Reklama

Reklama

Epizódy(13)

Obsahy(1)

Po sebevraždě jejího nejlepšího a jediného přítele, Koita Nagase, je Ai Ooto ponechána zápasit se svou novou realitou. Nemá nic pro život, řídí se pokyny záhadné entity a dostane se na nákup vajec, nebo konkrétně Wonder Egg. Po rozbití vajíčka ve světě, který se zhmotní během jejího spánku, má Ai za úkol zachránit lidi před nepřízní osudu. Přitom věří, že se posunula o krok blíž k záchraně své nejlepší kamarádky. S touto nebezpečnou, přesto lákavou příležitostí v dlaních svých rukou vstupuje Ai na místo, kde musí rozpoznat vztah mezi démony jiných lidí a svými vlastními. Jak minulé trauma, nezapomenutelné lítosti a vrozené obavy se líhnou v bizarním světě priority Wonder Egg, mladá dívka objeví různé vnitřní boje mučící lidstvo a zachrání jej před jejich nejhoršími obavami. (tomaty)

(viac)

Videá (2)

Trailer

Recenzie (7)

Katakimiku 

všetky recenzie používateľa

Sice to má trochu pomalejší začátek, ale ke konci, kdy se začalo všechno vysvětlovat, mě seriál vážně bavil. Ke sledování mě nalákala hlavní myšlenka a rozebírání dost zajímavých i když depresivních témat, ale...nejsem úplně zklamaná, jen moje představa byla, že se to tu bude zkoumat o něco víc do hloubky. Ovšem na druhou stranu by výsledek byl asi až moc depresivní a tak je asi dobře se více soustředit na akční scény. Ale tím nechci říct, že anime ta témata odbylo. Jen se příběh snaží ukázat každou epizodu něco nového. Postavy se povedly. Každá z nich má něco do sebe, jiný příběh, jiné problémy z minulosti. Jejich vztah se mi líbí a tvoří zajímavou a hlavně zábavnou partu. Některé se mohou zdát ze začátku nesympatické, ale později mají momenty, díky kterým si je oblíbíte. Ale mohly by mít klidně i víc prostoru. Animace je krásná, akční scénky vypadají skvěle. Všechno je pěkně barevné. Bohužel na konci se toho najednou hodně otevře avšak pořádně neuzavře, což je asi hlavní vada na kráse. 7/10 ()

moviefreak 

všetky recenzie používateľa

Fúúú tak tu trailery a teasery strašne klamali telom, a to je veľká škoda! Anime vyzeralo v ukážkach ako až príliš nevinné slice of life a to určite odradilo množstvo divákov. Chyba!!! Už dlho som nevidel tak temné anime, ktoré rieši ešte temnejšie životné veci ako šikana, samovraždy, či seba poškodzovanie... Áno sú tam milé dievčatká ale tie musia doslova bojovať nielen o svoj život ale aj o život tých, na ktorým im záleží. Najväčšie prekvapenie ZIMNEJ sezóny 2021!!! ()

Reklama

dudo24 

všetky recenzie používateľa

Prvých sedem epizód malo anime našliapnuté na plné päť-hviezdičkové hodnotenie. Veľmi sa mi páčila tragická téma samovraždy a postáv ktoré sa snažia vysporiadať so životom. Každá hrdinka s inou krivdou, ale so vzájomnou podporou idú za rovnakým cieľom, pohnúť sa vpred a zbaviť sa pocitu viny. Čo robí toto anime unikátne a originálne je fantazmagorický akčný svet kam tieto dievčatá v snoch utekajú a kde bojujú proti nepriateľom, ochraňujú bezbranných, a spoznávajú samé seba. Kombinácia týchto fantazijných elementov a dobrého vývoja sympatických postáv a ich vzťahov, dávalo tomuto anime špeciálne čaro. Problém prišiel vtedy, keď sa tvorcovia rozhodli, že to celé, čo sa tam deje, musí dávať nejaký logický zmysel. Kompletne sa zmenil pocit akým som doteraz seriál vnímal. Upustilo sa od osobných životov postáv a prestalo sa riešiť ich kamarátstvo a ich spoločný posun za nejakou lepšou budúcnosťou. Všetko sa zameralo na novú tému vysvetľovania príčiny celého diania. Ironické je, že sa mi toto nové rozuzlenie veľmi páčilo, ale malo dva problémy. Prvý problém je, že to kompletne narušilo dej, príbehy charakterov, žáner, a surreálno-psychologickú atmosféru. Druhý problém je, že to otvorilo neskutočne komplexnú problematiku s kopou otázok, ktoré bohužiaľ neboli zodpovedané. Koniec bol tým pádom extrémne neuspokojivý, lebo to čo sa budovalo na začiatku sa nejako vytratilo a nová problematika nebola nie, že uzavretá, ale ani poriadne načatá. To, čo by malo u mňa úspech, by bolo, keby anime pokračovalo v tom čo začalo, čiže v rozvíjaní postáv, ich životov, ich vzťahov. Vôbec nebolo potreba racionálneho vysvetlenia snových scén a ich dopadov na realitu. Ešte poznámka k tomu racionálnemu zvratu, bolo to tak zaujímavé a dobre spracované, že by si to zaslúžilo vlastné anime a nie miešať to sem. Epizóda 8 je sumár a taktiež prvá polovica 13. OVA epizódy, takže kľudne sa to môže preskočiť, nie je tam nič nové. ()

Hees 

všetky recenzie používateľa

Nemyslím si, že toto anime zvládne bežný fanúšik anime je to naozaj o dosť ťažší počin ako bežné anime a pojednáva o zložitých témach, ktoré môžu postihnúť mlado vyvíjajúceho sa adolescenta a toho vlastne hnať istým spôsobom do samovraždy. Avšak nie je to také psychadelické (hrajúce na psychiku ako niektoré drogy) ako anime Mawaru Penguindrum, alebo napríklad koniec Neon Genesis Evangelionu. Zľahka sú tu niektoré zložité témy načrtnuté, ale divák až tak netrpí pri tom ako tieto témy sú preberané a tak je to stále nejakým spôsobom pozerateľné aj pre osoby, ktoré by to mohlo nejakým spôsobom rozrušiť. Vysvetlenie toho prečo sa niečo deje ako sa deje je maximálne divné, teda to ako sa dospelo k tomu, že sa tieto veci začali diať a zaslúžilo by si to ešte trocha vysvetliť tie mechanizmy. Dozaista čo je divné je absolútne zbytočný jeden diel na rekapituláciu v 12 dielnom anime takže toto ani neberiem do úvahy pri hodnotení tohto počinu. Súboje proti nepriateľom sú podľa mňa do istej miery aj zbytočné, ale chápem, že to bolo nutné z hľadiska rozprávania príbehu. Hlavne by si toto anime zaslúžilo ešte zopár dielov v jeho strede, kde by sa trocha viac porozprávalo o tom ako sa čo stalo a v niektorých prípadoch aj trochu uponáhľane rozprávanie príbehu mi vadilo, ale to by sa dalo vyriešiť napríklad tým, že by namiesto tej rekapitulačnej epizódy bola normálna všakže. ()

chemicquei 

všetky recenzie používateľa

Na tohle anime jsem přišel celkem neobvykle, totiž tak, že jsem náhodou narazil na soundtrack, kterej mě naprosto uchvátil. Kontrast soundtracku a zdánlivý roztomilosti, ještě prohloubenej po zhlídnutí od soundtracku vyrazně lišícího se openingu a endingu, mě natáh do zvědavosti neskutečných rozměrů. Děj je ze začátku nespojitelnej a souvislosti se propojujou postupně s každym dalšim dílem, což diváka udržuje v napětí a potřebě zjistit víc. Nicméně všechno dobrý má více či méně nějaký nedostatky. V tomhle případě je to vykoupený podivně nedokončenou (před)poslední epizodou, po který pak po pár měsících přišla speciální delší epizoda, která nakonec věci na pravou míru uvedla, ale i tak nechala konec velmi krutě otevřenej a plnej otázek. Navíc to ani trochu nevypadá, že by někdy mělo bejt pokračování. To všechno je pak zabalený do faktu, že zmiňovanej úžasnej soundtrack je do díla zakomponovanej jaksi nešťastně a v podstatě, hlavně pak v akčních scénách, zaniká a ztrácí svoji sílu. Škoda. Wonder Egg Priority jako celkovej koncept se mi hodně zamlouvá, ale bohužel se nedočkalo toho správnýho druhu zpracování. Tim každopádně v žádnym případě neřikám, že by to nebylo dobrý, ale jak všichni víme, dobrý je přece pouze za 3 a dle mýho by si tenhle počin zasloužil lepší známku. ()

Galéria (434)

Zaujímavosti (1)

  • Vznik seriálu byl velice problematický. Animátoři začali už pár měsíců před premiérou prvního dílu mít veliké přesčasy. Jeden z hlavních animátorů byl také dvakrát hospitalizován z důvodu přepracování. Kvůli těmto problémům se posledních několik dílů opozdilo ve vydání, jelikož materiál nebyl hotový. Ze stejných důvodů byl samotný konec v určitých částech neukončený. (biasim1)

Reklama

Reklama