Reklama

Reklama

Pavlína Pořízková

Pavlína Pořízková

nar. 09.04.1965 (59 rokov)
Prostějov, Československo

Diskusia

sator

sator (hodnotenie, recenzie)

Když se nedařilo Československé úřady obměkčit a pustí ji za jejími rodiči do Švédska, odhodlala se jej máma k zoufalému činu a přijela do Československa na cizí pas s tím že dceru unese, vše se ale provalilo a skončila ve vezení, z kterého se dostala díky amnestii která ji byla udělena na nátlak Švédska.

sator

sator (hodnotenie, recenzie)

V biografii jsou nepřesnosti čerpám odsud 
V roce 1968 emigrovali její rodiče do Švédska, Pavlína zůstala v Československu. Rodiče se dlouhá léta snažili aby dceru pustili za nimi, ze zoufalství dokonce vyhlásili hladovku před Československým velvyslanectvím ve Stockholmu. Úřady jí dovolily odjet za rodiči až v roce 1975.

semper

semper (hodnotenie, recenzie)

Malé spresnenie biografie : Jej rodičia emigrovali roku 1968 a nasledujúce roky sa snažili dostať dcéru k sebe, pretože komunistický režim prehlásil manželov Pořízkových za nepriateľov spoločnosti , ktorým dieťa nevydá ani keby bolo 100x ich. Zúfalstvo rodičov  narástlo do takej miery, že v r. 1971 pani Pořízková na falošný pas pricestovala do ČSR a chcela dcéru ilegálne odviesť, bola však zadržaná a odsúdená na neuveriteľných 6 rokov. Jej manžel sa medzitým vo Švédsku obracal o pomoc na všetky štátne aj mimovládne inštitúcie, nakoniec pomohla až intervencia švédskeho premiéra Olofa Palmeho a rodina sa mohla opäť stretnúť v slobodnom svete až v máji 1974.  

Príspevok bol zmazaný administrátorom.

Príspevok bol zmazaný administrátorom.

Herečka

Hosť

Režisérka

Filmy
2001

Roomates

Reklama

Reklama