Reklama

Reklama

VOD (1)

Epizódy(8)

Videá (2)

Trailer 1

Recenzie (52)

tenebrae86 

všetky recenzie používateľa

Vyloženě nuda to není (hlavně koukat na Jennu mě fakt baví), ale kladu si jednu otázku. Co má sakra tahle traumatizovaná pozérka společného s původní Wednesdey Addamsovou? Huba plná siláckých cynických keců, ale na nic kromě pár piraní v bazénu se holka nezmůže. Vůbec se to nepodobá Addamsově rodině z původních seriálů a filmů. Ti byli opravdu morbidní svým chováním i činy. Tohle je spíš takový gotický Harry Potter. ()

Necrotongue 

všetky recenzie používateľa (k tomuto seriálu)

Jak už jsem psal v komentářích / recenzích, devadesátková Wednesday Christiny Ricci pro mě zůstala nepřekonaná, přestože bez mučení uznávám, že Jenna Ortega byla podle mého názoru skvělou a velmi schopnou volbou. Problém první sezóny spočíval zejména v osobách scénáristů, protože mě příběh nedokázal pořádně zaháčkovat a později se pro mě nezvládl udržet ani v lehkém nadprůměru, protože se pod líbivou slupkou neskrývalo nic jiného než obvyklá středoškolská romance a nějaký ten vykradený nápad. Scénáristům se časem dokonce podařilo dosáhnout stavu, kdy už mě nezajímala ani titulní hrdinka, a to je pro mě Středa dlouhodobě mou nejoblíbenější členkou Addamsovy rodiny. Pokud jde o mě, šlo o promarněnou příležitost a myslím, že je to fakt škoda. / Poučení: I skvělý herec se může dostat do problémů, když nemá co hrát. ()

Reklama

silentname 

všetky recenzie používateľa

Musím povedať, že 1. séria "Wednesday" dopadla vysoko nad očakávania. Nemôžem povedať, že by som sa dočkal najlepšieho predstavenia celkovej rodiny Addamsovcov, no čo sa Wednesday samotnej týka, tak Jenna Ortega sa skutočne ukázala veľmi dobrou voľbou do tejto role. Myslím si, že má v sebe tú temnú stránku, no v jadre sme vždy dokázali v nej vidieť aj jej ľudskú stránku. Ktorú v sebe má istým spôsobom zakorenenú. Len sa na svet díva trošku inak, ako mnohí ostatní. S ňou ako takou nemám žiadny problém. Rovnako nemám žiadny problém s ostatnými študentmi na škole ... ako napríklad jej spolubývajúcou Enid, ktorá seriálu skutočne dáva to čo pri Wednesday potrebuje. Trošku viac pestrofarebnosti. A v závere skutočne príde jeden z najlepších momentov, ktoré som si medzi oboma protagonistkami skutočne užil. Finále je na mňa trošku moc do Harry Potter štýlu, kde nás čaká veľký súboj a veci budú dôležité a podobne. Nie je to nič nové a ani tu to neprináša nejaké nové momentky. Je tu však pár vecí, ktoré v závere stoja za to, no nebudem o nich hovoriť, nakoľko by išlo o slušné spoilery. Vyzdvihnem však ešte Freda Armisena v role strýka Festera a Vec je rovnako úžasný ako povedali všetci. Som zvedavý kam sa seriál posunie ďalej a na tomto mieste si ešte aj zaspomínam na dnes už zosnulú Lisu Loring, ktorá prvýkrát zahrala postavu Wednesday. Vyzerá to, že nás čaká ďalší smutný rok. Hodnotenie: A- ()

Eliott 

všetky recenzie používateľa (k tomuto seriálu)

Finále sice prokázalo, že scénář nebyl zdaleka tak dobrý jak jsem se zpočátku domníval, ale i tak se Timu Burtonovi podařilo svými čtyřmi epizodami vybudoval opravdu silné základy pro tento seriál. Ani to však nestačilo, neboť záhy se otěží chopí dvojice nezkušených aktivistů a celé to velmi rychle ztrácí své kouzlo. Z ničeho nic se tak atmosféra převrátí do prázdného teen dramatu, ve kterém se vše točí kolem vyšetřování, při němž naše hlavní hrdinka poměrně brzy ustupuje od svých základních hodnot, až je z ní vlastně jen obyčejná emo/goth holka s maskou drsňačky. Pro něco takového jsem však seriál sledovat nezačal a i když přeci jen ještě svitně naděje na úctyhodný konec, stejně to končí spíše trapasem. Abych také připsal nějaké klady, tak vizuál je úchvatný, černý humor funguje také dobře. A asi nemám vůbec nic, co bych mohl vytknout Jenně Orteze, která svou roli ztvárnila bezchybně a hlavně díky ní považuji celé dílo za vcelku příjemnou, ale ne tak temnou jak bych rád, oddechovku. Asi bude fér ohodnotit třemi hvězdami, ale vzhledem k tomu jak moc jsem si užíval první polovinu seriálu, jsem velmi zklamaný. 55% ()

vydumnica 

všetky recenzie používateľa (k tomuto seriálu)

Wednesday je ako rollercoaster, jednotlivé epizódy sa mi striedavo páčili a nepáčili. Keď sa mi už zdalo, že je to zakaždým lepšie a lepšie, potom to u mňa kleslo, tak zase vystúpilo na krásnych 5* za predposlednú epizódu a vo finále kleslo na 1*. To sa mi snáď ešte pri nijakom seriáli/ minisérii nestalo. Na Wednesday som bola celkom zvedavá. V detstve som sledovala Addamsovcov, ale možno to je trochu problém, asi je lepšie Wednesday brať ako samostatnú kapitolu. Plusy: Obsadenie Jenny Ortega! Skvelý herecký výkon. Potešila aj Christina Ricci a moje sympatie si získala aj Emma Meyers. Ďalej hudba, kostýmy a výprava. Prostredie sa mi tak páčilo, že som si až musela vygoogliť lokalitu. Nevermore Academy je Cantazucino Castle v Rumunsku. Za zmienku stoja aj trefné a veľakrát aj vtipné hlášky, vlastne to bolo to najlepšie😉👍. A teraz mínusy. Gomez Addams!!! Bolo to utrpenie sledovať ho, veľmi nešťastná voľba. Paródia na šarmantného Gomeza. Catherine Zeta Jones tiež žiadna sláva, ale Gomez a Morticia spolu och to bola "nejhorší kombinace k vidění"! A čo mi úplne pokazilo dojem zo seriálu bolo veľmi slabé finále! Celková zápletka sa mi nakoniec vidí veľmi obyčajná, predvídateľná, nezaujímavá až nudná, ba dokonca až banálna, veľké sklamanie. Nakoniec mi celá 1. séria vyšla len priemerne, až ma to mrzí, lebo niektoré epizódy boli fakt super. ()

Galéria (245)

Zaujímavosti (31)

  • Slečna Thornhillová (Christina Ricci) říká Wednesday (Jenna Ortega): „You're alike, you and I,“ („Jsme si podobní, ty a já“). Obě herečky hrály Wednesday Addams, takže toto tvrzení je pravdivé a doslovně přesné. (HanzoBureshi)
  • Hudba na violoncello, která hraje na konci epizody, je „Nothing Else Matters“ od Apocalypticy. Při odhalení sochy pak hraje skladbu „Allegro Non Molto“ od Antonia Vivaldiho. (HanzoBureshi)

Reklama

Reklama