Reklama

Reklama

VOD (1)

Epizódy(8)

Videá (2)

Trailer 3

Recenzie (52)

UhLee 

všetky recenzie používateľa

První série - (7,5/10). Nebudu chodit kolem horké kaše. Na Wednesday jsem se neměl v úmyslu koukat. Jednak jsem neviděl ani jeden díl Addamsovy rodiny, takže k této značce nemám žádné citové pouto. Ale taktéž mě ten seriál prostě nezaujal, takže jsem se na to neměl potřebu koukat. Ovšem to, co se v posledních měsících kolem celého seriálu dělo, přesvědčilo nakonec i mě a svezl jsem se na této vlně mainstreamu. Seriálu nejde odepřít jeho neskutečná originalita, kterou je celý seriál protkaný. Musím vypíchnout skvělé kostýmy, které tomu dodávají správný Burtonovský nádech. Mimochodem obtisk Tima Burtona je zde nezpochybnitelný. Hudba Dannyho Elfmana se k tomuto počinu taktéž náramně hodí. Tou největší trefou do černého bylo bezesporu stejně obsazení Jenny Ortegy do role Wednesday. Role jí sedla jako ulitá a dozajista této herečce změnila život - zaslouženě. Mojí nejoblíbenější postavou byly rozhodně Enid. I ostatní postavy dostaly část svého prostoru a našli si skulinku do mého srdce (Eugene a jeho včely). Chápu tu populární bublinu, která se kolem toho vytvořila, ale kvalita rozhodně nedosahuje tak vysokých hodnot. Jedná se o zábavnou podívanou ze školního prostředí, která je napsaná tak, aby se líbila velké mase diváků. Štve mě, že to postupem času sklouzává do typických klišé, které jdou hlavně ve finále už hodně vidět. Vyšetřování případu mi přišlo jako výborný styčný bod, kolem kterého se to celé točilo. Možná, že bych si to konečné rozuzlení dokázal představit kapánek jinak, ale i tak to výborně servíruje nápovědy a falešné stopy. Pokračování v podobě další série jsem plně otevřený, což je u mě dost dobrá zpráva. Nejlepší epizoda: If You Don't Woe Me by Now (S01E07) ()

Lachtaan 

všetky recenzie používateľa

Občas to chce uhnout i ke klasické rodinné zábavě a vzhledem k tomu, jaký kult Addamsova rodina představuje, nešlo Wednesday alespoň nezkusit. Málokdo z nás ovšem čekal, jak moc dobrý seriál Burton vlastně doručil a jaký úspěch si červený gigant streamingu zase může připsat. Asi nemusím sáhodlouze rozepisovat, jak efektní je tenhle seroš hlavně kvůli její představitelce, to tu přeci jen stojí ve všech obdobně nadšených komentech pode mnou. Já k ní vyzdvihnu ještě její blonďatou kolegyni, která je trochu neprávem opomíjena. [viděno na Netflixu] ()

Reklama

vydumnica 

všetky recenzie používateľa (k tomuto seriálu)

Wednesday je ako rollercoaster, jednotlivé epizódy sa mi striedavo páčili a nepáčili. Keď sa mi už zdalo, že je to zakaždým lepšie a lepšie, potom to u mňa kleslo, tak zase vystúpilo na krásnych 5* za predposlednú epizódu a vo finále kleslo na 1*. To sa mi snáď ešte pri nijakom seriáli/ minisérii nestalo. Na Wednesday som bola celkom zvedavá. V detstve som sledovala Addamsovcov, ale možno to je trochu problém, asi je lepšie Wednesday brať ako samostatnú kapitolu. Plusy: Obsadenie Jenny Ortega! Skvelý herecký výkon. Potešila aj Christina Ricci a moje sympatie si získala aj Emma Meyers. Ďalej hudba, kostýmy a výprava. Prostredie sa mi tak páčilo, že som si až musela vygoogliť lokalitu. Nevermore Academy je Cantazucino Castle v Rumunsku. Za zmienku stoja aj trefné a veľakrát aj vtipné hlášky, vlastne to bolo to najlepšie😉👍. A teraz mínusy. Gomez Addams!!! Bolo to utrpenie sledovať ho, veľmi nešťastná voľba. Paródia na šarmantného Gomeza. Catherine Zeta Jones tiež žiadna sláva, ale Gomez a Morticia spolu och to bola "nejhorší kombinace k vidění"! A čo mi úplne pokazilo dojem zo seriálu bolo veľmi slabé finále! Celková zápletka sa mi nakoniec vidí veľmi obyčajná, predvídateľná, nezaujímavá až nudná, ba dokonca až banálna, veľké sklamanie. Nakoniec mi celá 1. séria vyšla len priemerne, až ma to mrzí, lebo niektoré epizódy boli fakt super. ()

tron 

všetky recenzie používateľa

„Bola som na stáži u policajného fotografa. Len tak niečo ma nerozhádže.“ Keď v 90. rokoch vznikli obe Addamsove rodiny, hovorilo sa, že vyzerajú ako od Burtona. Nuž a o pár (desiatok) rokov sa na spin-offe Wednesday podieľal produkčne a režijne... Tim Burton. Scenáre nie sú strašné, ale majú ďaleko i k zázraku. V okolí nezaujímavej školy á la Harry Potter plnej nezaujímavých študentov (samozrejme s výnimkou neskonale optimistickej Enid) sa odohrá séria nezaujímavých beštiálnych vrážd. Je to rodinný seriál, takže v skutočnosti nie sú beštiálne, ale o to nejde. Ide o to, že sa odštartuje vyšetrovanie plné falošných stôp a slepých uličiek a každý je podozrivý. Taký ten typ hry, na ktorý som vo veku po štyridsiatke predsa len už trochu starý a nebaví ma. Hlavne dávno viem, že v podobných látkach zvykne bývať najmenej podozrivý vrahom a najviac podozrivý nevinný. Ale! Jenna Ortega. Kvôli tomu, čo tu predvádza, vo svete recenzií vznikla okrídlená veta „ukradla si pre seba celý seriál“. Zaznamenal som ju už v pár filmoch predtým, ale ako herečka dozrela práve tu a teším sa na to, čo predvedie v nasledujúcich desaťročiach. Najintenzívnejšia je v momentoch, v ktorých vystupuje zo svoje komfortnej zóny („triatlon“, hra na balkóne, tanec á la Tarantino). Luiz Guzmán a Catherine Zeta-Jones (!) sú neskutočne nádherný pár zlých snov, ale žiaľ nielen oni, ale aj zvyšok rodiny má alarmujúco malý priestor, čo je obrovská škoda, dokonca to čiastočne vnímam ako podraz, hoc chápem, že seriál sa volá Wednesday a nie Addamsova rodina. Jenna Ortega každopádne svojou presvedčivo temnou charizmou ťahá dopredu i priemernejšie diely. Našťastie, ani slabšie nie sú vyložené zlé, len skrátka nudné a predvídateľné. Christina Ricci ma sklamala, rovnako tak finále a málo lúskania prstami a na môj vkus značne trápne otvorené zadné vrátka pre sequel; určite by som si radšej pozrel Wednesday na prázdninách u rodičov, než ďalší školský rok, kde sa dozvieme, že všetko, čo sa stalo v prvej sérii, bolo dopredu detaile naplánované akýmsi arcilotrom zla. To ma už teraz nebaví. Logika si pre zmenu vzala dovolenku úplne. Vec bola napadnutá údajne odzadu, takže nevidela útočníka, pritom zranená je zjavne spredu A keď už som spomenul Pottera: ako v Ohnivej čaši, aj tu ma zarazila prítomnosť súťaže, pri ktorej deti môžu regulárne prísť krvavým spôsobom o život a nikomu to prekvapivo nepripadá divné. Wednesday a Vec sú každopádne jednou z najlepších buddy dvojok roka, ale tých mínusov je skrátka priveľa na to, aby som dal úprimné 4*. ()

jedna_vrana 

všetky recenzie používateľa

Wednesday: "Takže ťa viedla latentná rytierskosť, nástroj patriarchátu, aby si si vynútil moju nehynúcu vďačnosť?" Wednesday je výborná, postava skvelo obsadená, rovnako hodnotím aj obsadenie vedľajších postáv. Jediná z postav, ktorá mi nesadla (pravdupovediac, bola až odporná – Goméz. Kto toto vymyslel? Asi Tim, kto iný. Pre mňa je Goméz predstaviteľom galantnosti a elegancie, aj keď na úrovni tej podivnosti, na ktorej boli predošlí Addamsovci pevne položení.) Je to trochu iný žáner Addamsovcov, skôr v štýle Harryho Pottera. Chýba moment humoru, ktorý netreba vysvetľovať, lebo spočíva v skečoch, kamere a práci kostymérov a maskérov. Ale kladne hodnotím množstvo prvkov, ktoré sa viazali na predošlé filmy o Addamovcoch a bola som na seba celkom pyšná, koľko z nich som dokázala sama objaviť. Záverečné konštatovanie: áno, je to iné, také Burtonovské. ()

Galéria (245)

Zaujímavosti (31)

  • Keď Wednesday konfrontuje Vec s tým, že ju sledujú, Wednesday sa domnieva, že ju rodičia špehujú, ale Vec napíše slovo "Worried" pomocou prstovej abecedy v americkom posunkovom jazyku. (molcan2)
  • Telefónne číslo, na ktoré má Tyler zavolať, je (413)555-1938, pričom posledné štyri číslice z roku 1938 sú rokom, keď časopis The New Yorker prvýkrát uverejnil komiks Charlesa Addamsa "Rodina Addamsovcov". (molcan2)

Reklama

Reklama