Reklama

Reklama

Filmy našeho dětství

(seriál)
  • USA The Movies That Made Us
USA, (2019–2021), 12 h 38 min (Minutáž: 44–54 min)

Tvorcovia:

Brian Volk-Weiss

Réžia:

Brian Volk-Weiss

Hrajú:

Dan Aykroyd, Daniel Stern, Ivan Reitman, Chris Columbus, Bruce Willis (a.z.), John McTiernan, Steven E. de Souza, Jan de Bont, Bonnie Bedelia (viac)
(ďalšie profesie)

VOD (1)

Série(4) / Epizódy(16)

Obsahy(1)

U těchhle kasovních trháků jsme společně užili spoustu zábavy. Seznamte se s herci, režiséry a dalšími lidmi ze zákulisí, kteří je pro vás natočili. (Netflix)

Recenzie používateľa vydumnica k tomuto seriálu (7)

Hříšný tanec (2019) (S01E01) 

Dirty Dancing milujem, ani neviem koľkokrát som ho videla. Postavu Baby by mohla hrať ktorákoľvek herečka, ale Patrick Swayze je nenahraditeľný!!! Toto je super dokument, z ktorého som sa dozvedela veľa nových a zaujímavých informácií. Ako málo chýbalo a tento kultový film by nikdy nevznikol. Asi jediné, čo mi tu chýbalo (okrem Patricka samozrejme) je účasť Jennifer Grey, ktorá sa s nami tiež mohla podeliť o svoje dojmy a zážitky z nakrúcania. ()

Sám doma (2019) (S01E02) 

Home Alone je pre mnohých už veľa rokov neodmysliteľnou súčasťou Vianoc, ani si napamätám Vianoce, kedy by v telke nedávali Sám doma. Toto je taký pekný pohľad do zákulisia, ako tento kultový film vznikal. Nikto nečakal, že to bude taký úspech a film sa zaradí medzi najlepšie vianočné filmy všetkých čias. Pre mňa bolo najzaujímavejšie sledovať, ako a kde stavali interiér domu a vlastne fakt, že ten nádherný dom rodinky McCallister slúžil len na filmovanie exteriérov a tiež stálo za to vidieť, v ktorých scénkach boli použití kaskadéri - dokonca jeden vystupoval aj ako Kevin. Taktiež som zistila, že Daniel Stern (jeden z banditov) je v skutočnosti veľký sympaťák. Johna Candyho je škoda, zmienka o jeho predčasnom odchode ako aj odchode scenáristu Johna Hughesa bola dojímavá. Veľké plus, že sa tvorcom podarilo presvedčiť hudobného génia ďalšieho Johna a teda Williamsa, aby film Sám doma obohatil a vytvoril nádhernú melódiu. ()

Krotitelé duchů (2019) (S01E03) 

Ahaaaaa, no už mi to celé dáva väčší zmysel, keďže z tohto dokumentu sme sa dozvedeli, že autori scenára boli často zhúlení😄. Samozrejme dozvedáme sa aj užitočnejšie informácie, napríklad ako boli urobené jednotlivé triky, kde presne sa nakrúcalo, v akej veľkej časovej tiesni boli tvorcovia, ako vznikla známa skladba a aj to, že náhradný názov filmu bol GhostBreakers!!! "Ajven" Reitman je sympaťák🙂. Teda vlastne bol. ()

Vánoční skřítek (2020) (S02E01) 

Made with love. Verím tomu, ale ELF sa nikdy nezaradí medzi moje obľúbené vianočné filmy. Väčšinu info z tejto epizódy som už vedela z IMDb zaujímavostí o filme. ()

Návrat do budoucnosti (2021) (S03E01) 

Bob Gale: "Time is the only thing money can't buy, and it can't be replaced in any way. Time goes only one way so far, and we never get it back. You never know what the future will bring." ()

Pretty Woman (2021) (S03E02) 

Najviac ma zaujalo, že Garry Marshall ustavične aj za pochodu prepisoval a prepisoval a točili sa súčasne vážne aj vtipné scénky, ktoré boli väčšinou improvizáciou zo strany hercov. Som rada, že ponechali túto komediálnu verziu. Julia Roberts sa do roly Vivian veľmi hodí a namiesto Richarda Gere by som si tu Al Pacina teda vôbec nevedela predstaviť. A zaujímalo ma aj rozprávanie kostymérky, je pravda, že outfity, ktoré má Julia na sebe sú dôležitou súčasťou filmu, hlavne tá scénka v obchode a k tomu ešte legendárny song "Pretty Woman" a sympatický Hector Elizondo ako aj široký úsmev Julie Roberts to všetko krásne dotvára túto filmovú klasiku. Keby sa ponechal pôvodný názov "Three Thousand" nebolo by to ono. Pretty Woman som videla veľakrát, ani by som to už nevedela spočítať :-). Až teraz som si všimla, že tu k nemu ešte nemám komentár, až ma to prekvapilo😄. ()

Forrest Gump (2021) (S03E04) 

Forrest Gump je krásny film. Filmová klasika. Dokument o tom, ako film vznikal je fajn, ale keď porovnám napríklad s epizódou Dirty Dancing, tak tu mi niečo do plného počtu chýba. Hmh, asi to bude Tom Hanks, s ním by to bolo ešte zaujímavejšie. Life is like a box of chocolates. ()

Reklama

Reklama