Reklama

Reklama

Mapa dokonalých maličkostí

  • USA The Map of Tiny Perfect Things
Trailer 1

Dva adolescenti uvíznou v časové smyčce. On se z ní chce dostat ven, ona chce zůstat. Šanci mají, pouze když společně najdou malé, přehlédnutelné okamžiky a odhalí jejich význam v monotonii života. (Prime Video)

Videá (2)

Trailer 1

Recenzie (50)

Aljak 

všetky recenzie používateľa

Obľúbený motív časovej slučky je zas a znovu tu. Minulý rok sme tu mali Palm Springs, ktorý sa niesol v podobnom duchu, no už tam bolo kopu nevyužitého potenciálu. V prípade The Map of Tiny Perfect Things to však bolo ešte citeľnejšie. Začiatok bol svižný a nádejný, no potom sa to celý celučký dej motalo stále v tej istej bubline, až to miestami pôsobilo dosť nudne a nezaujímavo. Jediné, čo človeka držalo v napätí, bolo Margaretine tajomstvo, z ktorého sa napokon vykľula aj finálna pointa. Tá so sebou nabrala aj iné posolstvá filmu, a keď už to jadro bolo také priemerné, aspoň ten záver stál za to. Ale aj tak, na viac ako 2* to bohužiaľ nevidím. ()

stepankoby1 

všetky recenzie používateľa

Ono není tak těžké mě obšťastnit filmem. Stačí pindající teenageři, časová smyčka, metafyzické bláboly, plky o životě, pár nepřesných odkazů na skutečnou fyziku, možná nějaký ten sebereferenční humor a především odkazy na Doctora Who, a jsem v kolenou. Proto bych prosil v těchhle pokusech pokračovat dál, dokud se nepovede dalšímu padesátiletému boomerovi pro mě nepochopitelně výborně napojenému na mladší generace napsat opravdu parádní scénář, který bude perfektně zpracován a já ho budu bezmezně milovat i po dvacátém rewatchi. Tohle prostě není ono. Palm Springs bylo mnohem blíž. ()

Reklama

VasaX 

všetky recenzie používateľa

Tohle je takový ten feel good film o hledání lásky uprostřed časové smičky. Představitelé jsou v rámci svých rolí sympatičtí a ano, je to fajn, odpočinková podívaná. Možná až moc, protože mi přišlo, že se to příšerně táhlo. Ale obecně mi to přišlo OK, takový ten příběh ze života - dospívání, nenadchne, neurazí. ()

anderson 

všetky recenzie používateľa

To, že AMAZON pomohol v súčasnosti na svetlo sveta celkom triezvemu filmu je potrebné oceniť. Tínedžerská romantika v tieni časovej slučky vo mne evokovala návrat do ôsmej dekády minulého storočia. S námetom sa dalo vyhrať aj nápaditejším spôsobom, ale tá poldruhahodinka ubehla ako voda a nezanechala vo mne žiadnu pachuť z mimóznych podprahových vnemov alebo pocit premárneného času. A nápad s "dokonalými maličkosťami" bol v základe veľmi príjemný. Za štyri Newtonky. (16.8.2021) ()

borec999 

všetky recenzie používateľa

Filmov s časovou smyčkou sme tu mali v poslednej dobe pomerne dosť. Túto tému sme už videli spracovanú ako: horor(Všetko najhoršie), romantickú komédiu( Palm Springs) či akčné béčko (Boss Level) nehovoriac o starších filmoch, ktoré spomínajú aj postavy vo filme. The Map of Tiny Perfect Things je takým mixom teen drámy,romantiky a komédie. Tvorcovia sa primárne sústredili iba na hlavnú dvojicu, na ich vzťah a film tak ako spomínajú ich postavy: sa nesnaží o vyliečenie rakoviny, ale chce iba ukázať aké krásne a dôležité sú vo filme krátke momenty radosti a maličkosti. Možno aj preto ponúka veľmi jednoduchý príbeh s minimom dejových odbočiek a z logického hľadiska pomerne WTF vysvetlenie, prečo sa naši 2 hrdinovia ocitli v časovej slučke. Herci všetci do jedného veľmi dobre vybratí, na čele so sympatickým ústredným duom Kathryn Newton a Josh Hamilton. Takýchto "feel good" filmov nie som veľkým fanúšikom, ale raz za čas prečo nie. A zvlášť v dnešnej korona dobe. 60% ()

Galéria (3)

Reklama

Reklama