Reklama

Reklama

Najsledovanejšie žánre / typy / pôvody

  • Akčný
  • Horor
  • Animovaný
  • Komédia
  • Dráma

Recenzie (4 868)

plagát

Podruhé mě neoklameš (2024) (seriál) 

Slušné krimi s prvkami trileru, slušne zamotané, že človek čaká, čo z toho vzíde, koniec neočakávaný, ale nemôžem sa zbaviť dojmu, že to bola len taká vata medzi sledovaním ďaleko ďaleko lepších počinov. Nemalo to ambície vyskočiť vyššie, Richard Armitage tam bol pár okamihov, takže to bolo len lákadlo na hlúpych, Netflix si splnil všetky svoje pravidlá, t.j. multi-kulti, gender aj rasa OK, dostali sme aj Gaya, to by predsa nemohlo inak byť, našťastie sme sa to dozvedeli len z rozprávania a nie v akcii, ale aj tak. S kľudným svedomím nemôžem odporučiť napriek slušným trom hviezdam.

plagát

Arachnofóbia (1990) 

Jeden z mikromála skvelých filmov o pavúkoch, dokonca tak skvelý, že do dnešného dňa, kým neprišiel Vermines, sa k tomu nič ani len na kilometer nepriblížilo a to je už 33 rokov od premiéry, takže fakt že doba.

plagát

Sladký domove! - Série 2 (2023) (séria) 

UPDATE PO DRUHEJ SÉRII: Nebolo to už tak úderné, ako prvá relatívne komorná séria, keď si zoberiem do úvahy, že sa odohrávala v jednom panelovom výškovom dome. Na druhú stranu dostávame širšie merítko, ktoré ukazuje, kam sa svet dostal na konci prvej série a to bol len začiatok. Čo zamrzí, tak unáhlené konce známych postáv, ako keby sa tvorcovia báli vydolovať z tých z prvej série viac, radšej to nahradili novými, ku ktorým nie je jednoduché si niečo vypestovať, keď sa skáče z miesta na miesto. Síce nám tu pár hlavných postáv zostalo, ale napr. nahlavnejšia z prvej série sa v druhej sezóne doslova len mihla na začiatku a potom na konci, čo bola veľká škoda, jedna prekonala zaujímavú zmenu a potom dostávame druhú sympatickú postavu z konca prvej série, o ktorej sa dozvieme viac až v tretej sérii. Záporáka je tu ťažko definovať, pretože okrem bežných monštier tu máme aj Deus Ex mašinu, ktorá sa ale taktiež len mihla na začiatku a potom nastúpila na konci, tak neviem, čo očakávať. Opäť panujú podobné pocity ako pri prvej sérii, kedy som určite bol spokojný so seriálom ako takým, ale určite by som záver vygradoval úplne inak a viac. Neviem, či sa to uberá správnym smerom, ale určite si ďalšiu sériu pozriem. Zatiaľ zostávam na opatrných slušných či lepších troch hviezdach. P.S. Na jednej strane sa počet častí skrátil, na druhej strane sa razantne predĺžila dĺžka častí, takže osem častí druhej série je o hodinu dlhších ako desať častí prvej série. Neviem, či je to úplne fajn, pretože si síce toho sveta užijeme viac, ale taktiež je tam dosť vaty a odbočiek, ktoré sú úplne zbytočné. Nie je to úplne kompaktné, dokonca je to možno aj zbytočne nekonzistentné a roztrieštené, trochu to strieľa na všetky strany a uteká možná základná myšlienka, ale dávam tomu ešte šancu, pretože po technickej stránke je to vynikajúce a potenciál to má, len ho správne uchopiť a rozvinúť.

plagát

Nenávisť (2004) 

Ako som túto legendu mohol zabudnúť komentovať? Ešte teraz si živo pamätám, ako som to pozeral so svojim vlastným receptom na horory, t.j. v noci o druhej, keď bolo všade ticho a tma, na ušiach perfektné slúchadlá a boli scény, kedy som sa pozeral pomedzi prsty, aby som rozostril pohľad, také dobré to bolo. Ostatné časti už na to nemali, ale tento remake, ktoré predčil aj originál, sa fakt vydaril.

plagát

Wimbledon: Zápas o lásku (2004) 

Toľko skvelých mien a tak priemerný výsledok? Jasné, že niektoré mená ešte neboli v tej dobe pojmamy ako sú dnes, ale aj tak. Trestuhodne nevyužitý potenciál.

plagát

Vánoce minilidí (2017) (TV film) 

Neškodná Nickelodeon blbinka pre deti a budúcich teenagerov. Pozrel som to dnes s desaťročnou dcérkou, aj pri krátkej stopáži som stihol zaspať, ale jej sa to páčilo, takže dávam slabšie tri hviezdy. Samozrejme na niekdajšie pecky typu Miláčik, zmenšil som deti alebo neskoršie Pidilidi to nemá ani v najmenšom, ale je to TV film a naviac z detského kanálu, tak musím byť zhovievavejší.

plagát

Aj Santa má brata (2007) 

Veľmi silné tri hviezdy, kedy samozrejme Vince Vaughn nesklame, nech hrá v čomkoľvek a mnoho cameo úloh tiež potešilo. Iný pohľad na Clausovcov, to sa tiež ráta. Takéto komédie som vždy mohol.

plagát

Kdo si vezme Barryho? (2014) 

Opäť pozabudnuté hodnotenie v čase, ktoré dobieham. Barry bol taký imbecil, že by ho nechcel fakt nikto, ale vo filme je možné všetko. Slabé tri hviezdy, ktoré len tak tak vytiahli Damon Wayans a Ed Helms, ktorý už sú trošku pojmy, resp. minimálne v danej dobe boli.

plagát

Vo štvorici v Mexiku (2014) 

Nejako som to zabudol ohodnotiť v čase, keď som to videl, tak dobieham zameškané. S fantastickou trilógiou Pařba to nemá filmovo moc spoločného, ale ako parazitovanie na značke to beriem, nebolo to najhoršie, dokonca v určitých okamihoch to bolo fajn, preto síce ošúchané a slabé, ale predsa len tri hviezdy.

plagát

Esá z pralesa 2 (2023) 

Frantíci nesklamali ani po siedmych rokoch a znovu naservírovali európsku kvalitku, ktorá síce nemá ani zďaleka na Pixar či Dreamworks alebo Disney, čo je jasné, ale na druhú stranu je ďaleko pred Čínou, Japonskom a podobnými pokusmi z Južnej Kórei atď. Milé, vtipné, hravé, funny, dobrodružné, nepredvídateľné, so správnou dĺžkou. Škoda že pri prípadnej trojke už bude dcérka veľká, už teraz mi budú chýbať tie časy, kedy sme takéto veci pozerávali spolu.