Reklama

Reklama

Najsledovanejšie žánre / typy / pôvody

  • Komédia
  • Dráma
  • Akčný
  • Animovaný
  • Dokumentárny

Obľúbené filmy (10)

Smrtonosná pasca

Smrtonosná pasca (1988)

Srdcová záležitosť. Výborné hlášky, klasické typy postáv (natvrdlí agenti, chápavý obchôdzkar) a akcia ako hrom. Dámy a páni, John McClane je v tom úplnou náhodou, ale vďaka nebesám za to. "Keď doletíte, tam kam ste chceli, odložte topánky aj ponožky a choďte po koberci s prstami na nohách zaťatými ako päsť. Lepšie než sprcha a šálka teplej kávy."

Big Lebowski

Big Lebowski (1998)

Flákať sa životom sa dá. Ale aj keď máte všetko na háku, do toho hovna, čo vás svojim smradom riadne naserie, aj tak stúpite. .. Postavy s charakterom a dušičkou, pevne ukotvené v deji a v živote, ktorý takto nejako plynul aj pred tým, než sa naň zameralo oko kamery a takto nejako bude plynúť aj po záverečných titulkoch. Kultové hlášky a bravúrne slovenské znenie (od prekladu, cez výkony hercov až k réžii). Príbeh flákača, čo si z ničoho ťažkú hlavu nerobí ("Srať na to."). Príbeh priateľov, ktorí sa vzájomne nasierajú, ale jednoducho patria k sebe. Príbeh jedného koberca a výkupného. Milión čudných, vtipných a zaujímavých postavičiek. Pacifisti, nihilisti, fašistickí reakcionári. Zábava, čo má srdiečko. .. "Zavri si hubu, Donny!"

Zmluva s diablom

Zmluva s diablom (2000)

Páči sa mi, že je film rozkúskovaný do epizód, ktoré sú zakaždým iné. Zároveň sú pekne prepracované, akoby osobité príbehy, ktoré sú však v zhode s celým príbehom. Každá epizóda je vtipná, pretože sa s ňou tvorcovia mohli pohrať ako so samostatným príbehom (majúc vlastné pravidlá, vlastnú minirealitu). Námet s upísaním duše diablovi to všetko drží pokope, takže film nepôsobí rozbito. A hlavne: je to poriadne vtipné. Vypichol by som príbeh narkobaróna.

Znamenia

Znamenia (2002)

S pánom Shyamalanom sa bojím rád. Dobre odrozprávaný príbeh s myšlienkou, ku ktorej to ako k pointe nenásilne smeruje už od začiatku. Graduje je to už od začiatku a jednotlivé časti príbehu na seba nadväzujú, aby ste sa v závere mohli plesnúť po čele so slovami "Ahá, veď jasné!" Obľúbený film, chyby sa hľadajú ťažko (ak vôbec sú).

Príchod z minulosti

Príchod z minulosti (1999)

Odzbrojujúco čistý Adam v podaní Frasera. Veľmi, veľmi príjemná romantická komédia. Romantika, ako aj humor, skrátka funguje. A ten námet: veľmi originálne. Pre mňa je tento film srdcovka.