Reklama

Reklama

VOD (1)

Manželstvo princeznej Diany a princa Charlesa už dávno vychladlo. Hoci sa množia klebety o aférach a rozvode, počas vianočných slávností v kráľovninom sídle Sandringham je prikázaný mier. Naplánované je spoločné stolovanie, streľba a lov. Diana túto hru pozná. Tento rok však budú veci úplne iné. Spencer divákom predstavuje to, čo sa mohlo stať počas tých niekoľkých osudových dní. (Forum Film SK)

(viac)

Videá (16)

Trailer 2

Recenzie (143)

Juto 

všetky recenzie používateľa

,,Spencer" je intímna dráma, ktorá sa čo najviac približuje všetkému, čo o Diane vieme. Zároveň je film plný poetickej extravagancie. Na jednej strane sa mi páčilo Larrainovo rozhodnutie dať filmu hororovú atmosféru, ako keby démoni sužujúci Dianu boli doslova skutoční. Na druhej strane však musíte mať veľa vedomostí o Dianinom živote, aby vás príbeh zaujal. V opačnom prípade ste uviazli s veľmi bizarnou ženou, ktorá sa dve hodiny túla po veľkom dome v peknom oblečení. Môžete sa do nej vcítiť, pretože je to zjavne veľmi problémová žena, ktorá prechádza krízou, ale to neznamená, že s ňou nutne chcete tráviť čas. 6,5/10 ()

marhoul 

všetky recenzie používateľa

Hrbatá Kristen Stewart hraje labilní, přehlíženou hysterku, vnitřně se užírající i navenek a jak víme my, co její anabázi pamatujeme, i rádu se mstící, která si ukousla většího sousta a tvrdě momentálně nestíhala, zato se v klidu, co by milující, zodpovědná máma se šťastným elánem vyválela, ve jménu své opuštěnosti, s kdejakým podrž tažkou, od řidiče, přes bodyguardy, psychoana(na)litiky a pucovníky svícnů, kteří do toho zvesela šli, zatím co ona jen hledala lásku, což se do opěvného snímku, který má rozcítit především milovníky nešťastné princezny lidských srdcí, nějak nevešlo, ale ze všeobecných ohlasů víme, že by taková fešanda zajisté potěšila mnoho tchyní, ale hrbatá fakt hraje a hraje ji dobře, čili je malá pochvala, velikosti atopického ekzému ve tvářích, namístě. Dále výprava je solidní, jinak depka. Kvílející housle a znázornění evidentně mizerně nastavené psychiatrické léčby, což v kombinaci s konfliktní, zamindrákovanou, úskočnou povahou, která má hluboce zakódováno být imrvere v opozici proti čemukoli, zvláště pakliže není neustále na vlně a v záři reflektorů, která se ve svých výhradních pocitech rýpe, jak špaček v hovně, na mě vychrlí cosi, čemu bych v reále určitě nebyla nablízku ráda. Správně, o Dianě si myslím svoje a veškeré nekritické písně na její počest, z nichž není zřejmé, co byla madam zač, a co se vcelku rádo nosí, házím přes palubu. Tady jsem lehce milosrdná. Víc mě ale potěšili v Koruně, kde si teda dovolili víc. Možná proto, že se nejednalo o zpracování pouhých třech svátečních dnů. On si vážně někdo myslí, že takto labilní povaha by žila šťastně až do smrti, kdyby se jí nestala nehoda? To si nemyslím. Na štěstí se totiž musí pracovat, to většinou nepřijde jen tak samo. Každopádně škoda života, však s idylickými představami bych byla opatrná. Té by ke štěstí nestačil ani poslušný, pozorný a odevzdaný mopslík, ani tučné konto. Takže na Charlese a za Charlese! Ten fakt šlápl do smradlavého a nekonečně lepivého, borok... Pěkná kamera. ()

Reklama

mira007 

všetky recenzie používateľa

Kristen Stewart jako princezna Diana famózní, o tom žádná, ale tenhle film o pár dnech ze života královské rodiny jede tak hustou depresivní ( s hororovými prvky ) atmosféru, že se na to moc lehce nekoukalo. Po tomhle se rozplynul můj dětský sen mít vlastní království. ()

rikitiki 

všetky recenzie používateľa

Není to biografie, spíš subjektivní zobrazení pocitů, které nejspíš autoři z Diany měli. Vyprávění se soustředí hlavně na ni, na prostředí, které ji dusí a ona propadá do stále většího zoufalství, někdy na hraně psychické poruchy. O Dianě se však mnoho nedozvíme, je nám překládána jako nebohá oběť. Vídá přízrak Anny Boleynové a hraje si se strašákem z pole. I když scéna manického pojídání perel se mi líbila. ….  Film na mě působil jako manýra, s některými zajímavými scénami. Přesto se točí stále v kruhu a tím pádem začne nudit. SHRNUTÍ: Diana se hroutí. ()

ecceHOMMO 

všetky recenzie používateľa

Tak rozporuplne som sa po dopozeraní filmu už dlho necítil. Na jednej strane úžasný herecký výkon Kristen (asi najlepší, čo som videl). Ale všetko ostatné mimo Diany bolo mdlé, nezaujímavé, nulové a neskutočne nudiace. Až sa mi natíska otázka, či to neni aj Larraínova opakujúca sa životopisná chyba z Jackie. A Diana ako neurotický blázon? Filmovo fascinujúce, ale trošku dehonestujúce a nedôstojné pre princeznú Dianu, princeznú z Walesu, kráľovnú sŕdc. Nech už je pravda akákoľvek, nech sa onehdy udialo čokoľvek... ()

Galéria (31)

Zaujímavosti (7)

  • Scéna na konci, kdy Diana (Kristen Stewart) vezme Williama (Jack Nielen) a Harryho (Freddie Spry) do KFC poté, co opustí Sandringham House, byla částečně založena na skutečných událostech. Podle bývalého královského šéfkuchaře Darrena McGradyho a komorníka Paula Burrella prý Diana vzala své syny do McDonald's. (veronikajel)
  • Filmovalo sa od 28. januára do 27. apríla 2021 vo Veľkej Británii a v Nemecku. (MikaelSVK)

Súvisiace novinky

Tvůrce Gangů z Birminghamu dělá seriál o Ferrari

Tvůrce Gangů z Birminghamu dělá seriál o Ferrari

15.07.2022

Tvůrce Gangů z Birminghamu a rovněž scenárista filmů jako Východní přísliby, Noční jízda nebo Spencer Steven Knight našel svůj příští námět. Britský veterán oznámil, že chystá novou sérii o životě… (viac)

Reklama

Reklama