Reklama

Reklama

Rod Draka

(seriál)
  • USA House of the Dragon
Trailer 6
USA, (2022–2024), 18 h 4 min (Minutáž: 51–67 min)

Predloha:

George R.R. Martin (kniha)

Hudba:

Ramin Djawadi

Hrajú:

Paddy Considine, Olivia Cooke, Emma D'Arcy, Matt Smith, Steve Toussaint, Eve Best, Rhys Ifans, Sonoja Mizuno, Fabien Frankel, Milly Alcock, Emily Carey (viac)
(ďalšie profesie)

Série(2) / Epizódy(18)

Epický seriál Rod Draka se odehrává dvě stě let před událostmi ze Hry o trůny a vypráví strhující příběh rodu Targaryenů. (HBO Max)

Recenzie používateľa elanius k tomuto seriálu (10)

Potomci draka (2022) (S01E01) 

Na úvod tri mená, Considine, Smith, Alcock. Filmári od Amazonu by si mali ísť po školenie ako obsadzovať hlavné úlohy. Toto vyšlo na jednotku s hviezdičkou. Ja som s prvým dielom veľmi spokojný. Na rozdiel od Prsteňov, či chceme či nie, porovnávaniu sa nevyhneme, je zrejmé že tvorcovia tušia čo chcú ukázať ďalej. Ako úvod a rozbeh funguje prvý diel skvele. Od GOT sa hneď odlišuje seriál jemne, ale dôsledne, vážnejšou atmosférou v prvom rade a mne to sadlo. Uvidíme čo ďalej. (8/10) ()

Nezvedený princ (2022) (S01E02) 

Rhaenyra nám začína vystrkovať rožky, fajn. Svedčí jej to. Inak dlhú dobu ťažké klábosenie, nie moc záživné, asi sa pripravuje pôda pre ďalšie udalosti. Oceňujem aký slušák je kráľ Viserys, možno až moc na pomery GOT sveta. Aj by sa mohlo trochu pritvrdiť už, či už v bojoch alebo vzťahoch. Na druhú stranu, dráčikovia sú parádny a všetci sú z nich náležite posraní, majú vážnosť aká im náleží. Rovnako ako v prvom dieli, sa na sto percent vsádza na serióznu až bezútešnú atmosféru. Zatiaľ mi to vyhovuje. Ideme ďalej. (6/10) ()

Druhý svého jména (2022) (S01E03) 

SPOILERS: Tak a posunuli sme sa rovno o dva roky. Viserys ma vysneného potomka a Rhaenyra to trošku ťažšie znáša. Ale to pnutie medzi ňou a kráľom je zaujímavé. Plus Daemon vyvádza a všetci sú mierne nervózny. Páči sa mi ako je každý diel o trochu iný, ako posúva dej, motivácie postáv. Síce len dvojročný, ale Aegon riadne mieša kartami. Vzťahy nám začínajú pekne dozrievať až vyhnívať. A záverečný fight ozaj lahôdka, som definitívne namotaný. (8/10) ()

Král Úzkého moře (2022) (S01E04) 

Štvrtý diel a znovu musím spokojný konštatovať, že seriál vôbec nestagnuje a každú časť sa snaží prísť s niečím novým a vylepšiť to čo už poznáme. Na hodinový diel plný prvotriednej politiky a emócií nám postačil jeden skoro sex. Spokojnosť. (8/10) ()

Osvítíme cestu (2022) (S01E05) 

Ser Criston, WTF? Celú svadbu sa k niečomu schyľovalo, napätie sa dalo krájať, ale to čo vyparatil snílek mi moc zmysel nedáva. V tomto dieli HOD zúročil to čo štyri časti budoval. Paradne napísaný diel fakt. Som veľmi zvedavý čoho sa dočkáme teraz. (9/10) ()

Princezna a královna (2022) (S01E06) 

Oddychovka s jediným cieľom, zoznámiť nás s novým castingom a pripraviť na veci budúce. (6/10) ()

Náplavomarka (2022) (S01E07) 

Po oddychovej šestke sa ide znovu na vec. Zo začiatku trochu škrípe dynamika, akokeby sa tvorcovia nevedeli odlepiť z miesta s novými hercami, ale od polky sa jednoznačne znovu našli. Udalosti na konci budú asi kľúčové pre záver serie. (8/10) ()

Pán přílivů (2022) (S01E08) 

Bezpochyby jeden z najlepších dielov TV histórie. (10/10) ()

Zelená rada (2022) (S01E09) 

Máličko oddychový diel, ale s dôležitými udalosťami. A dali sa teda čakať. Uvidíme čo finále. (7/10) ()

Černá královna (2022) (S01E10) 

Možno som čakal o trochu viac akcie, ale seriál sa držal toho čo celú sériu. Kvalitná politická konverzačka. Výborný záver a parádny prísľub na druhú sériu. (9/10) ()

Súvisiace novinky

HBO plánuje další dračí spinoff o Aegonovi

HBO plánuje další dračí spinoff o Aegonovi

13.02.2024

Spinoffů, prequelů či přímých pokračování jsme se měli ze Západozemí dočkat už několik. V současnosti je jisté, že se letos v srpnu dočkáme druhé série Rodu draka. Dále pak s určitostí vzniká série A… (viac)

Hollywood hodlá prioritizovat jistoty

Hollywood hodlá prioritizovat jistoty

28.09.2023

Stávka scenáristů oficiálně skončila, v následujících dnech a týdnech se musí ještě vyřešit stávka herců, pomalu ale jistě to už vypadá, že se Hollywood ještě před koncem roku vrátí naplno do práce.… (viac)

Rod draka pokračuje v produkci

Rod draka pokračuje v produkci

24.07.2023

Spisovatel G. R. R. Martin přidal na svůj blog nový příspěvek, v němž zazněly dvě důležité informace, které by měly potěšit fanoušky Hry o trůny i Rodu draka. Tou první je, že 74letý autor pomalu ale… (viac)

Reklama

Reklama