Reklama

Reklama

Posledný výstrel

  • Česko Poslední výstřel (viac)
Trailer 1

Vojnový veterán z Vietnamu Jim Hanson (Liam Neeson) má ranč v Arizone neďaleko mexických hraníc a práve prežíva ťažké obdobie. Jeho milovaná manželka zomrela na rakovinu a pri jej liečbe prišiel o všetky úspory. Banka sa mu do 90 dní chystá zabaviť dom a on nemá inú možnosť, ako predať zvyšok stáda. Jeho pokojný život náhle naruší nečakaný príchod dvoch ilegálnych prisťahovalcov, ktorí prekračujú hranice na jeho pozemok - matky Rosy (Teresa Ruiz) a jej 11-ročného syna Miguela (Jacob Perez), ktorí zúfalo utekajú pred brutálnym mexickým kartelom. Po prestrelke, pri ktorej matka zomrie, čaká na Jima neľahká úloha - ochrániť Miguela pred zabijakmi. (TV Markíza)

(viac)

Videá (1)

Trailer 1

Recenzie (152)

iXtr3m3 

všetky recenzie používateľa

Slabučké tri hviezdy, ale aj to s privretím oka. Je to také netradičnejšie (na Neesona) road movie. Už mal ďaleko lepšie počiny aj v poslednej dobe a dokonca aj tie nasledujúce vyzerajú lepšie ako napr. Memory či Blacklight. Ale hej, stále je to herec, ktorý tieto úlohy berie jednu za druhou a čuduj sa svete, oni mu celkom sedia, aj keď priznajme si, časy Taken sú už dávno nenávratne preč. ()

Shakers 

všetky recenzie používateľa

Tak trochu mi to prišlo ako keby sa hral Neeson na Eastwooda a nie som moc ďaleko, keď poviem, že tomu tak s časti je. Režisér Robert Lorenz, moc toho nenatočil a väčšinou produkoval filmy od Clinta. Ako bonbónik v telke na hotely dávajú film práve s Eastwoodom. Príbehom je to taká klasika, kde vojnový veterán, ktorému umrela žena, pomôže prisťahovalcom a pomáha im až do posledného dychu. Dosť napadne sa to podobá na vynikajúce Gran Torino od Clinta (zdravím kamoša Rogama, ktorý ho furt nevidel). Lenže Gran Torino je vynikajúce a nie akčné. Tu Neeson ako vždy, predvedie zopár dobrých výstrelov a aj v pokročilom veku ho sprevádza veľká sila (od čias Skrytej hrozby zrejme). Nie je to svetoborné a takýchto filmov je hromada a aj keď je Liam Neeson už trošku zoschnutý, bavil ma. Poslednú dobu hrá v ľahko nadpriemerných akčňákoch a zrejme si v mladosti dosť výprasku neužil, keď sa teraz bije v každom filme, ale čo je podstatné je to, že je to od sračkovej Seagalovej produkcie stále ďaleko. Neviem v koľkých akčných rolách sa musí Neeson ešte objaviť a koľko nepriateľov zabiť, aby ho konečne draftovali s prvého miesta do tímu Expendables. Snáď sa toho Liam raz dočká. 65% - 3* ()

Reklama

hrona 

všetky recenzie používateľa

Po sledování první hodiny jsem byl až překvapen tím, že by se Liam účastnil po dlouhé době akčního filmu roku. Bohužel, jak film skvěle začal, tak postupně ubíral na kvalitách. Ačkoliv bylo od začátku jasné, jak bude vypadat finální scéna. Trošku těžkopádně se k ní tvůrci dohrabali a zbytečně moc stáhli botu z plynu. Filmu by neuškodilo trošku více násilí a na to jaký padouch se celý film snaží onen mexikánec být je finále pro něj až moc lichotivé. Troška nelogičností a zvláštní určování časové osy se tu také najde. Nic méně určitě na tuto road movie ještě někdy juknu, ale nemůžu si pomoct, druhá půlka bijáku zkrátka a dobře utvrdila umístění, kam Liam vlastně v posledních filmech patří. To jest velice solidně natočené akční béčko. Potěšila účast Katky Winnickové i když vlastně úplně zbytečná figura, dobře se na ní kouká. A ještě drobnost : Do příštího bijáku prosím tvůrce vrátit Liamovi mobilní telefon, z té pevné linky mu to moc nejde, zní tak nějak až moc vyměkle. ()

Arsenal83 

všetky recenzie používateľa

Neeson už evidentne zostarol, ale čas nezastavíš, zatiaľ čo jeho roly sú stále nezastaviteľné. Pritom si chcel v pohode žiť ako rancher, no vietor mu neďaleko pozemku zavial mladučkého Mexičana. A on napriek tomu, že je Brit, má po správnosti vyvesenú americkú vlajku na žrdi, musí teda konať. Našťastie, ako vždy, spravodlivo. Filmu by som vytkol príliš málo akcie. Možno už je to aj vzhľadom k tomu, že Liam proste už nebude stíhať, ale naozaj je tu prítomného príliš veľa ticha a potom pár dialógov, dej sa síce postupne posúva ale všetko je to jedna téma, žiadne bočné línie, vsuvky. Okrem strieľačky na začiatku, jednej situácie s policajtom a potom ešte záveru tu nebolo nič, čo by strhlo. O nejakom zvrate v deji a napätí ani hovoriť nemôžeme. Ešte, že ten Liam je tak dobrý ostreľovač, inak by tento boj možno prvýkrát v kariére prehral. ()

Eliott 

všetky recenzie používateľa

Neslané, nemastné drama s akčními náznaky. Koukat se to dá, ale celou dobu jsem měl nutkání dát jen dvě hvězdy, což jsem nakonec také udělal. Jelikož je to celé takové o ničem a Neeson není příliš zajímavý ani sympatický. V podstatě se jedná jen příběh o důchodci, co uniká před kartelem a přitom občas střílí. Tedy nic nového, ani převratného a po většinu času je to vlastně dosti nudné. 49% ()

Galéria (13)

Zaujímavosti (4)

  • Před příjezdem do Chicaga Jim (Liam Neeson) nakupuje na čerpací stanici a z pultu vytáhne láhev rumu Kraken. Je to odkaz na jeho slavnou repliku v roli Dia ve filmu Souboj Titánů (2010): „Vypusťte Krakena!“ (DJMaroko)
  • Filmovalo sa v amerických štátoch Ohio a Nové Mexiko. (MikaelSVK)

Súvisiace novinky

Liam Neeson odchází do akčního důchodu

Liam Neeson odchází do akčního důchodu

18.01.2021

Herec Liam Neeson (96 hodin, Schindlerův seznam) minulý týden oznámil, že se nadobro loučí s akčními rolemi. 68letý herec má před sebou údajně ještě asi dva akční snímky, a posléze si prý hodlá dát… (viac)

Reklama

Reklama

Časové pásmo bolo zmenené