Reklama

Reklama

Posledný výstrel

  • Česko Poslední výstřel (viac)
Trailer 1

Vojnový veterán z Vietnamu Jim Hanson (Liam Neeson) má ranč v Arizone neďaleko mexických hraníc a práve prežíva ťažké obdobie. Jeho milovaná manželka zomrela na rakovinu a pri jej liečbe prišiel o všetky úspory. Banka sa mu do 90 dní chystá zabaviť dom a on nemá inú možnosť, ako predať zvyšok stáda. Jeho pokojný život náhle naruší nečakaný príchod dvoch ilegálnych prisťahovalcov, ktorí prekračujú hranice na jeho pozemok - matky Rosy (Teresa Ruiz) a jej 11-ročného syna Miguela (Jacob Perez), ktorí zúfalo utekajú pred brutálnym mexickým kartelom. Po prestrelke, pri ktorej matka zomrie, čaká na Jima neľahká úloha - ochrániť Miguela pred zabijakmi. (TV Markíza)

(viac)

Videá (1)

Trailer 1

Recenzie (151)

*CARNIFEX* 

všetky recenzie používateľa

Keby mu tie gumené medvedíky kúpil hneď, nemusel mať v úvode také patálie. Čo sa filmu týka, zaujimalo by ma, do kedy bude Neeson neustále naskakovať do rolí, ktoré sú všetky na jedno kopyto. Veď toto už snáď ani nikoho nemôže baviť. K samotnému scenáru sa radšej nebudem ani vyjadrovať, to je doslova ostuda. A toto prosím pekne trvá takmer 2 hodiny. Vy vyjebaní, nevkusní okrádači času .. ()

silentname 

všetky recenzie používateľa

Je treba súhlasiť, že "The Marksman" má trošku zavádzajúci marketing. Už sme si posledné roky zvykli, že Liam Neeson je novým akčným hrdinom a potom to takto dopadne. Niekto očakáva akčný thriller, kde bude Liam s puškou chrániť chlapca pred drogovým kartelom, kým v realite je to skôr road trip dráma, kde hrozí nebezpečenstvo od drogového kartelu. A to je dosť rozdiel. Film nemá veľkú dávku akcie, no skôr sa sústredí na momentky medzi Jimom a Miguelom. Podľa mňa sú vo filme celkom dobré dialógy a má v sebe dobré momentky. Aj to ako si naši hrdinovia k sebe musia postupne budovať dôveru. No nemyslím si, že to bude to, čo budú chcieť od filmu diváci. Takže verím, že keď si prečítajú tento koment, dá im to trošku lepšiu predstavu do čoho pôjdu. Podľa mňa je film dobrý. Ale to súvisí aj s faktom, že mám rád drámy tohto typu. A tie akčné momentky sú spracované celkom slušne. No to je osobný dojem a pochopím každého, kto sa bude filmom cítiť oklamaný. Hodnotenie: B ()

Reklama

Trevor 

všetky recenzie používateľa

Clint Eastwood si svoju (pravdepodobne) dôstojnú rozlúčku odbil v Pašerákovi a na niečo podobné sa podujal aj Liam Neesom, aj keď v jeho prípade to ešte rozlúčka nemusí byť. Sk by bola tak sa podarila celkom dôstojne. Sympatický film ktorý obsahuje aj tému nelegálnej migrácie aj tému vojnových veteránov citlivo, netlačí na pílu ani v tom že držiteľmi zbraní sú iba biely rasisti, netvrdí že všetci utečenci sú nevinné obete systému ale najmä poukazuje na to že drogové kartely predstavujú naozaj obrovský problém, najmä ich obrovská kúpna sila v porovnaní so smiešnym rozpočtom na boj proti nim. Milý, sympatický film, ktorý mohol byť aj o niečo kratší, aj keď tie prázfne dialógy Jima s Miquelom mali svojimspôsobom tiež svoje čaro. ()

borec999 

všetky recenzie používateľa

Ďalšia Neesenovka, ktorej pointu a zápletku sme videli spracovanú už sto razy a ktorá originalitou rozhodne neoplýva. No najmä vďaka fajn napísaným dialógom a charizmatickému Liamovi Neesenovi v hlavnej úlohe, ktorý snímok ťahá nahor ako to len ide(ako vlastne vždy), to bolo pre mňa bez problémov pozerateľné. Akcie, ako býva v posledných Neesenových filmoch zvykom je menej a menej, no pri pohľade na tých pár akčných scén čo Marksman obsahuje je to aj celkom logické. Liam proste nemladne(už 68) a tak ide radšej striedmejšou cestou, kedy si film ako tak môže zachovať punc reálnosti než by mal byť prešpikovaný akciou na ktorej by bolo vidieť že Liam je na takéto filmy už starý. Za mňa fajn a na jedno pozretie som si tento akčňák s už regulérnym dôchodcom Neesenom a jeho morálne správnym hrdinom s vojnovou minulosťou, ktorého naháňa kartel užil. No ak nie ste cieľovka, ktoré podobné filmy vyhľadáva ako napríklad ja, tak sa môžte Marksmanovi pokojne vyhnúť. Lepšie 3* 60%. ()

Flopik 

všetky recenzie používateľa

Neeson nám už poriadne zostarol a tak nová Neesonovka nie je veľmi akčná. Popravde akčné scény sú 2, malinká na začiatku a troška väčšia na konci. Inak je to skôr roadtrip so sympatickými postavami, ktoré prenasleduje kartel. Záporáci veľa priestoru nedostanú čo je škoda a mrzela ma aj postava Katheryn, ktorá je v podstate zbytočná. Pozeralo sa nato dobre, nebyť však Liama bol by to prešľap. U mňa za 3*. ()

Galéria (13)

Zaujímavosti (4)

  • Před příjezdem do Chicaga Jim (Liam Neeson) nakupuje na čerpací stanici a z pultu vytáhne láhev rumu Kraken. Je to odkaz na jeho slavnou repliku v roli Dia ve filmu Souboj Titánů (2010): „Vypusťte Krakena!“ (DJMaroko)
  • Keď Jim (Liam Neeson) telefonuje so Sarah (Katheryn Winnick), tá mu hovorí o členovi kartelu, ktorý po ňom ide. V súvislosti s tým mu povie: "Nájde ťa a zabije ťa." Je to pocta slávnej Neesonovej replike na adresu únoscov jeho dcéry vo filme 96 hodín (2008). (m.a.t.o.)

Súvisiace novinky

Liam Neeson odchází do akčního důchodu

Liam Neeson odchází do akčního důchodu

18.01.2021

Herec Liam Neeson (96 hodin, Schindlerův seznam) minulý týden oznámil, že se nadobro loučí s akčními rolemi. 68letý herec má před sebou údajně ještě asi dva akční snímky, a posléze si prý hodlá dát… (viac)

Reklama

Reklama