Reklama

Reklama

Bruce Beresford

Bruce Beresford

nar. 16.08.1940 (83 rokov)
Sydney, New South Wales, Austrália

Zaujímavosti (15)

Kráľ Dávid (1985)

  • Beresford aj po rokoch v rozhovore z roku 1999 trval na tom, že Richard Gere svoju rolu nezvládol: "Myslím, že Richard Gere bol nesprávne obsadený. Je to úžasný herec, ale v súčasných kúskoch je oveľa lepší než bol predtým." (Arsenal83)

Kráľ Dávid (1985)

  • Beresford sa po neúspechu filmu obával o svoju kariéru: "Ten film stál 22 miliónov a prišiel o všetko. Keď som si uvedomil ten neúspech, pozrel som si zoznam slávnych režisérov, ktorí mali tiež diela, ktoré prepadli, aby som zistil, či sa ešte niekedy dokázali postaviť na nohy.“  (Arsenal83)

Kráľ Dávid (1985)

  • Beresford neskôr o filme prehlásil: „Scenár Kráľa Dávida jednoducho nikdy nebol dobrý. Vykročili sme zlou nohou a potom sa to zmenilo na katalóg katastrofy. Naozaj neviem, ako som sa mohol zamiešať do takého neporiadku – cítil som sa ako kapitán Titanicu smerujúci ku kritickému ľadovcu a ja som ho proste nevyhnutne musel trafiť.“  (Arsenal83)

Kráľ Dávid (1985)

  • Gereho do roly presadili producenti, režisér Beresford ho nechcel a neskôr sa ho chcel zbaviť. To na natáčaní vyvolalo trenie a Gere si vraj pri scénach hral, ako chcel on sám a na režiséra veľmi nedal. (Arsenal83)

Kráľ Dávid (1985)

  • Natáčanie sa potýkalo s mnohými problémami. Beresford aj Gere dostali virózu, komparzisti štrajkovali za vyššie platy a mnohé miesta boli tak vzdialené, že sa trebalo dlho presúvať, čím sa predlžovalo natáčanie. (Arsenal83)

Kráľ Dávid (1985)

  • Natáčanie komplikovalo aj počasie. Beresford o tom povedal: „Za normálnych okolností, ak robíte obyčajný film a počasie sa pokazí, poviete: No dobre, zajtra to dotočíme. Ale ak tam máte 2000 komparzistov a zrazu začne snežiť... a to sa stalo nám. Lenže tých ľudí nemôžete poslať preč, takže sme museli točiť." (Arsenal83)

Režisér

Scenárista

Herec

Producent

Hosť

Strihač

Kameraman

Reklama

Reklama