Reklama

Reklama

Najsledovanejšie žánre / typy / pôvody

  • Akčný
  • Horor
  • Komédia
  • Dráma
  • Sci-Fi

Biografie (46)

Lochlyn Munro (herec)

07.12.2021

Kanadský herec Lochlyn Munro sa narodil v Britskej Kolumbii. V jeho žilách koluje švajčiarska a škótska krv, jeho meno a priezvisko má korene na Škótskej vysočine. V mladosti sa Lochlyn túžil stáť profesionálnym hokejistom a dostať sa do NHL, kariéru však musel ukončiť kvôli nepríjemnému zraneniu už ako 18 ročný. Pochopil, že v… (viac)

Vincent Klyn (herec)

22.03.2019

Špičkový skejtbordista, windsurfista, model a herec Vincent Klyn sa narodil ako Vincent Klynhowskywietcz 30.6.1960 v Aucklande na Novom Zélande. Keď mal 4 roky, jeho rodina sa odsťahovala na Havaj. O 4 roky neskôr sa začal venovať skejtbordingu a o niekoľko rokov už patril medzi svetovú profesionálnu špičku. V tom čase sa však… (viac)

James Karen (herec)

20.12.2018

James Karen sa narodil ako Jacob Karnofsky v mestečku Wilkes Barre, na severovýchode Pennsylvánie, ako syn v Rusku narodených židovských emigrantov Mae a Josepha H. Karnofskych. K herectvu ho dotiahol demokratický kongresman Daniel J. Flood. James sa stal hercom v miestnom divadle a neskôr sa zapísal na Neighborhood Playhouse… (viac)

Ami Dolenz (herečka)

20.12.2018

Herečka a producentka Ami Bluebell Dolenz sa narodila 8. januára 1969 v Burbanku, v Kalifornii. Jej otcom je americký hudobník Micky Dolenz, ktorý okrem iného pôsobil ako vokalista a bubeník v skupine The Monkees a matkou britská televízna hviezda Samantha Juste, známa účinkovaním v programe Top of the Pops spoločnosti BBC. Ako… (viac)

Jennifer Rubin (herečka)

20.12.2018

Jennifer Rubin sa narodila 3. apríla 1962 v arizonskom Phoenixe, v USA. Počas štúdia na Arizonskej univerzite sa začala zaujímať o modeling. V krátkom čase zanechala štúdium a presťahovala sa do New Yorku, kde sa začala venovať profesii modelky na plný úväzok. A to vcelku úspešne, v roku 1984 bola vyhlásená za modelku roka Ford… (viac)

Antonio Fargas (herec)

02.03.2018

Afroamerický herec Antonio Juan Fargas sa narodil 14. augusta 1946 v New Yorku, v USA, kam sa jeho predkovia presťahovali z Trinidadu a Portorika. Počas svojej takmer šesť dekád trvajúcej hereckej kariéry stvárnil okolo 130 rôznych, zväčša vedľajších postáv, ktorým prepožičal kus svojho osobného šarmu. So svetom filmu sa… (viac)

Phil Fondacaro (herec)

01.11.2017

Americký herec Phil Fondacaro sa narodil 8. novembra 1958 v metropole americkej Louisiany, v New Orleans. Do vienka nedostal ani oslňujúci vzhľad a ani výšku hodnú chlapa, ale aj napriek tomu či práve preto sa mu podarilo presadiť vo svete filmového biznisu. Jeho telesná výška 107 centimetrov ho predurčila k tomu, aby sa stal… (viac)

Barbara Carrera (herečka / producentka)

31.10.2017

Modelka, herečka a všestranná umelkyňa, Barbara Carrera, sa narodila ako Barbara Kingsbury, 31.12.1945 v Nikarague. Po matke Florencii jej v žilách koluje zmes nikaragujskej, európskej a indiánskej krvi, otec Louis Kingsbury bol zase Američanom, pracujúcim na nikaragujskom ministerstve. Keď mala 7 rokov, jej rodičia sa… (viac)

Joe Lara (herec)

31.10.2017

Model, herec, producent a country spevák, William Joseph Lara, sa narodil 2. októbra 1962 v San Diegu, v Kalifornii. V jeho žilách koluje krv španielskych, poľských a indiánskych predkov, čo sa podpísalo aj na jeho výzore. S výškou 191 cm, ostrou hranatou tvárou, dlhými tmavými vlasmi a prenikavými modrými očami bol predurčený… (viac)

Gail Thackray (herečka)

04.12.2016

Gail Thackray, ako znie pravé meno tejto modelky a herečky, sa narodila 16. decembra 1964 v mestečku Batley v Anglicku. Svoju kariéru začala v polovici 80. rokov ako modelka zo strany číslo 3 v britskej bulvárnej tlači (na tejto stránke sa nachádzajú fotografie mladých nahých dám) a krátko nato sa objavila v množstve… (viac)

Bill Oberst Jr. (herec)

19.11.2016

Potomok nemeckých prisťahovalcov, Bill Oberst, sa narodil a vyrastal v mestečku Georgetown, v Južnej Karolíne. V detstve sa častokrát stal obeťou šikany zo strany svojich starších spolužiakov. Aby sa pred tým uchránil, začal svojich trýzniteľov zabávať imitovaním správania sa učiteľov. A to tak úspešne, že si získal obdiv… (viac)

Tracy Scoggins (herečka)

25.10.2016

Americká herečka Tracy Scoggins sa narodila 13. novembra 1953, v meste Dickinson v Texase, ako jedináčik v rodine právnikov, pričom obaja jej rodičia boli náruživí športovci. Otec bol boxer, vytrvalostný plavec a bežec a matka jedna z najlepších tenistiek v štáte Texas. Tracy zdedila po rodičoch všestranný športový talent,… (viac)

William Smith (herec / režisér)

29.07.2016

Sú herci, ktorí sa pred kamerou objavia jediný raz, sú takí, čo to skúsia niekoľkokrát a potom sú takí ako William Smith, oddajú sa herectvu a stvárnia stovky úloh v televízii i filme, aby sa nakoniec, podobne ako Smith, stali kultovými.Big Bill, ako ho pre jeho rešpekt vzbudzujúcu postavu zvyknú oslovovať, sa narodil 24. marca… (viac)

Mel Novak (herec)

03.07.2016

Táto legenda bojových umení a častý predstaviteľ záporákov vo filme, sa narodila 16. júna 1942 v mestečku Wall, neďaleko Pittsburgu ako Milan Mrdjenovich. V detstve navštevoval Wilmerding High School a žil v Turtle Creek, neskôr sa presťahoval do Kalifornie. Po skončení strednej školy dostal tento talentovaný športovec množstvo… (viac)

Mary Woronov (herečka / režisérka)

17.06.2016

Herečka Mary Woronov sa narodila 8. Decembra 1943 v Breakers Hotel v Palm Beach na Floride v čase II. Svetovej vojny, keď slúžil ako nemocnica Ream General Hospital (iné zdroje tvrdia, že to bol New York). Vyrastala v Brooklyn Heights so svojou matkou Carol a nevlastným otcom Victorom D. Woronovom. Študovala sochárstvo na… (viac)

Tony Zarindast (režisér / herec / scenárista)

07.05.2016

Režisér, scenárista a producent Tony Zarindast sa narodil ako Mohammad Zarrindast v roku 1934, v štvrtom najväčšom iránskom meste, Tabrize. Tu vyrastal, pozeral hollywoodske filmy a seriály a sníval o tom, že keď vyrastie, natočí film s jedným z tých hercov, ktorých denne vídaval na televíznej obrazovke. Ani potom, čo sa stal… (viac)

Randolph Scott (herec / producent)

11.10.2015

Kariéra Georga Randolpha Scotta je neodmysliteľne spätá s westernom, avšak na začiatku svojej kariéry sa objavil aj v množstve iných žánrov, ako sú drámy, komédie, dobrodružné či vojnové filmy, horory i muzikály. Vysoký (189 cm), štíhly krásavec využíval spočiatku svoj šarm, aby zamaskoval hereckú nezrelosť, neskôr sa stal… (viac)

Leo Rossi (herec / scenárista)

01.07.2015

Americký herec, scenárista a producent Leo Rossi sa narodil 26. júna 1946 v Trentone, v štáte New Jersey v USA. Svoju hereckú kariéru odštartoval v polovici sedemdesiatych rokov malými úlohami vo filmoch, ako napríklad v kriminálke Alias Big Cherry (1975) alebo akčnej komédii Grand Theft Auto (1977).V 80-tych rokoch sa objavil… (viac)

Robert Ginty (režisér / herec)

16.04.2015

Robert Winthrop Ginty sa narodil 14. novembra 1948 v New Yorku. Jeho otec Michael Joseph Ginty bol stavebným robotníkom a matka Elsie M. (rodená O'Hara) pre zmenu štátnou zamestnankyňou. Vo svojej mladosti inklinoval skôr k hudbe, hrával s Jimim Hendrixom, Janis Joplin, Carlosom Santanom a Johnom Leem Hookerom. Neskôr odišiel… (viac)

Joseph Merhi (producent / režisér / scenárista)

02.04.2015

Nezávislý filmový režisér, scenárista a producent Joseph Toufik Merhi sa narodil 23. októbra v Sýrii. V mladosti sa presťahoval do USA, kde sa v polovici osemdesiatych rokov stal majiteľom siete niekoľkých pizzérií v Las Vegas, v Nevade.V roku 1986 sa spoločne s Richardom Pepinom a Ronaldom L. Gilchristom rozhodol založiť… (viac)

Reklama