Reklama

Reklama

Žiť po svojom

  • Slovensko Ticho po smrti (viac)
Trailer

Obsahy(1)

Einar Gilkynson (Robert Redford) žije osamelo na zanedbanom hospodárstve kdesi vo Wyomingu. Jeho spoločníkom je černošský priateľ Mitch (Morgan Freeman), ťažko poranený po napadnutí medveďom. Na ranči sa nečakane objaví Einarova nevesta Jean (Jennifer Lopezová) s vnučkou Griff (Becca Gardnerová), o ktorej existencii nemal starý muž, a rovnako ako ani dievčatko, ani poňatia. Jean pred rokmi zavinila autonehodu, pri ktorej zomrel Einarov milovaný syn. A muž sa s tragédiou nedokázal dodnes vyrovnať. Jean hľadá u svokra azyl pred svojím surovým druhom Garym (Damian Lewis), ale cíti že nie je vítaným hosťom. Einar sa postupne však s dievčatkom zbližuje a pod jemným tlakom múdreho Mitcha znova získa chuť do života. Situácia sa skomplikuje, keď sa v blízkom mestečku objaví neodbytný Gary... (TV JOJ)

(viac)

Videá (2)

Trailer

Recenzie (323)

Anderton 

všetky recenzie používateľa

Mne sa na Unfinished life a jeho tvorcoch a zúčastnených superhviezdnych hercoch páči, že aj napriek tomu, že asi všetci tušili o aký nenávratný projekt sa jedná, že do toho všetci išli. Určite by to bolo vhodnejšie natočiť ako malý nezávislý projekt za pár miliónov dolárov, ktorý by podporil Redford na svojom Sundance festivale, ale keď už si v tom chcel zahrať a točil to Halstrom svojim typickým "švěrákovským laskavým" spôsobom, ktorý pohladí na duši a ktorý sa nebojí ani vážnejších tém, tak si tento produkt veľmi radi vychutnáme aj v takejto podobe. Je od začiatku jasné, ako to celé skončí a bolo by aj nefér voči divákovi, ak by to skončilo inak, takže Unfinished life treba brať ako takú oddychovú jednohubku, ktorá zase tak veľa toho nerieši, ale je inteligentná a nemá potenciál dolovať z divákov falošné emócie a peniaze. Čiže je to film pomerne úprimný. ()

tron 

všetky recenzie používateľa

„Ja ťa tu nechcem.“ – „Aspoň na niečom sa zhodneme.“ Hrozne slabé - ak vezmeme do úvahy talentovaných ľudí, ktorí sa na ŽIŤ PO SVOJOM stretli. Určite mali na viac. Na OVEĽA viac. Redford (TAKÍ SME BOLI), Hallström (ČO ŽERIE GILBERTA GRAPEA), Freeman (ŠOFÉR SLEČNY DAISY) a bratia Weinsteinovci (DOBRÝ WILL HUNTING). A TOTO je výsledok? Tento ŠTANDARDNÝ PRODUKT? tento POLOTOVAR? Príbeh neznesiteľne rozprávkový, Jennifer Lopezová strašná (zasa, nič nové pod Slnkom), metafory o medveďoch také prízemné, že ich prekročí aj dieťa. K tomu zbytočne veľa postáv a zbytočná zápletka s vracajúcim sa grobianom, ktorá napriek hereckej účasti skvelého (nie však tentokrát) Damiana Lewisa (kingovka PAVUČINA SNOV, "Bratstvo neohrozených"). Režisér slušne narába s atmosférou a v dvoch - troch scénkach je dokonca vtipný (!). Ale to je asi tak všetko. Po strašných OSTROVNÝCH SPRÁVACH ďalší weinsteinovský krok hlbšie do pekla. P.S. Redford s Freemanom sa prvýkrát stretli v BRUBAKEROVI. Mali sa stretnúť tiež v LEGENDE O VEĽKOM NÁVRATE, nakoniec ale režisér Redford uprednostnil mladšiu krv (Willa Smitha a Matta Damona). ()

Reklama

MM_Ramone 

všetky recenzie používateľa

Zdanlivo nenápadný film, ktorý však v sebe nesie po celú svoju minutáž silnú ideu ľudskosti. Predstavitelia hlavných úloh zahrali svoje postavy na jedničku. M.Freeman, R.Redford a v neposlednom rade i J.Lopez, rozohrávajú skromný, nijak originálny príbeh, ktorý dokáže pevne chytiť diváka za srdce. Nie len vďaka ich herectvu, ale i jednoduchému, jemnému pojatiu švédskeho režiséra L.Hallstroma, vznikol dramatický snímok výrazne nadpriemernej kvality. **** ()

Lima 

všetky recenzie používateľa

Lasse Hallstrom tahle pozvolna plynoucí dramata prostě umí skvěle. Chtěl bych žít ve Wyomingu, chtěl bych být v 70-ti letech stejnej frajer jako Robert Redford, jen toho zuřivého grizzlyho bych si ve své blízkosti klidně odpustil :o) Jennifer Lopez má možná větší ego než svůj zadek, ale tady opět dokazuje, že když se vloží do rukou schopného režiséra, umí dobře zahrát a po boku dvou hereckých legend se neztratí. Ty dva - Freemana a Redforda - bylo požitek sledovat. Pro zajímavost - v podstatné roli medvěda je syn asi neproslulejšího zvířecího "herce" jménem Bart the Bear (kodiak v Annaudových ´Medvědech´, v ´Legendě o vášni´ atd.). Nutno říct, že tatínkovi hereckou ostudu nedělá :o) ()

genetique 

všetky recenzie používateľa

Ja som vedel, že Lasse ma nesklame. Do bodky som dostal presne to, čo som čakal a aj niečo navyše. Krásny psychologický rozbor osobností v dokonale plynúcej oddychovej dráme. Sú okamihy, ktoré ma držali od napätia so stiahnutým hrdlom, naopak, som sa dočkal aj pár dokonale uvoľňujúcich vsuviek v tvare nadľahčených dialógov. Navyše obsadeniu (a to aj k Lopezke) sa nedá nič vytknúť. 90%. ()

Galéria (42)

Zaujímavosti (10)

  • 30-milionové, hvězdně obsazené drama vydělalo během prvních třech dnů promítání (9. – 11. 9. 2005) rovný milion ve 139 kinech. Celkový obrat v USA se vyšplhal na 8,5 milionu dolarů. (imro)
  • Důležitým "hercem" se stal také tříletý medvěd Bart. Pochvaloval si ho také Robert Redford, navzdory tomu, že po kolizi s jiným medvědem byl přesvědčený, že s žádným medvědem už nikdy spolupracovat nebude. (HOODY)

Reklama

Reklama