Reklama

Reklama

VOD (1)

Epizódy(6)

Obsahy(1)

Pôvodný seriál Ms. Marvel od štúdia Marvel predstavuje Kamalu Khan, násťročnú americkú moslimku, ktorá vyrastá v Jersey City. Kamala, nadšená hráčka a vášnivá autorka fan-fiction, je megafanúšička superhrdinov s bujnou fantáziou, najmä čo sa týka Captain Marvel. Kamala cíti, že nezapadá v škole a niekedy dokonca ani doma, až kým nezíska také superschopnosti ako hrdinovia, ktorých vždy obdivovala. Život je predsa lepší so superschopnosťami, no nie? (Disney+)

(viac)

Recenzie používateľa 66pepo66 k tomuto seriálu (5)

Ms. Marvel (2022) 

Toto bolo infantilné, nelogické, amatérsky pôsobiace. Celkovo prvý projekt od Marvelu od roku 2008, ktorý považujem za to najslabšie doteraz vôbec. Inhumans a podobné projekty sem nerátam, keďže to nemal pod palcom Feige. Herecké obsadenie pomerne sympatické, ale ak si porovnám teen prostredie v Spider-Manovi s Hollandom a herecké obsadenie v Ms. Marvel, tak tá zaostáva aspoň o dve triedy. Nemám problém s tým, že sa to tvárilo viac komiksovo a viac teen, ale mám problém s tým, že to pôsobilo náramne amatérsky. Tie časti boli natočené zvláštne a jediné čo si z nich pamätám je dobrá hudba. Inak záporáci nevýrazní, možno až trápni. Zmeny správania postáv ako na bežiacom páse. V každej časti sa položia základy pre nejakú výstavbu príbehu len preto, aby sa v tej ďalšej riešilo niečo iné a inak. Toto bolo veľmi slabé a jediná vec, ktorá mi môže dávať nádej do budúcna je tá, že The Marvels bude režírovať niekto naozaj schopný. Niekto, kto dokáže z Ms. Marvel urobiť naozaj dobrú postavu. Niekto, kto dokáže využiť jej potenciál, ktorý ukázali vo finále prvej a snád aj poslednej série. Po tomto začínam mať obavy o blížiacu sa She-Hulk. Celkovo hodnotím seriál tak 3*, no aj to iba kvôli prvej a poslednej časti. ()

Generácia Prečo (2022) (E01) 

Milujem Marvel a jeho svet, ale neplatí to aj pre všetky postavy, ktoré doň patria. Kamala Khan je jedna z postáv, ktorá mi veľmi nie je sympatická a aj keď má pôvodne zaujímavé schopnosti, nepríde mi, že by bolo vo všeobecnosti až taká zaujímavá. Napriek tomu začína u mňa každý projekt s čistým štítom. Spôsob, ktorým je seriál, alebo aspoň jeho prvá časť, natočený je zaujímavý. Celkom sa mi pozdáva ten teen štýl s kresbičkami a animáciami. Iman na mňa z ukážok nepôsobila veľmi očarujúco, no pri sledovaní prvej časti si ma celkom získala. Nepáči sa mi však celkom vyobrazenie jej schopností a už vôbec nie spôsob, ktorým k nim prišla. Chápem, že Marvel musí občas určité veci meniť. Predovšetkým ak ide o veci spojené s X-Menmi či Inhumans. Napriek tomu, nechápem prečo to museli urobiť s tým náramkom takto. Prvá časť sa dá zatiaľ hodnotiť ako zlatý priemer. Nebol to prepadák, no nebolo tam ani nič výnimočné. Zatiaľ najsympatickejšia postava pre mňa je Kamalin otec. Celkový štart je však pomalý a ja pevne verím, že sa to ďalšími časťami zmení. V tejto chvíli nejde o seriál, na ktorý by som sa vyslovene tešil a ani o seriál, na ktorého ďalšie časti by som sa tešil a odrátaval dni. Zvyšok série však dopozerám a veľké hodnotenie si nechám až po poslednej časti. Ak to mám však porovnať s doterajšou seriálovou tvorbou Marvelu na Disney plus, tak toto je zatiaľ aj napriek spomínanému obstojnému štartu, najslabší úvod vôbec. ()

Zamilovaná (2022) (E02) 

Podstatne lepšie ako prvá časť. Ale stále si ešte nie som istý či mi tento štýl úplne vyhovuje. Napriek tomu dávam 5* ()

Návrat v čase (2022) (E05) 

Toto je prvý Marvel projekt od roku 2008, ktorý vytvoril Feige a jeho Marvel, a ktorý sa mi nepáči. Strašne priamočiare. Niekedy strašne osekané. Detinské. Nezmyselné. Lacné. Pôsobí to naozaj ako keby to napísalo 12 ročne dieťa a dalo to do réžie začínajúcemu režisérovi. Veľmi slabé. A to som so hovoril po prvej a druhej časti, že snáď sa to ešte rozbehne. Lenže tu okrem hlavnej hrdinky a jej rodičov nie je asi sympatický nikto. Snažia sa predostrieť 10 vecí, ktoré však reálne nedostávajú priestor. Vlastne celá táto séria je ani neviem o čom. Ešte aj tie postavy tam konajú a správajú sa veľmi nelogicky a neprirodzene. Až mi je smutno z tohto. ()

Normálnosť neexistuje (2022) (E06) 

Spoilery: Posledná časť to ako tak zachránila od toho, aby som tento seriál považoval za veľkú frašku. No tie zmeny? Takto chce zakomponovať postupne Feige mutanrov? Že urobí z Imhumans Kamaly mutanku a možno x-mena? ()

Súvisiace novinky

Tajná invaze má pomalý start

Tajná invaze má pomalý start

30.06.2023

Minulý týden si na streamovací službě Disney+ odbyl premiéru nový marvelovský seriál Tajná invaze. V ní se navrátivší se Nick Fury s tváří Samuela L. Jacksona snaží konfrontovat tajnou skupinu… (viac)

Star Wars film Damona Lindelofa našel režisérku

Star Wars film Damona Lindelofa našel režisérku

23.10.2022

Disney si svůj talent hýčká, a tak nyní režisérka dvou epizod Ms. Marvel a předtím dvou pákistánských animáků 3 Bahadur a 3 Bahadur: Rise of the Warriors Sharmeen Obaid-Chinoy dostane příležitost,… (viac)

Marvel oznámil Multiverse ságu

Marvel oznámil Multiverse ságu

24.07.2022

7. listopadu 2025, tohle datum si zapište do kalendáře, než se ještě třikrát změní, protože v tento den vstoupí do kin závěrečný snímek nejen šesté fáze MCU, ale taky čerstvě oznámené (a už nějakou… (viac)

Nová řada Daredevila potvrzena

Nová řada Daredevila potvrzena

20.05.2022

Na Disney+ oficiálně dorazí nová řada seriálu Daredevil. Informoval o tom server Variety, který tvrdí, že scenáristé Matt Corman a Chris Ord (Covert Affairs) byli zaúkolování napsat scénář a budou… (viac)

Reklama

Reklama