Reklama

Reklama

Sissi - Mladá cisárovná

  • Česko Sissi, mladá císařovna (viac)
Trailer

VOD (1)

Obsahy(1)

Zaspomínajme si na nezabudnuteľnú Romy Schneiderovú v úlohe pôvabnej princeznej Alžbety Bavorskej, do ktorej sa zamiluje rakúsky cisár František Jozef I. (Karlheinz Bohm). Obaja mladí ľudia musia prekonať najrôznejšie prekážky, až kým je Alžbeta v roku 1854 korunovaná za cisárovnú, ktorú jej poddaní s láskou nazývajú Sissi. Vtedy sedemnásť ročná Romy Schneiderová sa vďaka tejto úlohe stala populárnou nielen v Rakúsku a Nemecku, ale v celej Európe. Sissi z nej doslova urobila filmovú hviezdu, na ktorú nemožno zabudnúť. (oficiálny text distribútora)

(viac)

Videá (1)

Trailer

Recenzie (58)

Marthos 

všetky recenzie používateľa

V pokračování výpravné trilogie o osudech mladé rakouské císařovny je opět evidentní, že historická pravda – nebo alespoň to, co je za ní obecně považováno – byla Marischkovým přístupem přetavena v idylický romantický kýč, ovšem na podobném principu tehdy fungovala i tuzemská výroba (Vávrova husitská trilogie). Sotva osmnáctiletá Romy Schneider se mezitím stala hvězdou podobně laděných filmů a přestože se k nim později sama nerada hlásila, potvrzuje už na nich svůj výjimečný herecký talent, který plně rozvinula o dekádu později. ()

kaylin 

všetky recenzie používateľa

Prostě pokračování, které se nese v duchu prvního filmu a sází na to, jak je Romy Schneider krásná a bezelstná. A ono to snímku vychází. Opravdu stojí na této herečce, a jakmile podlehnete jejímu kouzlu, jste ztraceni a budete věřit i tomu, že je tohle dobrý film. No za srdce vás chytnout může. Možná, i když jste Maďar. ()

Reklama

kinderman 

všetky recenzie používateľa

Dílo vysoké historické hodnoty, schopné povýšit cenu rakouského ducha (jak mínilo ve své době rakouské ministerstvo školství), nebo obrázek laciné lidové zábavy (jak byla přesvědčena představitelka titulní role)? Za b/ je správně, ačkoli devastující vliv tchyně na mladé manželství je zde vykreslen docela přesně. ()

Radko 

všetky recenzie používateľa

Limonáda. Primerane bublinková, sýto kolorovaná, vyvolávajúca spomienkový optimizmus za mocnárstvom. Na jeho čele boli pekní mladí ľudia, zápasiaci nielen s vládou nad rozsiahlym územím, ale aj s prísnymi dvornými regulami a v prípade cisárovnej Sissi aj so zlomyseľnými zásahmi neprajúcej svokry. Pritom nič všeobecne ľudské týmto vládcom nebolo cudzie. Počas nádherných, farbami hýriacich plesov poriešili rozpory v kráľovstve a nebáli sa ani výletov do veľhôr. Ak by v tom nebola tak nenápadne zakódovaná manipulácia v štýle vytvorenia diel, ktoré evokujú lásku a oddanosť riadiacim panujúcim autoritám, hádam by som šiel s hodnotením aj vyššie. Na druhej strane, veď viem, že limonáda nie je zdravá, má neprirodzené, príliš žiariace farby a priveľa cukru, ale raz za čas: prečo nie? ()

Roman Albach 

všetky recenzie používateľa

Film Sissi, mladá císařovna byl logickým vyústěním nečekaného úspěchu Sissi z předcházejího roku. V německy mluvících zemí se doslova strhla Sissimánie v jejímž středu stála mladičká Romy Schneider. Pro mě osobně je tento film z celé trilogie Sissi nejslabší. Nicméně opět musím uznat, že Ernst Marischka byl ve svém oboru mistrem a vytvořil snímek, na který se dá velmi příjemně dívat i 50 let po jeho vzniku. ()

Galéria (16)

Zaujímavosti (14)

  • Film sa natáčal predovšetkým vo Viedni a Salzburgu (Rakúsko). (Arsenal83)
  • V skutočnom živote sa korunovácia Franza (Karlheinz Böhm) a Sissi (Romy Schneider) konala na Budínskom hrade v roku 1867. Scénu v Budíne pri natáčaní tohto filmu však nemohli nakrútiť, pretože hrad bol počas druhej svetovej vojny vážne poškodený. Navyše v roku 1956 bola v Maďarsku revolúcia proti sovietskemu režimu. To znemožnilo natáčanie scény na pôvodnom mieste. (Arsenal83)
  • Arcivojvodkyňa Sophie (Vilma Degischer) skutočne odobrala Sissine dcéry do svojej starostlivosti a postarala sa o ich vzdelanie. Elisabeth (Romy Schneider) tým trpela, ale rozhodnutie prijala a z dvora neutiekla. (Arsenal83)

Reklama

Reklama