Reklama

Reklama

‘Ohana: Rodina je poklad

  • USA Finding 'Ohana (viac)
Trailer

VOD (1)

Obsahy(1)

Dva sourozenci z Brooklynu tráví léto na ostrově O’ahu, kde jim příbuzní pomáhají objevit jejich havajské kořeny během dobrodružného hledání ztraceného pokladu. (Netflix)

Recenzie (47)

Cervenak 

všetky recenzie používateľa

Príjemná rodinná "jonesovka", ktorá má hlavu a pätu. Tak trochu moderná verzia Goonies. Trochu dobrodružstva, humor, krásna príroda, silná porcia havajských mýtov a tradícií. ()

Malarkey 

všetky recenzie používateľa

Rodinná akční podívaná od Havajanů do celého světa skrz platformu Netflix. Překrásné prostředí, odkazy na filmy a seriály, které se tam natáčely - hlavně Jurský park a Ztraceni, a především příjemný dětský Indiana Jones feeling, který se filmu jednoznačně neodpáře. Příjemná odpočinková záležitost. Plus s celou řadou odkazů na geocaching, což já tuze rád. ()

Dudek 

všetky recenzie používateľa

Z nějakého důvodu brutálně přepálené, protože tenhle snímek má dějově maximálně tak na 70-80 minut. Takhle se to celé neustále topí ve zbytečné omáčce a ke konci diváka skoro už dohání k šílenství. Z filmů podobného ranku, které vznikly v poslední době bych doporučil Doru a ztracené město, která se vyhýbá neduhům tohoto filmu obloukem. Co však zamrzí nejvíce je absolutní nepřirozenost všech mezilidských kontaktů. Přestože se zde vypráví hodně o rodině, veškeré interakce postav působí příliš strojeně. Hodně, hodně slabé, technicky však na úrovni. ()

misterz 

všetky recenzie používateľa

Od Goonies to má poriadne ďaleko. Nezáživné a trápne pachtenie za niečím ani poriadne neviem za čím. Nuda ako Brno. Podpriemer. 40/100 ()

silentname 

všetky recenzie používateľa

Finding ´Ohana" je rodinným dobrodružstvom, ktorý vás dokopy v ničom neprekvapí. Možno maximálne svojim absolútne zvláštnym záverom, no ten tu teraz nebudem rozoberať. K tomu sa dostanem neskôr. Najprv si povedzme, aké kolónky môžeme v tomto filme zaškrtnúť. Máme tu hlavnú hrdinku, ktorá sa musí presunúť z miesta, ktoré miluje niekam úplne inam. Náhodou zistí, že na tom novom mieste sa nachádza poklad, ktorý roky nikto neobjavil. Jej starší brat je poriadne otravný týpek, ktorému len sestra lezie svojou vášňou pre geocasching na nervy, no postupne si vzťah medzi sebou zlepšia. A okrem toho tam vznikne aj láska medzi ním a veľkou krásavicou. A samozrejme nesmieme zabudnúť, že nakoniec zistia, že na novom mieste je vlastne oveľa lepšie. Dal som to všetko? Toľko teda k menovaniu všetkých klišé, ktoré mi tu napadli. Robia ich snáď všetky rodinné filmy, ktoré sa chcú tváriť, že sú reálne dobrodružstvo a každý z nás môže byť dobrodruhom a nájsť poklad. Takže v rámci príbehu v ničom nevyniká. Vizuálna stránka je okey, no jediná časť, ktorá na mňa skutočne urobila dojem bola jaskyňa s vodopádmi. Tá vyzerala veľmi pekne. Občas niektoré scénky majú trošku dávku napätia, no potom ich chcú odľahčiť nejakou dávkou komédie. V pohode. Miestami som sa na niečom aj celkom zasmial. Väčšina filmu je teda klasické rodinné dobrodružstvo, no v závere do toho ešte musia priniesť aj magické elementy, ktoré sú fakt zvláštne. A v podstate zmenia celý tón filmu. Lebo to čo bolo najprv klišé a nezaujímavé je zrazu ešte obohatené o nereálne scénky, ktoré ale film nerobia ani o trošku zaujímavejším. Myslím si, že ak máte 10 rokov a ste fanúšikom filmov o hľadaní pokladov, možno si to užijete. No ak ste videli tento typ filmov a máte ich plné zuby, tak osobne neodporúčam. Už len z titulu, že väčšina týchto rodinných dobrodružstiev je aspoň o 45 minút kratších a majú tak aspoň lepší spád. Hodnotenie: C ()

Arsenal83 

všetky recenzie používateľa

Akceptovateľný rodinný film, v ničom síce výnimočný, ale mne nejaké poučenie dal. Ja som si doteraz pod Hawajom doteraz predstavoval nechutnú pizzu, žiarivé slnko a krásne ženy typu Nicol Scherzinger či Stacy Kamano z Baywatchu. Tu som však so sklamaním zistil, že skutočne nejde o reprezentatívnu vzorku a že väčšina havajských feminín po štyridsiatke má nezvratnú tendenciu smerovať k strojom ťažkotonážnej povahy. Nevadí, učíme sa celý život a aspoň som si ušetril cestu. ()

Marze 

všetky recenzie používateľa

Film je takovy teply tropicky vanek. Ma hodne poteseni,ale take hodne nepoteseni. Jde o debut televizniho rezisera Jude Wenga. Vypravi od srdce a s laskou k hawajske kulture. Okouzlujici chvile oceni hlavne mali divaci. Je zde zabavna smes dobrodruzstvi , komedie a za srdce beroucich rodinnych chvil. A dokonce trochu teen romance. Film zkouma dynamiku rodiny a vnasi sentimentalitu do nejiste budoucnosti kulturniho odkazu predku. ()

Lacike 

všetky recenzie používateľa

Nová variácia Goonies. Má to sympatické detské postavy a tá cesta za pokladom mala tiež celkom slušný potenciál. Lenže ako je u Netflixu zvykom, tak je to nekonečné. Po dvoch hodinách som bol unavený a to som bol len v polovici. Pocitovo to je fakt štvorhodinová naťahovačka. Línia s rodičmi mala príliš veľký priestor. Na druhe strane tam chýbali nejaký zloduchovia alebo aspoň poriadna hrozba. Tie deti sa len tak v pohode prechádzali po jaskyniach a občas si museli dať trochu pozor, aby niekam nespadli. No a nadprirodzené finále prišlo proste príliš neskoro a nakoniec aj tak bolo príliš slniečkové. Celkovo to je celkom pohodový detský film na jedno pozretie, ale Netlfix by už fakt potreboval poriadneho dramaturga. Hrubé nekonečné zostrihy dobrých filmov fakt väčšina divákov vidieť nepotrebuje. 5/10. ()

corpsy 

všetky recenzie používateľa

Ak niekomu prišla taká DORA A STRATENÉ MESTO, ako nadpriemerná dobrodružná jazda, bude nadšený aj z tohoto. Oba filmy sú si v mnohých ohľadoch podobné, najviac v tom, ako sa maximálne sústreďujú na malých a mladších divákov. Nieje to však mínus, len je to proste film pre konkrétnu skupinu diváctva. Nostalgikov a skorej narodených, poteší malé cameo Ke Huy Quana ( znalci vedia ). ()

PauloZ 

všetky recenzie používateľa

Blbina pro děcka s krásnýma záběrama Oahu. Celá ta cesta za pokladem byla nehorázně easy, vykonstruovaná pro dětské publikum. Bavil mě E, který si tu roli evidentně užil a rozhodně potěšil Boby Sixkiller! :-D ()

C0r0ner 

všetky recenzie používateľa

Ve velmi podobném duchu jako hraná Dora průzkumnice, tedy je to dost dětinské, naivní a jednoduché, ale na druhou stranu taky velmi pohodové, místy roztomilé a veselé. Takže rozhodně žádný klenot, ale jako výprava do dětství to slouží skvěle. 65% ()

carly 

všetky recenzie používateľa

Bolo to ako Goonies: Hawai'i edition. A mali aj Ke Huy Quana. Prostredie bolo prekrasne, s kamerou aj hudbou sa vyhrali. Postavy, hlavne tie detske, ako aj herci boli super. Postavy boli uchopitelne a jazda s nimi bola zabavna. Aj dozvediet sa nieco viac o kutlure a zvykoch bolo zaujimave. Ale ten supernatural element ma dost silne vytrhol z deja. Bolo to ako na par minut pozerat uplne iny film. Ta scena nebola zla, prave naopak, bola celkom silna, ale do filmu, ktory som pozerala do vtedy, vobec nezapadala. A to je skoda, lebo inak to bolo velmi podarene, mile, krasne dobrodruzstvo. ()

Johnny.ARN 

všetky recenzie používateľa

Pred 10-15 rokmi by to rozjebalo píplmetre v sobotu doobeda na Markíze. Lebo presne vtedy sa vysielali takéto dobrodrúžne rodinné teen píčoviny. Netflix to len zobral, stokrát natočenú story, obalil do prebytočných peňazí, nezmyselne natiahol a z hrobu vykopali Bobbyho Sixkillera, čo bola jediná potešujúca vec. Snáď si to nájde divákov v mladších ročníkoch, ktoré už nevedia, čo sú sobotné doobedia na Markíze. 1 z 5 ()

iXtr3m3 

všetky recenzie používateľa

Neškodné rodinné dobrodružstvo, ktorému uškodila jednak prepálená dĺžka a jednak fantasy koniec. Inak pre dobrodružnú dcérku v deviatich rokoch fajn. ()

jasanka 

všetky recenzie používateľa

Krásné prostředí a fajn nápad, podobná dobrodružství mám ráda. Ale myslím, že by filmu znacně prospělo, kdyby byl kratší. ()

Reklama

Reklama