Reklama

Reklama

V pasci

  • Česko V pasti (viac)
Trailer 1

Obsahy(1)

Niekoľko dní po Vianociach sa švédsko-nórske nevlastné sestry Ida a Tuva vydali na zimný ponor do odľahlej časti nórskeho pobrežia. Ku koncu ponoru pod vodou Tuvu privalí odlomená skala a uväzní ju. Ida okamžite vypláva nad hladinu, no zistí, že ulomené skaly pochovali ich vybavenie, telefóny a kľúče od auta. Ida a Tuva sú úplne odrezané od akejkoľvek šance na vonkajšiu záchranu. Ida je podrobená skúške charakteru a sily, keď kvôli záchrane svojej nevlastnej sestry musí prekonať samú seba. Kým Ida bojuje o záchranu Tuvy, zistí, že ich sesterské puto nie je také silné, ako sa zdalo. Ukáže sa tiež, že už nejde len o prežitie, ale aj o ich vzájomný vzťah. (Continental film)

(viac)

Videá (5)

Trailer 1

Recenzie (66)

Trevor 

všetky recenzie používateľa

Pravdu povediac, najlepší herecký výkon predviedol v tomto filme pes (nie Knut, ale ten čierny ktorého meno sme sa nedozvedeli) ale švédska verzia filmov typu 47 metrov pod hladinou nebola vyslovene zlá. To ako Ida nič nezvládala a nakoniec pozbierala všetky sily na záchranu nevlastnej sestry, ktorá si uviaznutá pod obrovským kameňom celý čas zachovala chladnú hlavu aby nakoniec prepadla panike bolo nakoniec celkom milé a ak k tomu prirátame vzťah s matkou a zážitok z detstva tak Breaking surface možno s prižmúrením oboch očí hodnotiť ako pomerne dobrý film. ()

Flego 

všetky recenzie používateľa

Severské filmy majú svoje vizuálne čaro, v tomto prípade hrajú fantastické horské scenérie tiež svoju úlohu. príbeh je o dvoch nevlastných sestrách, ktoré sa dostanú do nepredvídanej situácie a musia jej čeliť. Jednoduchý survival, trochu nelogickostí, akcia na úrovni a taktiež napätie. Našťastie si film nerobí zbytočné ambície a takto k nemu treba pristupovať. ()

Reklama

Radko 

všetky recenzie používateľa

Voľnočasová pohybová aktivita meniaca sa v boj o život. Kulisami sú úchvatné nórske horské scenérie a tajomný svet pod vodnou hladinou. Aktérmi príbehu dve nevlastné sestry, ktoré sa vydali za dobrodružstvom zimného potápania.V prvej polhodine sa riešia vzťahové problémy. Následne sa dej prehupne do neprerušovanej záchrannej akcie o život. Technickú vierohodnosť neriešim. Preto som si strhujúcu podmorskú časť i suchozemské scény zúfalého hľadania pomoci (pomocného prostriedku) naplno užil. Dve hviezdičky strhávam: a) za odporné zapichnutie nevinného psa (po tejto scéne som si predstavil alternatívny záver, že na brehu bude stáť majiteľ psa s puškou a z pomsty za zabitie verného druha odpraví každého, kto sa vynorí nad hladinu), b) za celkovú jednoduchosť deja, ktorý je síce spočiatku obohatený naznačenými problémami aktérov príbehu, no nedotiahnutými, c) za to, scéna potápania pri lodi v úvodných minútach filmu mi prišla napínavejšia a strašidelnejšia, ako neskorší hlavný motív vzájomnej snahy o sesterskú spásu. ()

vnimatkrasu 

všetky recenzie používateľa

Režijně si to Hedén docela dává. Lokace je nádherná, oceán přehlednej, a když má jít do tuhýho, skutečně mi chladly žíly. Dvakrát škoda, že scenáristicky Hedén vybuchuje jako láhev s kyslíkem. Hrdinka podobnýho filmu prostě nemůže bejt nešikovná kráva. A nikdy, capslockem NIKDY, nesmí takhle nesmyslně kuchnout psa. ()

Anderton 

všetky recenzie používateľa

Po celú dobu napínavá survival jednohubka s krásnou prírodou a s mcgyverovskou snahou vyriešiť v krátkom čase zložitú situáciu. Chvíľami som mal dojem, že márna snaha hlavnej predstaviteľky sa zámerne snaží posunúť film do bláznivej komédie, pretože na čo táto žena siahla, to pokazila. Ale že sa nakoniec vynájde, nemôže pripadať ako spojler nikomu, kto už niečo podobné na plátne videl. Mierne nadpriemerné hodnotenie namiesto vysokého dávam kvôli návšteve v chate, pretože tá doslova sľubovala nejakú zaujímavú dohru na súši, pričom film zrazu len tak sucho (i keď všetci boli mokrí) skončil. 70% ()

Galéria (30)

Zaujímavosti (4)

  • Na začátku filmu hraje „Happy Christmas Everyone“ od Holly Murraye & Christophera Manna a ve 14. minutě hraje „What Else Is There?“ od Röyksopp. (Duoscop)
  • Pôvodne to mal byť film o horolezcoch, ktorí v polovici náročného výstupu prídu o svoj výstroj. Potom však režisér Joachim Hedén dostal spolu s producentmi originálnejší nápad a hlavné hrdinky poslal pod morskú hladinu. (krasomama)
  • Film sa natáčal vo Vilvoorde (Belgicko), na súostroví Lofoty (Nórsko) a Strömstade a Göteborgu (Švédsko). (Arsenal83)

Reklama

Reklama