Reklama

Reklama

Sissi - Mladá cisárovná

  • Česko Sissi, mladá císařovna (viac)
Trailer

VOD (1)

Obsahy(1)

Zaspomínajme si na nezabudnuteľnú Romy Schneiderovú v úlohe pôvabnej princeznej Alžbety Bavorskej, do ktorej sa zamiluje rakúsky cisár František Jozef I. (Karlheinz Bohm). Obaja mladí ľudia musia prekonať najrôznejšie prekážky, až kým je Alžbeta v roku 1854 korunovaná za cisárovnú, ktorú jej poddaní s láskou nazývajú Sissi. Vtedy sedemnásť ročná Romy Schneiderová sa vďaka tejto úlohe stala populárnou nielen v Rakúsku a Nemecku, ale v celej Európe. Sissi z nej doslova urobila filmovú hviezdu, na ktorú nemožno zabudnúť. (oficiálny text distribútora)

(viac)

Videá (1)

Trailer

Recenzie (58)

pakobylka 

všetky recenzie používateľa

Výpravná zasněná kostýmní pohádka pokračuje, neboť svatbou mohou vyprávění končit stejně jako začínat ... tudíž jsou vám k dispozici další osudy okouzlující Romy Schneider alias Sissi - tentokrát už v roli císařovny ... kromě jiného se tak stanete i svědky nevídané a neslýchané vzpoury na víděňském dvoře ... 4,5* ()

joelly01 

všetky recenzie používateľa

Jeste vetsi bombice nez jednicka, jak Sissi trpela ze ji ta zla tetka vzala dite tak jsem se uplne trasla vzteky a pak jsem se normalne rozbrecela dojetim kdyz Franz Josef rikal jak ji miluje ze vseho nejvic a vzal ji na tu krasnou horskou chatu! Jezisi, ja jsem posledni dobou fakt hrozny kolotocar.... ()

Reklama

Roman Albach 

všetky recenzie používateľa

Film Sissi, mladá císařovna byl logickým vyústěním nečekaného úspěchu Sissi z předcházejího roku. V německy mluvících zemí se doslova strhla Sissimánie v jejímž středu stála mladičká Romy Schneider. Pro mě osobně je tento film z celé trilogie Sissi nejslabší. Nicméně opět musím uznat, že Ernst Marischka byl ve svém oboru mistrem a vytvořil snímek, na který se dá velmi příjemně dívat i 50 let po jeho vzniku. ()

Marthos 

všetky recenzie používateľa

V pokračování výpravné trilogie o osudech mladé rakouské císařovny je opět evidentní, že historická pravda – nebo alespoň to, co je za ní obecně považováno – byla Marischkovým přístupem přetavena v idylický romantický kýč, ovšem na podobném principu tehdy fungovala i tuzemská výroba (Vávrova husitská trilogie). Sotva osmnáctiletá Romy Schneider se mezitím stala hvězdou podobně laděných filmů a přestože se k nim později sama nerada hlásila, potvrzuje už na nich svůj výjimečný herecký talent, který plně rozvinula o dekádu později. ()

zdeny99 

všetky recenzie používateľa

Krásná pohádka pro diváky pokračuje. Jenže pro Sissi už tou pohádkou přestává. Nese se totiž v duchu, že Sissi má vše a zároveň nic. Sissi sedí ve zlaté kleci a to nejvíce pozná, když se jí narodí dcera, o kterou ji chce připravit její tchýně, aby ji vychovávala ona sama. V této záležitosti proti Sissy poprvé vystoupí Franz, který pro ni do této udělal cokoliv, co jí na očích viděl. Proto Sissi utíká do svého rodiště... Na druhou stranu Sissi se začne míchat i do státnických záležitostí, konkrétně s Uhrami a hrabětem Andrášim. Zde je úspěšná a Franz se na konci nechává korunovat uherským králem. Je to krásné pokračování toho, co jsme viděli již minule. Ke krásným exteriérům a interiérům z prvního dílu přibývají další a další. Skvostná televizní červená knihovna pokračuje ve velkém stylu. [2797. hodnocení, 50. komentář, 66%] ()

Galéria (16)

Zaujímavosti (14)

  • Film zobrazuje historické udalosti, ktoré sa stali oveľa neskôr, než sú vo filme zobrazované. Rakúsko-uhorské vyrovnanie a korunovácia cisárskeho páru za kráľa a kráľovnú Uhorska sa udiala v roku 1867, 12 rokov po tom, čo sa Sissi (Romy Schneider) narodila prvá dcéra Sophie. (Arsenal83)
  • Arcivojvodkyňa Sophie (Vilma Degischer) skutočne odobrala Sissine dcéry do svojej starostlivosti a postarala sa o ich vzdelanie. Elisabeth (Romy Schneider) tým trpela, ale rozhodnutie prijala a z dvora neutiekla. (Arsenal83)
  • Sissina (Romy Schneider) prvá dcéra Sophie zomrela vo veku dvoch rokov počas cesty do Uhorska. Druhé dieťa, Gisele, narodená o rok neskôr, prežila rovnakú chorobu. Vo filme to vôbec nie je ukázané. (Arsenal83)

Reklama

Reklama