Reklama

Reklama

Najsledovanejšie žánre / typy / pôvody

  • Akčný
  • Horor
  • Komédia
  • Dráma
  • Sci-Fi

Zaujímavosti k filmom (2 290)

Líbej mě až k smrti

Líbej mě až k smrti (1955)

Kefauverová komisia, špeciálna jednotka vytvorená v USA na vyšetrovanie organizovaného zločinu, označila tento film v 50. rokoch minulého storočia ako najvážnejšiu hrozbu pre americkú mládež. Práve preto sa režisér filmu Robert Aldrich rozhodol medzi nezávislými filmármi rozbehnúť kampaň za slobodu slova.

Paprsky smrti z vesmíru

Paprsky smrti z vesmíru (1978)

Modely mimozemšťanov vytvorila technikou stop motion dvojica David Allen a Jon Berg. Aj keď je Allen uvádzaný, že je tvorca animácie bábok mimozemšťanov, väčšinu práce na tom odviedol Randall Cook, avšak jeho meno nie je v titulkoch vôbec spomínané.

Paprsky smrti z vesmíru

Paprsky smrti z vesmíru (1978)

Spoločnosť Charles Band Productions ohlásila v 80. rokoch pokračovanie s názvom "Laserblast 2". Roky je tento projekt označovaný buď vo vývoji, čiastočne dokončený či dokonca skompletizovaný. Začiatkom 90. rokoch bol inzerát vo Variety, kde boli ponúkané na predaj všetky práva na film. Nie je jasné, či ich niekto kúpil, navyše, do dnešného dňa film ešte stále nikto nevidel.

Země neznámá

Země neznámá (1957)

Pôvodne to mal byť drahý epický sci-fi film s veľkým množstvom postáv, natočený vo farbe a na stoličke režiséra mal sedieť Jack Arnold. Lenže v priebehu predprodukcie sa štúdio rozhodlo skrátiť rozpočet, zredukovať počet postáv a namiesto vo farbe natočiť čiernobiely film. Film sa tak presunul do nízkorozpočtovej, B kategórie. Pod vplyvom týchto zmien sa rozhodol Arnold z projektu vycúvať a štúdio ho nahradilo s jedným so svojich zazmluvnených režisérov, a tak sa k projektu dostal Virgil W. Vogel.

Země neznámá

Země neznámá (1957)

Navzdory faktu, že trojica mužských hrdinov strávi v džungli 25 dní bez hygienických či holiacich potrieb, po celý čas je hladko oholená.

Země neznámá

Země neznámá (1957)

Rev tyranosaura bol neskôr použitý aj vo filme Duel (1971). Zvukový efekt je možné počuť v momente, keď sa na konci filmu cisterna zrúti z útesu.

Země neznámá

Země neznámá (1957)

Podľa filmu vznikol aj komiks, na obálke mal plagát k filmu (FOUR COLOR #845 (1957) DELL).

Země neznámá

Země neznámá (1957)

Inšpiráciou pre film bol objav z roku 1947, keď sa vedcom podarilo natrafiť v oblasti Antarktídy na miesto s nečakane teplou vodou.

Země neznámá

Země neznámá (1957)

Helikoptéra námorníctva použitá vo filme je typu Sikorsky S-51.

Smrt čmuchala

Smrt čmuchala (2014)

Rok po tom, čo Gary Webb zomrel, sa rozhodol novinár Nick Schou skontaktovať jeho rodinu a poprosiť o požehnanie pre napísanie knihy o ňom. Schou chcel očistiť pamiatku novinára, o ktorom sa v nekrológoch písalo ako o zdiskreditovanom reportérovi. Nebolo to však ľahké, kvôli chúlostivej téme mu knihu nechcelo vydať žiadne vydavateľstvo, nakoniec však predsa len slávil úspech v Nation Books.

Vreskot

Vreskot (2022)

Dimension Films stratilo práva na sériu Scream, a tak ich odkúpili spoločnosti Lantern Entertainment a Spyglass Media Group. Toto je prvý diel, ktorý vznikol v ich produkcii.

Kamerový záznam

Kamerový záznam (2020)

Keď sa policajtka Renee (Mary J. Blige) snaží odblokovať mobil v márnici, použije na to prst zomrelého. Položí ho však na display, pričom čítačka odtlačkov prstov sa nachádza na zadnej strane mobilu. Týmto spôsobom by ho neodblokovala ani náhodou.

Larceny

Larceny (1948)

Rozhlasová stanica Lux Radio Theater vysielala 11.10. 1948 rozhlasovú adaptáciu filmu. John Payne a Joan Caulfield si v nej zopakovali svoje úlohy.

King Kong žije

King Kong žije (1986)

Tento film zničil režisérsku kariéru Johna Guillermina. Ten v 60. a 70. rokoch minulého storočia patril medzi režisérsku špičku v Hollywoode, v tomto období vytvoril filmy ako The Blue Max (1966), The Bridge at Remagen (1969), Shaft in Africa (1973), The Towering Inferno (1974), King Kong (1976) a Death on the Nile (1978). Avšak v roku 1984 sa podpísal pod prepadák menom Sheena a následne, po obrovskom neúspechu Konga, sa mu dvere v Hollywoode zatvorili. V roku 1988 si ešte posledný raz sadol na režisérsku stoličku a natočil televízny film The Tracker (1988) s Krisom Kristoffersonom.

Reklama