Reklama

Reklama

Co jsme viděli, co jsme slyšeli

  • USA Things Heard & Seen
Trailer

VOD (1)

Pár z Manhattanu se odstěhuje do starobylé osady v Hudson Valley, kde zjistí, že jejich manželství obestírá zlověstné tajemství, které si nezadá se záhadami prastaré vesnice. (Netflix)

Videá (1)

Trailer

Recenzie (150)

Jordan 

všetky recenzie používateľa

artové horory to majú ťažké. majú tendenciu ostať nepochopené. veľkú časť divákov si odplašia tým, že tá znepokojivá atmosféra a snaha postavami, situáciami a osudmi priblížiť sa čo najviac realite a bežnému životu pôsobí nepríjemne. prípadne snahou o nejaký filozofický presah, otvorenými či vyslovene "zlými" koncami a/alebo prevracaním, nenaplňovaním či úplným popieraním zaužívaných žánrových klišé. autorský pár scenáristov/režisérov, ktorý si ma hneď na začiatku svojich kariér získal perfektným debutom, mi potom zo zorného poľa na dlhé roky zmizol, aby som sa dostal vďaka netflixu k ich ostatnému kúsku. a ten na ich škodu všetky vyššie zmienené neduhy vykazuje, preto zrejme tie nižšie hodnotenia. no to všetko nijako neodzrkadľuje fakt, že sa jedná o poctivú filmárčinu a nenápadnú, pod kožu lezúcu reverznú apoteózu a genderovo ladenú prevrátenú variáciu na jednu z najklasickejších hororových premís v dejinách filmu a literatúry (dokonca miestami snímaním a niektorými formálnymi prvkami celkom priznane cituje Kubrickov Shining a iné). ()

Kienast 

všetky recenzie používateľa

Zbytečně zdlouhavé mdlé mystery drama, které mi dost připomnělo film "Pod povrchem". Hororem bych to určitě neoznačoval. Amanda Seyfried je tu v pohodě, větší problém jsem měl s manželem, který je otravný, vlezlý a nesympatický. Určitě to není nějaký průšvih, ale nefunguje to v žádné rovině, na horor málo strašidelné, na drama málo emocionální a na thriller málo napínavé. Film tak možná víc ocení ženy. 4/10 ()

Reklama

dr.horrible 

všetky recenzie používateľa

Medzi 2* a 4*. Scenár sa zaujíma o (pre horor) netypické veci; celé je to skôr dráma a bavili ma dialógy. A vyslovene ma tešilo narábanie s tým mystériom okolo domu a jak originálne tu ľudia a SPOILER! duchovia, vzájomne interagujú. No a potom je tu najhoršie napísaná, hlavná, mužská postava v dejinách. Navyše zle  zahraná, nesympatickým hercom. S nie uveriteľným záverečným prerodom. A chémia medzi ním a ženskou protagonistkou, je od začiatku nulová. Na hodnotie teda diskutabilné, ale do budúcna určite viac, týchto meta vecí. ()

D.Moore 

všetky recenzie používateľa

Vypadá to na jeden z nejklasičtějších hororových příběhů - rodina se nastěhuje do domu, ve kterém se "něco" stalo, a není tam sama. Jenomže ve výsledku to je o dost víc než to. Atmosféra postupně houstne, ukazuje se, že máloco je doopravdy tak, jak jste si mysleli před deseti minutami, a kdo ví, nakonec bude nadpřirozeno třeba tím posledním, čeho se bát. Amanda Seyfried je dokonalá. ()

Lenka.Vilka 

všetky recenzie používateľa

Všimla jsem si porovnání (ve zdejší diskusi) s filmem Pod povrchem. Hmm, problém je v tomhle. Tehdy jsem Fordovi věřila všechno, hlavně v ten moment přepnutí, a v kině si málem dala do gatí, a hned si vzpomněla, proč jsem si zakázala chodit na podobné věci do kina po zážitku s filmem Šestý smysl. Tady byl manžel odpornej už od první scény a já doufala, že pokud se stane něco špatného, on skončí ještě hůř ;) a vůbec nebyla napnutá. Škoda. Ale natočený to bylo skvěle  :) ()

Galéria (13)

Zaujímavosti (7)

  • Snímek se natáčel v Hudson Valley v New Yorku (USA). (SONY_)
  • Keď manželka nájde pod klavírom noty, jedná sa o skladbu "Lacrimosa" od Wolfanga Amadea Mozarta, z Requiem. F. Murray Abraham (Floyd DeBeers) v roku 1985 získal Oscara za rolu Antonia Salieriho vo filme Amadeus (1984). (belinko)

Reklama

Reklama