Reklama

Reklama

Najsledovanejšie žánre / typy / pôvody

  • Dráma
  • Komédia
  • Animovaný
  • Dokumentárny
  • Akčný

Recenzie (1 441)

plagát

Medveď - Season 1 (2022) (séria) 

Spočiatku som si ťažšie zvykala na pre mňa extrémne rýchly strih, rýchle tempo a rýchle dialógy (plus veeeľa Fwords), ale časom som si zvykla a postupne ma dianie v seriáli začalo skutočne baviť. Herecké výkony sú skvelé, akoby som sledovala ozajstný personál skutočnej kuchyne. Hudba je super. Kamera je taká úžasná, že sa až človeku zachcievajú tie dobrotky😁. Keď tak nad tým premýšľam, pracovať v takom strese, v takom tempe, v takých podmienkach, asi by som si tie fu*k sem a fu*k tam ani ja neodpustila. Bonus pre mňa: I❤CHICAGO. Najlepší herecký výkon: Jeremy Allen White v posledných dvoch epizódach!!!!

plagát

Priatelia - The One Where Ross and Rachel Take a Break (1997) (epizóda) 

Zrovna u tejto epizódy ma tých 92% prekvapuje, pretože ju považujem za jednu z celkovo najslabších a to mám na mysli seriálu a nielen série. Nebavila ma celá tá vedľajšia línia s Phoebe, diplomatom a tlmočníkom. Vôbec nedáva zmysel, že by nejaký diplomat išiel do USA na služobnú cestu a nevedel vôbec po anglicky! A Ross a Rachel, dalo sa to "on a break" natočiť lepšie. Táto epizóda fakt nevyšla. Prečo by Marc volal Rachel, keď vedel, že má výročie, to tiež nechápem. A na Rossa sa mi vôbec nehodí, že by Rachel hneď tak podviedol - aj keď boli na "break" whatever. A okrem toho, to dievča sa páčilo Chandlerovi, Ross by to rešpektoval. Najviac sa mi páčilo With or Without You od U2 a sneženie.

plagát

Moulin Rouge (2001) 

Moulin Rouge! Som si istá, že keby som mala to šťastie vidieť Moulin Rouge v kine, pridala by som aj piatu hviezdičku. Zendaya a Timothée by si mali brať príklad, pretože takto má vo filme vyzerať osudová láska!!! Som rada, že Nicole Kidman sa ušiel aspoň ten Golden Globe, rola Satine "Sparkling Diamond" jej bola ušitá na mieru a spieva tiež obstojne. Ewan McGregor bol tiež skvelý. K tomu veľmi fajn hudba, i keď originál pesničky by som asi ocenila viac, najviac potešilo The Sound of Music. Vizuál veľmi nápaditý a veľmi pekný. Paríž tu vyzerá kúzelne. Čo sa mi ale zo všetkého páčilo najviac je samotný príbeh. Príbeh jednej veľkej lásky, veď ako povedal náš mladý hrdina Christian, láska je najdôležitejšia. Vďaka hudbe, strihu a hereckým výkonom ako aj muzikálovým číslam, pôsobí Moulin Rouge veľmi dynamicky, no zároveň vie, kedy spomaliť tempo. Baz Luhrmann má talent vyrozprávať príbeh, snáď u každého jeho filmu mám pocit, že jedno zhliadnutie mi nestačí. Aj u Moulin Rouge jednoducho parádne fungujú storytelling a vizuál ako celok, pre mňa zážitok!!! Zidler: "Use your talent to save him! Hurt him, Satine. Hurt him to save him. There is no other way. The show must go on." 80%.

plagát

Policajt v Beverly Hills (1984) 

S dabingom silné 3*. Originál by to mohol vytiahnuť na 4*. Škoda, že nemôžem dať 3 a pol*. [Kult-Sneak-Preview]

plagát

Doručovací služba čarodějky Kiki (1989) 

Malá čarodejnica na lietajúcej metle a čierny kocúr. Bude ma to baviť? Trochu som váhala. Našťastie nijaké čáry máry sa tu nediali, Kiki je úplne normálne a milé dievčatko, ktoré má jednu schopnosť navyše, dokáže lietať. Zaujímavosťou tohto anime je, že sa neodohráva v japonskom prostredí. Fiktívne prímorské mestečko niekde v Európe, Mijazaki hľadal inšpiráciu hlavne vo Švédsku (Visby, Stockholm), ale je to taký kultúrny mix viacerých európskych miest (Lisabon, Paríž, Miláno a samozrejme švédske mestá) a nájde sa tu aj inšpirácia San Fransiscom. Ďalšia zaujímavosť je, že Kiki je len polovičná Japonka, ak som dobre postrehla, jej otec je Japonec, ale matka má európske črty. A posledná zaujímavosť, dej sa odohráva v alternatívnom svete, sú to 50. roky 20. storočia, ale vo svete, kde nikdy nezúrila 1. ani 2. svetová vojna! Veľmi milý film, aj keď nie najlepší z Mijazakiho tvorby, za pozornosť však určite stojí. Kiki: "Flying used to be fun until I started doing it for a living." Videla som verziu v angličtine s hlasom Kirsten Dunst ako Kiki.

plagát

Šógun - Červené nebo (2024) (epizóda) 

Doslova dychberúca, najnapínavejšia a najlepšia epizóda s najlepším hereckým výkonom (Anna Sawai) aký som za posledné obdobie v televízii videla!!! 💯

plagát

Krotitelia duchov: Dedičstvo (2021) 

Mom Callie: You don't think I have a life? Trevor: No, you are a Mom, you live for us! COOL FILM😁

plagát

Priatelia - The One with Phoebe's Ex-Partner (1997) (epizóda) 

Hviezdou tejto epizódy je pre mňa Phoebe🙂. FRIENDS je pre mňa predovšetkým NOSTALGIA. Návrat k starým známym priateľom a do čias, kedy bolo dovolené robiť si srandu aj z vecí, ktoré by sa už dnes považovali za nanajvýš nevhodné, viď "humor" v tejto epizóde, keď Joey hodil "niečo" (nebudem prezrádzať) do krbu. Škoda, že Ganther dostáva len minimum priestoru, je super. A k Rachel, som na jej strane! Keď Ross s ňou chcel ísť len preto, že žiarlil, aspoň nemal zaspať!

plagát

Šógun - Priepasť života (2024) (epizóda) 

Vcelku veľmi dobrá epizóda!!! Cením si snahu tvorcov docieliť, aby to vyzeralo a pôsobilo čo najviac japonsky, všetky detaily, čo sa prostredia týka až po to, čo najviac definuje japonskú kultúru a reálie. V tejto epizóde už prišla jar, takže kvitnú japonské čerešne sakury, popíja sa tu čajík a podobne. Dôvod, prečo nedávam plný počet je iba ten, že som naozaj nepotrebovala vidieť ďalšiu seppuku, už to bolo v jednej z epizód, už viem ako to prebieha a vyzerá, no ale až také viditeľné zobrazenie samotného rituálu tam nemuselo byť.