Reklama

Reklama

Sputnik

  • Rusko Спутник (viac)
Trailer

Obsahy(1)

Vzhledem ke svým kontroverzním metodám je mladá lékařka Tatiana Yurievna (Oksana Akinshina) na propasti ztráty lékařské licence. Její kariéra však možná neskončila. Poté, co je Tatiana přijata armádou, je přivedena do zabezpečeného vědeckého výzkumného zařízení, aby vyhodnotila velmi zvláštní případ, případ Konstantina Sergejeviče (Pyotr Fjodorov), kosmonauta, který přežil záhadnou vesmírnou nehodu a vrátil se na Zemi jedinečně pozměněn: uvnitř něj žije něco, co se ukazuje až pozdě v noci. Armáda však má zlověstné plány. Tatiana chce zabránit tomu, aby vojáci zabili Konstantina. A stvoření samo o sobě prospívá ničení. (C0r0ner)

(viac)

Videá (1)

Trailer

Recenzie (144)

JohnCZ 

všetky recenzie používateľa

Skoro až dokonale "americký" look a absence ruské mentality jakožto i vlezlého patosu mě dost překvapila a úvodní minuty slibují skvělý vetřelecký zážitek. Jenže se film po čase začne hrozně táhnout, scénář je slabý, ničím neobjevný a stačil by leda tak na průměrnou epizodu Akt X, nikoli na skoro dvouhodinový celovečerák. Hororové to není, chytré také ne a ani krvavých naháňaček jsem se skoro nedočkal. Postupně mě to bohužel udolávalo a poslední půlhodinku jsem už vyloženě prozíval. ()

Trevor 

všetky recenzie používateľa

Po maratóne sračiek od Netflixu som zalovil v iných kalných vodách a pozrel si toto ruské sci-fi inšpirované filmami ako Votrelec či Life. Miestami je film strašne nudný, herci nepredvádzajú bohvieako oslnivé výkony a je to skôr hlbková analýza mysle jednotlivých postáv ako prelomový film. Ale po tej hromade hlúposti ktoré sim pozrel v poslednom čase bol Sputnik rozhodne jedným z najlepších. A to je smutné.... ()

Reklama

luka4615 

všetky recenzie používateľa

I když má snímek Спутник zajímavé téma a ústřední digitální monstrum vypadá v rámci ruské tvorby vážně nadprůměrně, tak neuvěřitelně hloupý scénář a toporní herci celkový dojem markantně sráží. Celých 113 minut se zde totiž vyjma nudného tlachání neděje téměř nic, díky čemuž byste tomuto počinu měli dát šanci. Škoda. ()

*CARNIFEX* 

všetky recenzie používateľa

Každé 2-3 mesiace mám slabšiu chvíľku, a pozriem si Votrelca od jednotky po trojku (to znamená aj dvojku - pre nechápavých). Je to proste môj “miľuvaný film”, pričom Alien je najkrajšie monštrum, aké bolo kedy vymyslené, akurát stretnúť by sme ho nechceli. Včera bol taký deň - minochodom. No a keď som zabil 6 hodín života sledovaním tejto kultovej záležitosti, napadlo ma pozrieť sa do rubriky “podobné”. Veľa krát sa mi v minulosti stalo, že mi nejaký “vysoko postavený”, konkrétny idiot z delegácie ČSFD zamietol “tag” či pridanie snímku do spomínanej kategórie (akoby to bolo len za zásluhy či výsada kráľov nad 876 tisíc bodov), tak som zo zvedavosti nahliadol aj tunáko, a vyskočil mi akýsi ruský “Sputnik”. Zvedavosť mi nedala, začal som lašovať po interňieťe, lebo momentálne “jediným” hororom, voľne dostupným pre všetkých ľudí na tomto svete, je Igorova tlačovka, ktorú už sledujú aj na CNN či BBC - “LIVE”, lebo takého mentálne slabého jedinca už dávno v žiadnej krajine nemali, pričom by to bola celkom slušná prča, pokial by neriadil tu našu. ALEBO, počas skurvených správ na Jojke, Markíze či TéAtrojke, lebo Koronakokotina, sa za posledné desaťročia stala najväčšími psychologickým strašiakom pre slabomyseľných, pričom keby v tejto dobe niekto vraždil podľa všetkých hriechov biblie, musel by ich počet navýšiť minimálne o dalších “Se7en”, aby sa aspoň na titulku rybárskych novín dostal. Taaak, trošku som si uľavil - iný už nebudem, kto ma nemá rád, nech ma vyjebe z obľúbených ako “ricci.s” :D A film? Pre interesujúcich niekoľko podstatných informácií. Nie, Ridli Skot to netočil, Bred Pyt tu nikoho nezachráni, Dženifer Anyston Vám cecky neukáže, ani na žiadne bombové efekty od Copperfielda tu nenatrafíte. Zázraky teda čakať rozhodne netreba, toho sa hádam dočkáme keď kompetentným rozum v laviciach NR do polohy “ON” docvakne, no každopádne, zlý tento sajnsfikšn od Putina rozhodne nie je. Treba jedine predsudky z pionierskeho tábora za hlavu zahodiť, červené šatky s cvičkami nahodiť, a budete spoko. Normálne rozmýšľam, že dám štyri, len mám obavy, že ma budú ľudia posudzovať - “Ale čo Ti jebe?!” Tento posledný sa mi fakt podaril :D ()

Illy 

všetky recenzie používateľa

Dobrý. Nečekejte akci, tady se sází na atmosféru. A ta je solidní. Samozřejmě že se v tom můžete šťourat, proč todlenctotámhleto, ale v tomhle případě by to byla škoda. Protože ten film je opravdu dobré sci-fi a rusové mě překvapili. I když se obávám že je to zase na dlouhou dobu poslední dobrá věc co od nich přišla. Tou poslední byl Ночной Дозор. ()

Galéria (92)

Zaujímavosti (1)

Súvisiace novinky

Future Gate hledá stopy mimozemšťanů na Zemi

Future Gate hledá stopy mimozemšťanů na Zemi

04.03.2022

Největší český festival sci-fi filmů a kultury Future Gate odstartuje 9. března pražskou část festivalu v kině Lucerna a následně se přesune do Brna. Kromě hlavní filmové soutěže, legend žánru a… (viac)

Reklama

Reklama