Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Píše sa rok 1935 a manželia Rick (Brendan Fraser) a Evelyn (Rachel Weiszová) O´Connellyovci sa znovu vybrali do Egypta. Sprevádza ich tentoraz aj ich osemročný syn Alex (Freddie Boath), ktorý, ako konštatoval jeden z rodičov, je múdrejší ako matka a statočnejší než ocko. Podnetom k výprave sa stal Evelynin divný sen, ktorý sa jej prisnil práve v noci, keď podľa starého kalendára začal rok Škorpióna (The Rock). Výprava je mimoriadne úspešná, pretože nadšená egyptologička sa v podzemných priestoroch niekdajšieho chrámu pohybuje s istotou, ako keby tu nebola po prvý raz. A tak sa im takmer bez problémov podarí nájsť vzácny zlatý náramok boha Anubia. Tomu pre vyše než 3000 rokmi p. K. zapredal svoju dušu výmenou za záchranu kráľ Škorpión, vodca bojovníkov, ktorí padli v boji s Anubiovým vojskom. Svoj vzácny nález dopravia do ich honosného domu v Londýne, ale vzápätí ich prepadnú nevítaní hostia, ktorí vedia, akú zázračnú a nevídanú moc ich nález má. V prvej chvíli náramok zachráni malý Alex, no práve on sa stane rukojemníkom tých, čo neváhajú znovu oživiť múmiu egyptského veľkokniežaťa Imhotepa (Arnold Vosloo) a riskovať zánik celej civilizácie. Želá si to najmä jeho reinkarnovaní milenka Anck-Su Namun (Patricia Velasquezová). Magické formuly vzývania Anubisa sa ozývajú Britskou knižnicou, Imhotep ožíva a znovu chce ovládnuť svet. Rick, Evelyn i jej bonvivánsky brat Jonathan (John Hannah) sa ihneď vydávajú na cestu za záchranou malého Alexa a na ich strane stojí aj strážca Mesta mŕtvych Ardeth Bay (Oded Fehr) so svojimi mužmi... (TV JOJ)

(viac)

Videá (1)

Trailer

Recenzie (565)

Fiftis 

všetky recenzie používateľa

Podľa mňa výborný film a výborné pokračovanie. Dejovo to je na rovnakej úrovni, ako bola jednička, myslím že sa tento diel naozaj podaril, čo sa o niektorých pokračovaniach povedať nedá. Koniec je dosť napínavý a možno sa to niekomu zdá prehnané, ale mne osobne to vôbec neprišlo. Film som si zamiloval už na prvýkrát a stále to trvá. Odporúčam všetkým priaznivcom dobrodružnej fantasy, akčnej nádielky a milovníkom prvého dielu. ()

SOLOM. 

všetky recenzie používateľa

Tak tohle už je slabší kousek. Jaksi vyprchalo pomyslné kouzlo jedničky a zbyl jen hodně průměrný akční kousek. Propojení dvou postav Imhotepa a Krále škorpiona mě moc nezaujal. Ani ty komické pasáže už nebyly tak humorné a navíc tady zemřela Eve. Alespoň že ta hudba se dala poslouchat. Bohužel zbytečně dlouhý děj ubýjí často ke spánku. 50% ()

Reklama

hellstruck 

všetky recenzie používateľa

A mně se překvapivě více líbil tento díl. Pravděpodobně to bude malým Alexem, který vnesl do Muimie více zábavy a vtipných kousků, u kterých se pokaždé popadám za břicho. Příběh na mě navíc působí napínavěji a zapamatovatelněji. (Z jedničky si téměř na nic nevzpomínám). A ano, Rachel tu má mnohem lepší vlasy :-) ()

tron 

všetky recenzie používateľa

„Pred pár rokmi by mi to pripadalo čudné.“ Triky. To je prvé, čo si všimnete. Je nemožné si ich nevšimnúť. Veľa, veľa, veľmi veľa trikov. Niektoré lepšie, iné horšie. Ale triky. STÁLE. Múmia sa vracia je typický sequel vysokorozpočtového hitu: viac trikov, viac akcie, viac postáv, vykonštruovanejšia zápletka. Miestami je toho tak veľa (všetkého), že proste nemáte šancu stíhať a vlastne vás to ani nebaví a tak len tupo vypneme mozog a so slinou, tečúcou vám z kútika úst, čumíte na plátno a nechávate sa svojvoľne unášať. Medzitým skáče rozpačitý, polonahý wrestler Dwayne Johnson, neškodná (nekrvavá) akcia, nudný Arnold Vosloo a scenár, pripomínajúci smiešne prekombinovanú počítačovú hru. Pokračovanie (pôvabnej a roztomilej) Múmie má v mnohých scénach našťastie skvelé tempo (naháňačka v Londýne, naháňačka v džungli), sympatickú trojku O´Connellovcov (plus oproti jednotke už bohužiaľ podstatne menej zábavný strýko John Hannah), zmiju a vzducholoď. Výsledkom je bláznivý a hlučný mix. Príjemná indianajonesovská old schoolová staromódnosť originálu sa každopádne bez debaty vytratila. Kino Považan NMnV 2001 ()

castor 

všetky recenzie používateľa

Neohrožená egyptoložka, její zbabělý bratr, který se štítí jakékoliv námahy, a její hrdinsky švihlý manžel. Navrch otravný synek a další zápletka s nebezpečnými silami zla je na světě. První Mumie velmi mile překvapila. Přibylo pár postav, narychlo spíchnutý příběh a jede se dál. Všichni víme, že návrat přišel zejména proto, aby producenti schrastili další dolary. Snažíme se překonat rozmáchlost jedničky, ale zoufale se nám to nedaří. To, že do dvou hodin nacpeme všechno, co si zamaneme a co snese velkorysejší rozpočet, neznamená záruku úspěchu. Výsledkem je přehuštěnost, mnohdy doslova chaos, jindy bohužel i nuda a přeplácanost. Jednička představovala šťavnaté dobrodružství plné výborných triků a cynického humoru, dvojka už lehce olizuje fantasy žánr. Triky jsou velmi často samoúčelné a nestrhnou, ač je to pořád solidní popcornová jízda. I jednička místy kašlala na logiku děje a pomohla si několika umělými popostrčeními, ale tady je to už sakra vidět. Jak Brendan Fraser, tak Rachel Weisz jsou znovu velmi solidní, ale na plátně si už tolik nerozumí (jednička byla přeci jenom o jejich opačných povahách a postupném sbližování se). Ale co, tady jde o úplně jinou zábavu. Klidně bych ocenil půlhodinu dolů. ()

Galéria (123)

Zaujímavosti (56)

  • Jazyk, kterým ve mluví Dwayne „The Rock“ Johnson (král Škorpión) je pravá antická egypština. Johnson byl mimochodem během natáčení přiotráven zkaženým jídlem a trpěl úpalem ze silného pouštního slunce. (POMO)
  • Scéna, v níž se kurátorův tým snaží vykopat Imhotepa (Arnold Vosloo), byla natáčena v pískovém dole v Anglii, nedaleko Londýna. Dále probíhalo natáčení v Egyptě, Maroku, Jordánsku, v dalších lokacích Anglie a v anglických filmových studiích. Natáčelo se od 1. května do 29. září 2000. (ondradvori)
  • Spolu z filmem vyšla i stejnojmenná videohra na konzoli PlayStation 2, v níž bylo možné zahrát si za postavu Ricka (ve filmu Brendan Fraser) nebo Imhotepa (Arnold Vosloo). (Terva)

Súvisiace novinky

Mumie vstane z mrtvých... úplně nanovo

Mumie vstane z mrtvých... úplně nanovo

09.04.2012

Ačkoli závěr Hrobu Dračího císaře hláškou o jistém nálezu v Peru naznačoval pokračování, už se ho nikdy nedočkáme. Studio Universal se rozhodlo, že je načase s touto sérií skončit... a začít znovu od… (viac)

Reklama

Reklama