Reklama

Reklama

Po ovládnutí boxerského sveta sa Adonisovi „Donniemu“ Creedovi (Michael B. Jordan) darí v kariére aj v rodinnom živote. Keď sa jeho kamarát z detstva a bývalý boxerský talent Damian „Dame“ Anderson (Jonathan Majors) po dlhom treste vo väzení opäť objaví, túži dokázať, že si zaslúži svoje miesto ringu. Stretnutie medzi bývalými priateľmi je viac než len boj. Na vyrovnanie skóre musí Donnie ohroziť svoju budúcnosť a bojovať s Dameom – bojovníkom, ktorý nemá čo stratiť. (Continental film)

(viac)

Zaujímavosti (12)

  • Ludwig Göransson, ktorý skomponoval hudbu k prvým dvom filmom Creed, sa už ku komponovaniu nevrátil kvôli časovému konfliktu. Namiesto neho sa o hudbu k filmu postaral Joseph Shirle. (MikaelSVK)
  • Už pred premiérou tejto časti bolo oznámené, že sa plánuje štvrtý film a uvažuje sa aj o spin-offoch. (Arsenal83)
  • Natáčalo sa hlavne v Los Angeles v Kalifornii, Tampe na Floride a v štáte Georgia, najmä v Atlante. Natáčanie začalo v januári 2022 a trvalo až do apríla toho istého roku. (Arsenal83)
  • Deň premiéry filmu v USA je veľmi zaujímavý. Vychádza totiž ako tretí film zo série Creed na tretí deň tretieho mesiaca roku (marec), tretieho roku tretej dekády tretieho tisícročia nášho letopočtu. (Muel)
  • Sylvester Stallone sa pre magazín The Hollywood Reporter vyjadril o tom, že si v tomto pokračovaní nezopakuje úlohu Rockyho Balbou: „Je to poľutovaniahodná situácia, pretože viem, čo z toho mohlo byť. Ubralo sa to úplne iným smerom, ako by som to urobil ja. Je to iná filozofia producentov Irwina Winklera a Michaela B. Jordana. Prajem im to, ale ja som oveľa väčší sentimentalista. Mám rád, keď sa moji hrdinovia bijú, ale jednoducho nechcem, aby sa dostali do toho temného priestoru. Mám jednoducho pocit, že ľudia majú temnoty dosť." Stallone v rozhovore tiež prezradil, že napriek tomu, že vytvoril Rockyho Balbou, nikdy nemal na túto postavu žiadne práva, hoci o to žiadal Winklera. „Nikdy sa to nestane. Bola to dohoda, ktorú bez môjho vedomia uzavreli ľudia, o ktorých som si myslel, že sú mi blízki a v podstate mi odopreli všetky práva, ktoré som mohol mať. V tom čase som bol taký nadšený z práce a nechápal som, že toto je biznis. Kto mohol vedieť, že Rocky bude pokračovať ďalších 45 rokov? Nikdy som nepoužil jediný riadok dialógu od niekoho iného a iróniou je, že nič z toho nevlastním. Vlastnia to ľudia, ktorí neurobili doslova nič. Nie som výkonným producentom série 'Creed'. Ryan Coogler a Michael B. Jordan sú. Deti Irvina Winklera a jeho kolegu, producenta Roberta Chartoffa sú. Ja som jediný, kto je vynechaný." (m.a.t.o.)
  • Sylvester Stallone o tom, proč si nezopakoval svou roli Rockyho Balboy: „Mám rád, když jsou moji hrdinové zbiti, ale prostě nechci, aby šli do toho temného místa ve své mysli. Mám pocit, že lidé v sobě mají dost temnoty.“ (mikki089)

Súvisiace novinky

Jonathan Majors je vinen a končí v Marvelu

Jonathan Majors je vinen a končí v Marvelu

18.12.2023

Marvelu se vrší jeden problém za druhým. Poté, co Marvels skončili fiaskem, se stále trošku doufalo v to, že nejúspěšnější sága v historii bude nakopnuta nejen Fantastickou čtyřkou s lákavým… (viac)

Creed se dočká čtvrtého dílu

Creed se dočká čtvrtého dílu

19.11.2023

Jak to tak vypadá, Adonis Creed své boxerské rukavice jen tak nesundá. Oscarový producent Irwin Winkler (série Rocky) během jednoho ze svých nedávných rozhovorů totiž prozradil, že po komerčním… (viac)

Reklama

Reklama