancovať. "Myslím tým, že z pohľadu profesionálnej tanečnice vôbec nevyzerá ako profesionálna baletka a nevie tancovať v špičkách," povedala Lane. "A nemôže sa hýbať; je veľmi tuhá."

Votrelec 2

Votrelec 2 (1986)

V rozšírenej verzii dostane Ripleyová do rúk fotku jej dcéry, ktorá je už stará. V skutočnosti je na fotke mama Sigourney Weaver.

Múmia sa vracia

Múmia sa vracia (2001)

V rozhovore s Corridor Crew John Berton Jr. priznal, že pri vytváraní digitálnej verzie kráľa Škorpióna (Dwayne Johnson) došlo k mnohým chybným krokom. Povedal: „Bol to temný deň v mojom živote, keď som išiel na internet, a Google mi vyhodil: ,Ahoj, pozrite si toto: Najhorší VFX záber v histórii.' - ,Ale počkajte, to je kráľ Škorpión...' pozrel som si to a cítil som sa zle. (...) Najväčšou vecou je, že sme nemali referenciu, ktorú sme potrebovali, nejaký feedback. Toto naozaj nie je výhovorka, ale je to vysvetlenie toho, ako to niekedy vo filmoch funguje. Požiadali sme o to, samozrejme - potrebovali sme deň s Dwaynom Johnsonom na fotografovanie jeho tváre a očí a všetkých vecí. Pretože bol zaneprázdnený svojou kariérou vo WWE, nebolo to možné. Mali sme v Maroku tri dni na to, abysme nakrútili jeho scény. (...) Myslím si, že keby sme mali všetky tieto veci, animácia by fungovala lepšie. (...) Keď sa stane niečo také, vždy sa musíte preniesť cez hlúposť a premýšľať o tom, čo ste sa naučili... a ja som vedel, že potrebujeme referenciu, ale nemohli sme ju získať."

Smrtonosná zbraň 4

Smrtonosná zbraň 4 (1998)

V scéne, keď Riggs (Mel Gibson) a Murtaugh (Danny Glover) naháňajú čínskeho zločinca, skríži Murtaugh cestu Číňanovi bicyklom, Riggs zase z opačnej strany, preto zločinec skáče cez plot. V tom sa Riggs otočí a je možné vidieť, že sa neotočil Mel Gibson, ale jeho mladší kaskadérsky dvojník.

Blade: Trinity

Blade: Trinity (2004)

Keď leží Blade (Wesley Snipes) mŕtvy v pitevni na stole v záverečnej scéne, odmietol Snipes otvoriť oči, a tak mu ich museli otvoriť pomocou CGI technológie.

Démon pomsty

Démon pomsty (1988)

Keď je Joelov brat mŕtvy a leží na pohovke v chate, Joel ho zakrýva bundou. V tom momente jeho mŕtvy brat žmurkne.

Démon pomsty

Démon pomsty (1988)

V 24. minúte, keď Ed (Lance Henriksen) berie na ruky svojho raneného syna z trávy, je možné vidieť tieň kamery a kameramana.

Kyborg

Kyborg (1989)

Keď v úvode chytia piráti kyborga Pearl v úzkej uličke, jeden z pirátov má na hlave čierne okuliare. V ich odraze vidieť člena štábu, ktorý je oblečený v bielom. V scéne, keď Pearl (Dayle Haddon) dá dole parochňu, vidieť, že to už nie je pôvodná herečka, ale robot, resp. niekto iný. Pri úteku pred pirátmi zápasí Nady (Deborah Richter) s pirátkou v mokrinách, ktorej odsekne ruku. Pri detailnom zábere je možné vidieť hadičku s krvou, ktorú má pirátka pripevnenú na zadnej časti odseknutej ruky. Keď piráti utekali za Gibsonom (Jean-Claude Van Damme) a Nady (Deborah Richter) cez mokriny, bežali aj po vode. No v ďalšej scéne má Fender (Vincent Klyn) suché topánky.

Herkules - Regrets... I've Had a Few

Herkules - Regrets... I've Had a Few (1997) (epizóda)

V úvodnej scéne, keď Herkules (Kevin Sorbo) zápasí so zloduchmi, odhodí jedného z nich a ten padá na drevený stánok. Keď ho Herkules odhodí druhýkrát, je možné vidieť, ako je istený lanom, na ktorom opäť letí preč.

Policajná akadémia 4

Policajná akadémia 4 (1987)

V scéne, keď pani Feldmanová (Billie Bird) prerazí motorkou výklad, aby zachránila Tackleberryho (David Graf), je vidieť, že motorku riadi muž, ktorý z nej potom spadne. Hneď na to je už záber opäť na pani Feldmanovú.

Policajná akadémia 3

Policajná akadémia 3 (1986)

V scéne, keď policajt Chad Copeland (Scott Thomson) ostrieka punčom manželku (Mary Ann Coles) komisára Hursta (George R. Robertson), je možné vidieť, že jeho manželka už mala biele šaty zafarbené na ružovo ešte pred tým, než bola zašpinená.

Kód smrti

Kód smrti (2008)

Steven Seagal v tomto filme nepredviedol vôbec žiadne bojové umenie. Akčné bojové scény boli natočené s kaskadérom a zostrihané tak, aby to v konečnom dôsledku vyzeralo, že zápasí samotný Seagal.

Predátor 2

Predátor 2 (1990)

Režisér filmu Stephen Hopkins vysvetlil, akú úlohu mal Arnold Schwarzenegger (Dutch) zohrať v pokračovaní: "Myslím, že by to bolo v pohode, v skutočnosti, úvodnou scénou filmu mali byť títo chlapci, ktorí hrajú golf na golfovom ihrisku a pristáva helikoptéra, je tam chlap s bielym vlasmi a hrá golf a muži z helikoptéry zvolajú „Je späť !“ a Arnold s bielymi vlasmi a jazvou na tvári sa otočí. On a Danny Glover (Harrigan) by sa spojili. Popravde si myslím, že to bolo tým, že Jim Cameron, pre ktorého som predtým pracoval, povedal Arnoldovi, že chce, aby robil Terminátora 2 (1991), a že nechce, aby hral v obidvoch filmoch. Asi tušil, že by to nedopadlo dobre, keďže sa na Terminátora 2 pripravoval dlho. Mám pocit, že Arnold si musel vybrať a jednoznačne to bola skvelá voľba, pretože Terminátor 2 je jedným z veľkých sci-fi filmov.“

Votrelec: Vzkriesenie

Votrelec: Vzkriesenie (1997)

Keď votrelci zabijú jedného zo svojich v jednej z buniek, aby mohli utiecť, krv mŕtveho rozožrala kov v niekoľkých poschodiach. Avšak, keď Ripleyová (Sigourney Weaver) vystrelí votrelcovi mozog z hlavy po tom, keď je už Elgyn (Michael Wincott) mŕtvy, nič sa nestane a kyselina nič nerozleptá. Rovnako ani v prípade, keď Johner (Ron Perlman) zabije votrelca hore nohami.

Matilda

Matilda (1996)

Keď slečna Truchbullová (Pam Ferris) pije vodu v triede, v pohári má mloka. Toho odhodí na osvetlenie, ktoré je na strope a následne padá do rúk malého chlapca. Pri zábere predtým vidno, že svetlo nie je nad chlapcom, ale vedľa chlapca.

Reklama