Reklama

Reklama

VOD (1)

Manželstvo princeznej Diany a princa Charlesa už dávno vychladlo. Hoci sa množia klebety o aférach a rozvode, počas vianočných slávností v kráľovninom sídle Sandringham je prikázaný mier. Naplánované je spoločné stolovanie, streľba a lov. Diana túto hru pozná. Tento rok však budú veci úplne iné. Spencer divákom predstavuje to, čo sa mohlo stať počas tých niekoľkých osudových dní. (Forum Film SK)

(viac)

Videá (16)

Trailer 4

Recenzie (143)

Anderton 

všetky recenzie používateľa

Larraín má meno a tak do svojho filmu môže obsadiť, koho len chce. Okrem Kristen ma bavili super proti typu obsadení Harris a Hawkins a aj Spall neopakuje žiadnu zo svojich predchádzajúcich úloh. Ako Watts, tak Stewart považujem za krajšie ženy než "iba" sympatickú Dianu a tak som opäť vnímal túto postavu ako niekoho iného, čo je ale moja chyba. Dlhšiu časť stopáže ide skôr o klasické obrázky z konvenciami zviazanej rodiny, z ktorej je vám zle, potom si ale Larraín a Knight povedali, že treba prehodiť výhybku na koľaj s názvom melancholický, až surrealistický art a osobne by som radšej ostal v zabehnutých koľajách, i keď som bol na strane liberálnej a normálnejšej Diany (ako v tomto filme, tak v realite). ()

Spiker01 

všetky recenzie používateľa

Napřed jsem si na cílenou vhs stylizaci nemohl zvyknout, ale posléze mě film začal docela bavit a vlivem náhod jsem si poměrně užil většinu stopáže ve velmi pomalém tempu. Kristen Stewart je v roli Diany úplně akurátní, ale na Oscary bych to letos neviděl. Tři dávám nakonec kvůli faktu, že úplně nerozumím, co vedlo tvůrce k natočení zrovna této krátké etapy života tragicky zesnulé princezny, zvlášť když existuje něco tak brilantního jako seriál Koruna. Je mi zcela jasné, že historicky nic z toho nebude úplně přesně a třebaže se Diana v tomto filmu psychologicky více podobá svému předobrazu, nijak výrazně se snímek do filmové historie nepropíše. ()

Reklama

kajas 

všetky recenzie používateľa

Britská královská rodina se musela potýkat s černými ovcemi rodu daleko dřív, než se v životě prince Harryho objevila jistá Meghan. Princezna Diana byla miláčkem doslova celého světa, v rodině, do které se přivdala, se ale necítila vítanou. Chilský režisér Pablo Larraín se podobným způsobem věnoval také osudům Jackie Kennedy (a Natalie Portman tehdy za svůj výkon získala oscarovou nominaci). Nyní se tak trochu historie opakuje, na Oscara za hlavní ženský výkon je nyní nominovaná Kristen Stewart. Režisér ji bohužel vedl stejně jako před několika lety Natalii, Kristen sice velmi dobře nastudovala Dianinu dikci, gesta a pohyby (aspoň pokud můžu soudit na základě několika dokumentů), zároveň ale podává velmi stylizovaný až hysterický výkon. V kombinaci se snovými sekvencemi a zdlouhavými záběry bylo pro mě toto drama bohužel velmi těžko stravitelné. ()

denisse 

všetky recenzie používateľa

Já se strašně divím, že jsem tenhle film dokoukala do konce. Asi teda na 3 pokusy ale klaplo to. Kristen Stewart mi tam strašně vadila. Její grimasy, pohyby, všechno. Posledních asi 30min celkovy dojem ale dost zvedlo. Pár hezkých scén, třeba ta s tancem. Proto nakonec dávám 3*. Ale furt je toho dost málo, co se mi na tomhle filmu líbilo. ()

malylada 

všetky recenzie používateľa

Stewart hraje výborně, ale co z toho, když se topí v nezáživných dialozích a celý film sledujete pouze Dianu v poloze "svěrací kazajka" královské rodiny a hodnot. Nemůžu se zbaví dojmu, že člověk, který toto splácá do dvou hodin, nebyl na dobře připravených houbičkách. Musím říci, že dlouho pro mě nebylo tak náročně dokoukávat nějaký film.....25% ()

Galéria (31)

Zaujímavosti (7)

  • Scéna na konci, kdy Diana (Kristen Stewart) vezme Williama (Jack Nielen) a Harryho (Freddie Spry) do KFC poté, co opustí Sandringham House, byla částečně založena na skutečných událostech. Podle bývalého královského šéfkuchaře Darrena McGradyho a komorníka Paula Burrella prý Diana vzala své syny do McDonald's. (veronikajel)

Súvisiace novinky

Tvůrce Gangů z Birminghamu dělá seriál o Ferrari

Tvůrce Gangů z Birminghamu dělá seriál o Ferrari

15.07.2022

Tvůrce Gangů z Birminghamu a rovněž scenárista filmů jako Východní přísliby, Noční jízda nebo Spencer Steven Knight našel svůj příští námět. Britský veterán oznámil, že chystá novou sérii o životě… (viac)

Reklama

Reklama