Reklama

Reklama

Čo keby...?

(seriál)
Trailer 3
USA, (2021–2024), 14 h 42 min (Minutáž: 29–38 min)

Tvorcovia:

A.C. Bradley

Hrajú:

Jeffrey Wright, Hayley Atwell, Chadwick Boseman, Dominic Cooper, Sean Gunn, Djimon Hounsou, Samuel L. Jackson, Toby Jones, Neal McDonough, Jeremy Renner (viac)
(ďalšie profesie)

VOD (1)

Série(3) / Epizódy(27)

Obsahy(1)

Prvý animovaný seriál štúdia Marvel Čo keby...? nečakaným spôsobom prepisuje scenáre filmového vesmíru štúdia Marvel a prerozpráva slávne udalosti zo známych filmov. Seriál sa sústreďuje na najslávnejších hrdinov filmového univerza Marvel, pričom mnohým postavám prepožičali hlasy rovnaké hviezdy, ktoré si ich zahrali aj v hraných filmoch. (Disney+)

(viac)

Recenzie používateľa Johny203 k tomuto seriálu (8)

Čo keby...? (2021) 

Na úvod a nalákanie divákov nemohli zvoliť horšiu epizódu. Ďalšie epizódy sú však výrazne odlišnejšie od toho čo sme už videli v hranej podobe, úvodná epizóda teda slúži iba nato aby si človek zvykol na animáciu, ktorá spočiatku môže pôsobiť problematicky ale veľmi rýchlo sa na ňu dá zvyknúť. Epizódy dva (respektíve tri) až päť sú vrchol seriálu a ukážka tvorivosti scenáristov. Následne začne kvalita upadať a tvorcovia sa navyše odklonia od pôvodného konceptu seriálu. Spraviť samostatne stojace epizódy bol ten najlepší nápad ktorý mohli v MCU vytvoriť, vzájomne to nakoniec prepojiť bol však ten najhorší.  Úplne to skazilo moju chuť do ďalších sérií.  What if...? ponúka na jednu stranu originalitu a zaujímavé zápletky a na druhú klasické MCU neduhy v podobe zameniteľnosti, nudy či toxického humoru. Ďalší projekt z ktorého tvorcovia nedokázali vyžmýkať maximum, u tohto to špeciálne zamrzí. ()

Čo keby... Kapitánka Carterová bola Prvým Avengerom? (2021) (S01E01) 

Vzhľadom nato, že mám rád Prvého Kapitána Ameriku, a toto je v podstate ten istý príbeh, mi to prišlo príliš skratkovité. Odlišné to je potom až v závere ale ten je zas rovnaký ako v Avengers: Najmocnejší hrdinovia sveta. Takže celá epizóda je prudko neoriginálna. Oveľa zaujímavejšie by bolo pozrieť sa na to čo sa dialo s Peggy keď ju vcuclo do pekla. Animácia nieje taká hrozná ako som čakal z ukážok a miestami je dokonca pekná, v ďalších momentoch však pôsobí papierovo. A pohyb postáv je tiež čudný. Stále si myslím že v 90s by to vyzeralo lepšie. ()

Čo keby... svet prišiel o svojich najmocnejších hrdinov? (2021) (S01E03) 

Vynikajúca, až trilerová epizóda ktorá mohla byť kľudne rozvinutá aj do celovečernej podoby. Jediným mínusom, je pre Marvelovky už typický, toxický humor a posledná scéna. Temné vyznenie by pasovalo omnoho viacej. ()

Čo keby... Thor bol jedináčik? (2021) (S01E07) 

Zatiaľ najstupídnejšia zápletka, vizuálne extrémne nesympaticky vyobrazený Thor a trápne vtipy kedy sa Thor chová ako nedonosený... ()

Čo keby... Ultron vyhral? (2021) (S01E08) 

Ako epizóda to nebolo zlé ale sklamalo ma že tvorcovia opustili doterajšiu formu a začali jednotlivé príbehy prepájať. Takýto ťah by bol dobrý tak na konci tretej série, keď by sme už mali predstavených viac svetov a viac postáv. Za mňa to je nevyužitý potenciál podobne ako v prípade Thor Ragnarok a gladiátorských zápasov. Ten súboj Ultrona s Watcherom tak mohol dostať oveľa povedomejšie kulisy. Klasického, toxického, Marvel humoru sme sa tiež dočkali. ()

Čo keby... Pozorovateľ porušil svoj sľub? (2021) (S01E09) 

Finálový diel bol klasický MCU čo je už samo o sebe dosť nudné a nezaujímavé. Tu to ešte bolo doplnené o scenáristickú vyprázdnenosť kedy silou mocou museli do tejto epizódy napchať všetky pojítka na doterajšia diely ( ak sú toto jediný hrdinovia ktorý dokážu zachrániť Multivesmír tak nemá zmysel pokračovať). Nuda, sklamanie, nezaujímavé postavy a vzhľadom na potitulkovú scénu aj dokonale znechutenie celého tohto seriálu. ()

Súvisiace novinky

Posuny v marvelovském kalendáři

Posuny v marvelovském kalendáři

04.09.2023

Stávka nebo ne, šéf studia Disney Bob Iger už delší dobu tvrdí, že společnost hodlá výrazně ubrat na míře obsahu, zejména toho seriálového, který proudí na streamovací službu Disney+. A platí to… (viac)

WandaVision je nejstahovanějším seriálem roku

WandaVision je nejstahovanějším seriálem roku

29.12.2021

Letošní žebříček nejstahovanějších seriálů roku ovládlo studio Marvel spolu se studiem Disney. Pirátství samozřejmě není nic chvályhodného a prvenství v tomhle směru vlastně není až zase taková výhra… (viac)

Přetáčky Doctora Strange zahrnují nová camea

Přetáčky Doctora Strange zahrnují nová camea

21.12.2021

Úspěch Spider-Man: Bez domova a seznámení diváků s konceptem multiverz podle nových zpráv vedlo studio Marvel k rozhodnutí přidat do chystaného pokračování Doctora Strange pár nových cameo scén.… (viac)

Obi-Wan a marvelovky až v roce 2022?

Obi-Wan a marvelovky až v roce 2022?

09.04.2020

Francouzská verze Disney+ vydala tiskovou zprávu, ve které oznámila detaily o chystaných seriálech pro streamovací službu. Kvůli pandemii koronaviru se produkce na většině seriálů musela zastavit a… (viac)

Reklama

Reklama