Reklama

Reklama

Najsledovanejšie žánre / typy / pôvody

  • Akčný
  • Horor
  • Komédia
  • Sci-Fi
  • Krátkometrážny

Obľúbené filmy (10)

Tetsuo

Tetsuo (1989)

Jeden z najzásadnejších a najfascinujúcejších filmov môjho života. Šialená, čiernobiela, industriálna techno halucinácia o chlapíkovi čo sa mení na hromadu kovového šrotu a svojim vtákom rozpíli stôl. Pre väčšinu ľudí naprosto nestráviteľné, pri záverečnej naháňačke ulicami hrozí epileptický záchvat aj odolným jedincom. Dejovo úplne zmätená smršť , zameraná výhradne na audiovizuálne orgie ktoré valcujú všetko ostatné. Zábery plné šróbov, trubiek, drôtov a hocijakých plechových krámov čo sa podarilo Tsukamotovi niekde vyhrabať a rozpohybovať pomocou okienkovej animácie. Agresívne, fetišistické, surrealistické, psychopatické, nervózne... nehorázne. AAAHHHH...I FEEL GREAT...!!!

Bad Taste - Vesmírní kanibalové

Bad Taste - Vesmírní kanibalové (1987)

"Hajzli pristáli!" Tak toto je moje, jedna z vecí ktoré ešte na základnej škole definovali moju záľubu v šialených filmoch. Malé mestečko je vyvraždené bandou mimozemšťanov v modrých košeliach zo spoločnosti vesmírneho rýchleho občerstvenia a zachrániť zem pred osudom dobytčej farmy môže len komando maniakov A.I.D.S. Pán Prsteňov aj Hobit sú handry, toto je naozajstný duch génia Petera Jacksona. Dementný emzáci s Kalašnikovmi, zelené zvratky na večeru, ovca odstrelená bazukou, lietajúci dom alias kozmická loď, rozpolený ufón hádžuci šiškami a nechýba ani sólo pre motorovú pílu. A papundeklový Beatles! Sám Jackson si dal dvojrolu retardovaného mimozemšťana Roberta čo vyžiera mozgy z hlavy lyžicou a psychotického Dereka ( "Ja som Derek. A Derekovia neutekajú"! ) ktorému sa po páde zo skaly otvára lebka a on si vypadávajúcu mozgovú hmotu musí nahradzovať od mimozemských darcov. Kanonáda absolútne zhovädilého humoru a podomácky vyrobených gore efektov v graciózne nadšeneckom podaní so skvelou kamerou. "Nezabudnite, násilie je povolené len ak je ohrozená planéta zem. A čo mesiac? Áno, ten tiež." Parádne úchylná blbosť!

Braindead - Živí mŕtvi

Braindead - Živí mŕtvi (1992)

Keď som vtedy pozeral tento film po prvý krát, čakal som iba priemernú blbostičku. Počas sledovania sa mi však huba otvárala čoraz viac a nakoniec som mal sánku až pri kolenách. Dokonalá, do detailov vypiplaná gore komédia. Kung-Fu farár mlátiaci zombíkov, súboj s mutantným deckom v parku a kvantá podobných fórov korunovaných záverečným megamasakrom v ktorom fantázia nechutných efektov naozaj nepozná hranice ( Scénu s kosačkou na trávu je zrejme nemožné prekonať ). Krv, bojové črevá, zombíča v mixéri, príšera s gigantickým zadkom... jediné čo sa v celom filme neobjaví sú mozgy, ktovie prečo.

Tokyo Gore Police

Tokyo Gore Police (2008)

Po geniálmom Tetsuovi som začal byť posadnutý japonskými gore úchylnosťami, ale ďalšie snímky ( séria Guinea Pig či Guts of a Virgin ) ma už neohromili. Väčšinou len nuda s pár peknými ( hnusnými ) efektami. No a potom som narazil na Tokio Gore Police a odvtedy mám novú modlu ktorá privádza svoj žáner k dokonalosti. Nadupané, bizarné, totálne premrštené a úmyselne hovadné. Hektolitre striekajúcej malinovky, kvantá zmutovaných magorov a tony odseknutých údov. Hlavne v druhej polovici sa film definitívne zmení na nepretržitý sled besného vraždenia v ktorom sa ľudské telá trhajú a sekajú v takom tempe, že sa z toho človek buď dogrcia alebo poserie v extáze. Rozbitá flaška vrazená do ksichtu či kyselina striekajúca z prsníkov sú normálka. Jednému dievčaťu dorastie miesto odstrelenej spodnej polovice tela krokodília hlava, šialený patológ má megazbraň z ktorej vystreľuje ruky a hlavný zloduch lieta pomocou prúdov krvi z odseknutých nôh. K tomu čierny humor, strelené reklamy ( napr. na podrezávače zápästia ) a tarantinovská hudba. Naviac režisér dokazuje že vie ako to celé natočiť čo najviac efektne a ukočírovať celý ten cirkus aby to aspoň vyzeralo že to má nejaký príbeh ( a sľubuje ďalší diel ). BOŽÍ TREST!

Toxický pomstiteľ 4: Masaker v meste

Toxický pomstiteľ 4: Masaker v meste (2000)

HU! Musím povedať že som k štvrtému Toxiemu pristupoval tak trochu s dešpektom, ale on ma naprosto prevalcoval. Od chvíle ako sa zjaví, zamaskovaný za moderátorku v bikinách, je to naozaj masaker. Stačí aby zareval a aj najväčší gangsteri sa poserú do plienok ktoré im potom strčí do ksichtu. Na koho to neplatí, tomu vrazí jeho vlastnú hlavu do riti, prípadne zastrúhaný prst do oka. Tentoraz má aj parťáka zvaného Lardass ( v českých titulkoch ako Tlustoprd ), ktorý mu pomáha hlavne svojim mohutným prdením a okrem toho má aj salámové nunčaky, bagetu a pohotovostné burákové maslo. Babičke prejde auto cez hlavu a ona sa prúdom poserie na asfalt, superhrdina Masturbátor onanuje za spravodlivosť, nacisti hajlujú a Kabukiman slope a vystrkuje svojho plyšového vtáka s parádnym účesom. Nahotinky, násilie, brutalita, potraty, debilné vtipy z tretej cenovej skupiny plus podarená hudobná vložka, to všetko a ešte oveľa viac hravo prekonáva všetko čo Troma predtým vyprodukovala, vrátane takej ultimátnej šialenosti ako Terror Firmer ( to bola predsa len v podstate nezmyselná znôška nechutností ). Kaufmanov najlepší film!

Armáda temnôt

Armáda temnôt (1992)

Videl som to asi tak 100 x a furt je to hovadská sranda! Najväčší hororový geroj Ash sa prepadol časovým tunelom do stredoveku kde je non-stop otĺkaný záhrobným smrteľným zlom s každej strany. Ale ON sa nedá poraziť, je to maximálne namachrovaný borec a zároven vylízaný chuj, ktorý kde problém nie je, tam si ho vyrobí. Z vážneho hororu sa definitívne stala ničím neriedená komédia plná šialených gagov. Súboj s mini Ashmi počas ktorého si ten veľký neustále trieska hlavu o rúru je proste bohovský, takisto scéna s troma knihami na cintoríne a záverečná bitka s armádou bláznivých kostlivcov to celé dorazí. Úroveň trikov bola zrejme aj na svoju dobu diskutabilná, ale k takej "hovadnej" béčkovej zábave sa parádne hodia ( tí kostráči hrajúci na flautách, gajdách a bubnoch sú taký roztomilí ). No a uprostred toho všetkého stojí a hláškuje veľký Bruce ktorý je vo svojom živle a môže veselo šaškovať. PS. kedysi u nás vyšla verzia ktorá končila zápasom s čarodejnicou v S-marte, teraz na DVD zasa s alternatívnym koncom v ktorom sa Ash prebudí uprostred trosiek civilizácie. Neviem ktorý je lepší, len mi v tomto druhom chýbala tá slávna hláška "Hail to the king baby".

Helldriver

Helldriver (2010)

Parádne vyšinutá zombícka jazda v zbesilo farebnom anarchistickom prevedení rákosníckeho gore guru Nishimuru. Hviezdicovým mimozemšťanom posadnutá vraždiaca mrcha rozpúta v japonsku apokalyptickú nákazu a je treba ju spacifikovať. Na to je vybraná partička podozrivých týpkov ktorý sa budú musieť prebiť skrz teritórium nemŕtvych paroháčov a vstúpiť do mesta zombíkov plného zmutovaných sráčov. Bábätko na pupočnej šnúre ako zbraň, bombardovanie odseknutými hlavami, auto poskladané z častí tiel, obrí robot zložený pre zmenu z hromady zombíkov a všetko pokropené nekonečnými prúdmi krvi striekajúcej snáď aj zo zásuviek. Hlavná hrdinka prišla o srdce, ale to sa dá prežiť a s pomocou motorovej katany vykastrovať zombie strýka s hákovým krížom na čele. Nishimura sa neserie, nápadov má za vagón a sú debilné až sa klobásy rolujú. Vzhľadom k silne nadsadenej, groteskne-comicsovej štylizácii sa dá bez problémov prehltnúť aj pochybná kvalita trikov, kde sa prelína klasický papundekel s lacným CGI. Stopáž je mierne pretiahnutá, ale kadencia atrakcií nepoľavuje, takže ak divák akceptuje že bude dve hodiny čučať na absurdne šialený splatterpunkový wtf výmrd so scénami ako šermiarsky súboj auta(!) s mečmi obrastenou zdeformovanou kreatúrou, mohol by sa prípadne aj baviť. Ja som v tomto žánri doma a Helldrivera už mám zaradeného k svojej klasike na snívanie. Veď kde inde sa dá vidieť zombík s desiatimi penisami?