Reklama

Reklama

Zúfalé manželky

(seriál)
  • Česko Zoufalé manželky (viac)
Ukážka z filmu 8
Dráma / Komédia / Mysteriózny
USA, (2004–2012), 128 h 53 min (Minutáž: 41–45 min)

Tvorcovia:

Marc Cherry

Hrajú:

Teri Hatcher, Felicity Huffman, Marcia Cross, Eva Longoria, Nicollette Sheridan, Steven Culp, Mark Moses, Andrea Bowen, Doug Savant, Jesse Metcalfe (viac)
(ďalšie profesie)

VOD (1)

Série(8) / Epizódy(180)

Obsahy(1)

Je to možné? Mary Alice Young (Brenda Strong) vyzerá tak šťastne. Nádherný dom na predmestí, spoľahlivý manžel, dieťa a mnoho ďalších vecí. Toto všetko sa rozhodla zanechať? Zdá sa, že áno, ale človek by tomu najradšej neveril. Lenže o pochybnostiach nemôže byť ani reči vo chvíli, keď táto žena ukončuje svoj na prvý pohľad šťastný život výstrelom revolvera. Lenže akokoľvek je to netradičný úvod, táto postava sa s divákmi rozhodne nelúči. Práve naopak. Bude to práve Mary Alice Young, ktorá nás bude sprevádzať po tomto malebnom predmestí a zoznámi nás nielen s jej rodinou, ale aj so susedmi a najmä s jej priateľkami. Iba vďaka jej teraz už nadprirodzenej schopnosti sa dostaneme do diskrétnych zákutí, ako sú spálne alebo toalety. A iba vďaka nej sa dozvieme veci, o ktorých nemajú tušenia ani tí, ktorých sa to najviac týka. Nazrime teda do životov jej piatich najlepších priateliek a spoznajme ich skutočné životy... Mimoriadne úspešný seriál televízie ABC získal tri zlaté Glóbusy, päť cien Emmy a mnoho ďalších cien. (oficiálny text distribútora)

(viac)

Videá (17)

Ukážka z filmu 8

Recenzie (571)

claudel 

všetky recenzie používateľa

Nejdokonalejší spojení krimi a komedie v seriálu, jaké znám. Tento seriál si mě získal od prvních dílů první série a zájem o něj mě neopustil ani v osmé sérii. Všechny Zoufalky i jejich partnery jsem si oblíbil, vyjma jediné. Lynette Scavo je postava, která mi pije krev a je mi děsně nesympatická. Ostatní jsou všichni na jedničku s hvězdičkou, včetně vypravěčky "Mary Alice". Pobavil mě článek o tom, že když ve Velké Británii běží v TV Zoufalky, tak je na ulici prázdno. A zaslouženě! ()

choze 

všetky recenzie používateľa

I když se seriál drží stokrát omletých seriálových témat (nevěra, rozvod, nemoc aj.), podává je narozdíl od současných českých seriálů ve svižném, vtipném a drsném balení obohaceném o (v každé řadě novou) napínavou kriminální zápletku, s výborně napsanými postavami a perfektním castingem. Nejbližší je mi pár Lynette a Tom, ti jsou naprosto boží, ona chytrá a silná ženská, on věčné dítě, naopak bez Susan a jejích často žabomyších a nudných eskapád bych se obešel. A fakt miluju ten voiceover, kolikrát mě u něj přeběhne mráz po zádech. ()

Reklama

Tommy987 

všetky recenzie používateľa

Season 1: Čo sa stane, ak zmixujeme Priateľov, Americkú krásu a Twin Peaks? No vyjde nám jeden z najoriginálnejších, najzábavnejších a najkvalitnejších seriálov posledného obdobia, plný skvelých hereckých výkonov (checknite nominácie na Zlaté Glóby za roky 2004 a 2005), krásneho satirického humoru a sviežeho nadhľadu. Daná je jedna záhada, okolo ktorej sa viac či menej motá príbeh celej série – Mary Alice Young, priateľská a milá žena, ukážková matka a manželka žijúca sporiadaný malomestský život, zo zatiaľ neznámeho a nepochopiteľného dôvodu si na začiatku prvej epizódy strelí guľku do hlavy a opustí tak svojho manžela Paula a milovaného syna Zacha, svojich priateľov i celé susedstvo v idylickej ulici Wisteria Lane. Ale zase nie až tak celkom, odniekadiaľ z iného sveta totiž stále dohliada na svojich známych a pre nás divákov sa stáva vševediacou rozprávačkou, ktorá na začiatku a konci každej epizódy so sarkazmom a (seba)iróniou v hlase komentuje dianie, čím seriál obohacuje úžasným čiernym humorom. Hlavnými postavami sú jej štyri najlepšie priateľky, ktoré v jednej línii pátrajú po jej dôvodoch, ktoré ju doviedli k samovražde, a v druhej riešia svoje bežné-nebežné životné problémy. K tomu sa nám ešte priplieta sympatický nový sused, ktorý očividne skrýva nejaké tajomstvo, otravná nanervylezúca intrigánka Mrs. Huber, podarení manželia, bývalí manželia, milenci a deti ústrednej štvorice a Mary Alicin temne pôsobiaci manžel a máme tu „zaděláno“ na 23 častí dejom, spoločenskou kritikou, satirou a humorom naplnenej zábavy. 10/10 a jeden z Top 3 seriálov, čo momentálne bežia. Season 2 - 4: Pôvodná záhada okolo rodiny Mary Alice a Mike-a je vyriešená, tu a tam sa síce mihne ďalšia (už omnoho menej zaujímavá), ale do popredia sa dostáva práve všednodenný život ústredných postáv, ktorý je väčšinou stále zaujímavý. Hlas Mary Alice zaznieva naďalej, síce už to nie je tak z konceptu opodstatnené, ako v prvej sérii, no jej sarkastická dušička ešte stále má čo povedať a jej príhovory rozhodne nie sú na zahodenie. Celkovo sa časť kúzla vytratila, ale stále ide o vysoko nadštandardnú zábavu. 8-9/10, ale päť hviezd ponechávam. ()

Malarkey 

všetky recenzie používateľa

Možná čekáte kritiku na to jak je to nudné, nezáživné a bůhví co ještě. Berte to tak, že je to pouze můj osobitý názor na seriál jako takový a taky takový navždy zůstane. Zajímavé to sice je, příběh plný tajuplných spojitostí a sem tam se objeví scéna, která stojí za tu chvíli bez dýchání ale...Nic proti humoru, se kterým se snaží autoři probýt, prostě a jednoduše mi nesedl a ani nesedne a jsem svým způsobem rád. Ani pěkné herečky nezmění pro mě fakt, že Američani se chtěli ukázat a tak natočili seriál který se zdá být zábavný a dramatický a vlastně pro ně typický. Bohůžel pro ně ne pro mě :) (6/10) ()

Oskar 

všetky recenzie používateľa

Myslel jsem si, že to bude stereotypní feministický manifest, kde se kroužek protivných zakyslých ženštin láduje zmrzlinou a sprostě nadává na muže coby podřadný živočišný druh. Jsem příjemně překvapen. Jednak formou (filmová technologie, vizuální stylizace á la Stepfordské paničky, sunsetboulevardovský posmrtný komentář), druhak i samotným obsahem. Milé, vtipné, ironické, přijatelné. Ale i tak víc pro ženy, takže dál se dívat nebudu a tohle berte jako hodnocení prvních pěti či šesti dílů. 60% ()

Galéria (2 885)

Zaujímavosti (74)

  • Tvorca seriálu Marc Cherry povedal, že nápad na seriál dostal po rozhovore zo svojou matkou. Tá mu povedala, že kvôli jeho vychovávaniu a vychovávaniu jeho súrodencov, kým ich otec bol často preč, sa často cítila "zúfalá". (ladko)

Súvisiace novinky

I muži mají své dny...

I muži mají své dny...

19.04.2006

A někteří je prožívají v televizi. O čem to mluvím? O dalších řadách (6-8) seriálu 24 hodin . Koho by napadlo, že více peněz si američtí herci vydělají v televizi, že? No, je to tak a Kiefer… (viac)

Zlaté glóby 2006

Zlaté glóby 2006

18.01.2006

Dne 16. ledna proběhlo v Los Angeles slavnostní udělování cen Hollywoodské zahraniční tiskové asociace, Zlatých glóbů. Podle očekávání letos dominovalo drama o homosexuálních kovbojích Zkrocená hora,… (viac)

Reklama

Reklama