Reklama

Reklama

Mapa dokonalých maličkostí

  • USA The Map of Tiny Perfect Things
Trailer 1

Dva adolescenti uvíznou v časové smyčce. On se z ní chce dostat ven, ona chce zůstat. Šanci mají, pouze když společně najdou malé, přehlédnutelné okamžiky a odhalí jejich význam v monotonii života. (Prime Video)

Videá (2)

Trailer 1

Recenzie (50)

Brooks 

všetky recenzie používateľa

Nič originálne v rámci tohto až na kosť ohlodaného subžánru tu nie je, ale sympatie ústrednej dvojice, triezve poňatie samotnej časovej slučky, uveriteľne vložené dramatické momenty, melancholická atmosféra a predovšetkým veľmi pekne vymyslený záver vznik tohto filmu bez problémov obhájili. Fajn oddychovka. ()

stepankoby1 

všetky recenzie používateľa

Ono není tak těžké mě obšťastnit filmem. Stačí pindající teenageři, časová smyčka, metafyzické bláboly, plky o životě, pár nepřesných odkazů na skutečnou fyziku, možná nějaký ten sebereferenční humor a především odkazy na Doctora Who, a jsem v kolenou. Proto bych prosil v těchhle pokusech pokračovat dál, dokud se nepovede dalšímu padesátiletému boomerovi pro mě nepochopitelně výborně napojenému na mladší generace napsat opravdu parádní scénář, který bude perfektně zpracován a já ho budu bezmezně milovat i po dvacátém rewatchi. Tohle prostě není ono. Palm Springs bylo mnohem blíž. ()

Reklama

Aljak 

všetky recenzie používateľa

Obľúbený motív časovej slučky je zas a znovu tu. Minulý rok sme tu mali Palm Springs, ktorý sa niesol v podobnom duchu, no už tam bolo kopu nevyužitého potenciálu. V prípade The Map of Tiny Perfect Things to však bolo ešte citeľnejšie. Začiatok bol svižný a nádejný, no potom sa to celý celučký dej motalo stále v tej istej bubline, až to miestami pôsobilo dosť nudne a nezaujímavo. Jediné, čo človeka držalo v napätí, bolo Margaretine tajomstvo, z ktorého sa napokon vykľula aj finálna pointa. Tá so sebou nabrala aj iné posolstvá filmu, a keď už to jadro bolo také priemerné, aspoň ten záver stál za to. Ale aj tak, na viac ako 2* to bohužiaľ nevidím. ()

borec999 

všetky recenzie používateľa

Filmov s časovou smyčkou sme tu mali v poslednej dobe pomerne dosť. Túto tému sme už videli spracovanú ako: horor(Všetko najhoršie), romantickú komédiu( Palm Springs) či akčné béčko (Boss Level) nehovoriac o starších filmoch, ktoré spomínajú aj postavy vo filme. The Map of Tiny Perfect Things je takým mixom teen drámy,romantiky a komédie. Tvorcovia sa primárne sústredili iba na hlavnú dvojicu, na ich vzťah a film tak ako spomínajú ich postavy: sa nesnaží o vyliečenie rakoviny, ale chce iba ukázať aké krásne a dôležité sú vo filme krátke momenty radosti a maličkosti. Možno aj preto ponúka veľmi jednoduchý príbeh s minimom dejových odbočiek a z logického hľadiska pomerne WTF vysvetlenie, prečo sa naši 2 hrdinovia ocitli v časovej slučke. Herci všetci do jedného veľmi dobre vybratí, na čele so sympatickým ústredným duom Kathryn Newton a Josh Hamilton. Takýchto "feel good" filmov nie som veľkým fanúšikom, ale raz za čas prečo nie. A zvlášť v dnešnej korona dobe. 60% ()

anderson 

všetky recenzie používateľa

To, že AMAZON pomohol v súčasnosti na svetlo sveta celkom triezvemu filmu je potrebné oceniť. Tínedžerská romantika v tieni časovej slučky vo mne evokovala návrat do ôsmej dekády minulého storočia. S námetom sa dalo vyhrať aj nápaditejším spôsobom, ale tá poldruhahodinka ubehla ako voda a nezanechala vo mne žiadnu pachuť z mimóznych podprahových vnemov alebo pocit premárneného času. A nápad s "dokonalými maličkosťami" bol v základe veľmi príjemný. Za štyri Newtonky. (16.8.2021) ()

Galéria (3)

Reklama

Reklama