Reklama

Reklama

VOD (1)

Manželstvo princeznej Diany a princa Charlesa už dávno vychladlo. Hoci sa množia klebety o aférach a rozvode, počas vianočných slávností v kráľovninom sídle Sandringham je prikázaný mier. Naplánované je spoločné stolovanie, streľba a lov. Diana túto hru pozná. Tento rok však budú veci úplne iné. Spencer divákom predstavuje to, čo sa mohlo stať počas tých niekoľkých osudových dní. (Forum Film SK)

(viac)

Videá (16)

Trailer 4

Recenzie (143)

Mr.Dogman 

všetky recenzie používateľa

Seen at the Los Angeles Premiere on 10/27/21. I will tell you this: walking into a Diana "biopic," I did not expect to see a psychological horror with unnerving (and weird!) music and myth-like ghost appearances. It caught me off guard - in the best way possible. I did expect to see beautiful cinematography (reminiscent of the beauty of Portrait of a Lady on Fire), top notch performances and beautiful locations. Spencer, however, misses a little bit of emotional depth and, on the other hand, could use a little less of the metaphorical soap opera. This is a fitting 4.5/5 but for the "Tell them you saw a ghost!" scene, I will grace it with a 5. ()

elanius 

všetky recenzie používateľa

(43/2022) / Toto mohol byť veľmi slušný psychologický thriller. Tak ako v prípade Jackie od rovnakého režiséra mi toto nesadlo. Nesadlo v rámci zasadenia do nejakej zvláštnej reality Diany Spencer. Celý film je bizarný, prelína sa realita s predstavami, ako vravím film to mohol byť dobrý, ale absolútne nefunguje v tom čo chce byť. Tretia hviezda za Stewartku, výborný výkon, prajem jej sošku. (5/10) ()

Reklama

Enšpígl 

všetky recenzie používateľa

Teda jestli je Její veličenstvo takováhle kráva, tak to bejt Bondem, tak dám výpověď. Mám dojem, že na tom panství Sandringham bylo víc magorů než u chocholouška. Není to o příběhu , je to o hlavní postavě tedy Lady Dianě, kteoru naprosto perfektně hraje Kristen Stewart, ale některé ty její snové vize nejsou zrovna to co bych v totmto filmu potřeboval.  Magořinec očima hlavní hrdinky, které mě bylo líto, což byl asi cíl autorů nevím, ale klidněbych to hodil do 90 minut a nic by se nestalo. Kristen to vytáhla ke třem. ()

malylada 

všetky recenzie používateľa

Stewart hraje výborně, ale co z toho, když se topí v nezáživných dialozích a celý film sledujete pouze Dianu v poloze "svěrací kazajka" královské rodiny a hodnot. Nemůžu se zbaví dojmu, že člověk, který toto splácá do dvou hodin, nebyl na dobře připravených houbičkách. Musím říci, že dlouho pro mě nebylo tak náročně dokoukávat nějaký film.....25% ()

vydumnica 

všetky recenzie používateľa

Na nový životopisný film o princeznej Diane som sa dlho tešila a nenechala som si ho ujsť v kine. Rovnako ako to bolo pred pár rokmi v prípade Jackie Kennedy, aj SPENCER je vlastne len útržok zo života známej osobnosti, konkrétne tu ide len o Vianočné sviatky. O Diane sa už toho nakrútilo dosť. Toto je taký intímny portrét jednej ženy, matky, manželky, princeznej. Film je povedala by som viac psychologický než biografický a taktiež artový až poetický. Hoci Kristen Stewart nepatrí medzi moje obľúbené herečky, jej famózny herecký výkon musím len a len pochváliť! Bola minimálne tak dobrá ako Emma Corin v The Crown. Dôležitá je tu hudba, ktorá spolu s kamerou a už spomínanou Stewart utvárajú pekný celok. Film dokázal pomocou audiovizuálu zaujímavo vykresliť, ako sa asi Diana musela cítiť! Niektoré scénky sú fakt silné a vďaka ním trošku poznávame Dianino vnútro. Tie najsilnejšie sú asi všetky s perlovým náhrdelníkom, najmä tá symbolika roztrhaných korálok v polievke. Páčila sa mi aj výprava a kostýmy. Spencer robí z Diany takú rebelku, celú pravdu sa nikdy nedozvieme. Naozaj škoda, že ide len o tri dni v jej živote. Zásadné tri dni, kedy sa rozhodla odísť preč. Postaviť sa na váhu pre osobu trpiacu bulímiou musí byť hotová nočná mora. Nemilo ma prekvapilo, že kráľovná v celom filme vôbec neprehovorila. Charles dostal tiež málo priestoru. Diana vždy musela vedieť, že bola len tá druhá, ale jej deti ju robili relatívne šťastnou. Po zhliadnutí tohto filmu som si položila otázku, či naozaj bola až tak veľmi nešťastná. 70%. Videné v Kine Tatran 20.01.2022. ()

Galéria (31)

Zaujímavosti (7)

  • Scenárista Steven Knight poskytl rozhovor, kde prozradil, že postava Maggie (Sally Hawkins) byla založena na skutečné osobě, se kterou mluvil a která pracovala ve štábu. Uvedená osoba požádala o zachování anonymity. (veronikajel)
  • Bývalý bodyguard princezny Diany Ken Wharfe o výkonu Kristen Stewart řekl: „Ze všech lidí, kteří hráli Dianu za posledních 10 let, je jí nejblíže. Ona dokázala zdokonalit její manýry.“ (veronikajel)
  • Scéna na konci, kdy Diana (Kristen Stewart) vezme Williama (Jack Nielen) a Harryho (Freddie Spry) do KFC poté, co opustí Sandringham House, byla částečně založena na skutečných událostech. Podle bývalého královského šéfkuchaře Darrena McGradyho a komorníka Paula Burrella prý Diana vzala své syny do McDonald's. (veronikajel)

Súvisiace novinky

Tvůrce Gangů z Birminghamu dělá seriál o Ferrari

Tvůrce Gangů z Birminghamu dělá seriál o Ferrari

15.07.2022

Tvůrce Gangů z Birminghamu a rovněž scenárista filmů jako Východní přísliby, Noční jízda nebo Spencer Steven Knight našel svůj příští námět. Britský veterán oznámil, že chystá novou sérii o životě… (viac)

Reklama

Reklama