Reklama

Reklama

Zástupca šerifa Joe „Deke“ Deacon (Denzel Washington) je vyslaný z Kern County v Kalifornii do Los Angeles na rutinnú prácu spojenú so zbieraním dôkazov. Namiesto toho sa spolu so svojím novým partnerom Jimom Baxterom (Rami Malek) priamo zapojí do pátrania po sériovom vrahovi, ktorý terorizuje celé mesto. Počas sledovania a vyšetrovania podozrivého Alberta Sparmu (Jared Leto) sa začnú odhaľovať znepokojujúce tajomstvá z Deaconovej minulosti, ktoré by mohli ohroziť nielen tento prípad. (TV Markíza)

(viac)

Videá (1)

Trailer 1

Recenzie (271)

BoPo 

všetky recenzie používateľa

Detektívka, ktorá sa snaží zabojovať dvomi vecami. Prvou je obsadenie ústrednej trojice v zložení Denzel Washington, Rami Malek a Jared Leto. Denzel hraje policajta č. 35 v rámci svojej kariéry a je to skrz túto skutočnosť, a jeho aktuálny vek, dosť unavený, nudný policajt. Rami Malek, herec jedného výrazu (jeho hviezdna bublina rýchlo splaskne), tu predvádza neskutočne prkenného vyšetrovateľa. Naopak Jared Leto potešil. Zaslúžil by si oveľa väčší priestor v oveľa zaujímavejšom filme. Druhou vecou, ktorou sa snažia tvorcovia zabodovať, je pokus vykresliť policajtov ako chybujúcich ľudí, ktorí občas nie sú o nič lepší, ako zločinci proti ktorým stoja. Tento pokus je však tak strašne dobre schovaný za tou navzájom nefungujúcou ústrednou trojicou, že si toho len letmo všimnete, ale nemôžete to nijako zarátať do kladov. ()

tron 

všetky recenzie používateľa

Záleží na vás, čo budete čakať. Ak nové Sedem (alebo seriál Mindhunter), zostanete sklamaní. Ak pomalú krimi s dvoma silnými, napriek tomu odlišnými osobnosťami na strane zákona, mohli by ste si túto rozvážnu jazdu v rámci možností užiť. Denzel Washington a Rami Malek medzi sebou nemajú závratnú megachémiu, ale je fajn, že ani jeden z nich nehrá kreténa, ale dospelého chlapa, ktorý vie spolupracovať, ak to pomôže vyriešiť prípad. Jared Leto zahral „Charlesa Mansona“ (a jemu podobných choromyseľných zmrdov) presvedčivo. Všetci traja sú dobrí, ale o oscarovom uhrančivom koncerte by som fakt nehovoril. Scenár je v mnohých okamihoch realistický (pri vyšetrovaní naozaj záleží na vyložených detailoch, ktoré bežný laik prehliadne a naozaj sú v práci policajta veci, ktoré mu nedajú spávať, najmä samozrejme staré, nedoriešené prípady). O to viac zamrzí finálna 20-minútovka, ktorá je jedným slovom neuveriteľná. Všetko od nastúpenia do auta (to fakt urobil?!) je ako z iného filmu. Chýbal takýto kúsok, aby som sa chytal za hlavu. Ale „nebojte sa“, už predtým sa vyskytne pár obdivuhodných momentov, kedy sa profesionáli správajú natoľko fušersky, že v podstate doslova až maria (!) vyšetrovanie. Občas ma rušil strih; zdalo sa mi, že zmizlo pár scén, ktoré neboli pre dej kľúčové, ale ich vystrihnutím tvorcovia príbeh pripravili o jeho vnútornú štruktúru, logiku, nadväznosť. Našťastie, posledné minúty ma potešili, lebo sa opäť vrátili k takým tým policajným drobnostiam, ktoré majú základ v praxi. Ak viem, kto je páchateľ, ale nemám na to usvedčujúce dôkazy, mám morálne právo vziať spravodlivosť do vlastných rúk? Určite nie. Ale... Ak ju vezmem, dokážem s tým žiť? To všetko sú pozoruhodné, temné veci, preto je škoda, že sa nimi snímka nezaoberala viac do hĺbky. Rozuzlenie starého Washingtonovho prípadu mi pripadalo zbytočné. ()

Reklama

Ivoshek 

všetky recenzie používateľa

Střípky nejsou špatnej film. Teď (únor 22) tu mají 61 %, což mi přijde níž, než by si zasloužil. Je to spíš takový dolní okraj červené. Nápad je dobrý a všichni tři herci mě tam bavili. Možná to není až tak moc o vyšetřování jako o tom, co se těm policajtům honí v hlavě a chybí tomu víc drive, takže u toho možná místy usnete. Konec to u mne hodně vylepšil. ()

Slasher 

všetky recenzie používateľa

Byl jsem varován, ale stejně se dal zlákat na Jareda, který zde uplatnil svoji ježíšovskou image celkem s noblesou (podezřelý umaštěný divňák). Jinak bez výraznějšího rukopisu, málo akce a vzrušení, prospělo by temnější, až moc strojených dialogů a neuspokojivý finále, tj. v součtu tvrdý průměr, žádný serial-killer nářez se nekoná. ()

lamps 

všetky recenzie používateľa

Další retro na hraně podivnosti a pozoruhodnosti, které to ze všech stran schytá za 'nudný scénář' a slabé vyvrcholení. Jasně, nemá to ten hezký šmrnc a špinavost devadesátek a postavy jsou až překvapivě zapomenutelné, ale Hancock zase dokázal překvapit a všechny napálit, když z očekávané detektivní linie udělal jen zástěrku pro docela jiný a komornější příběh. Příběh nepříliš atraktivní, postrádající hutnou atmosféru a skutečně vtahující informační vodítka, ale.. Absence vodítek se v součtu projeví jako docela vychytralý tah, po jehož odkrytí jsem upřímně zalitoval, že k velmi silnému zakončení se nesměřovalo přeci jen důmyslnější a formálně kreativnější cestou. Není to vůbec blbý film a někdy se k němu rád vrátím, zatím u mě ale převažuje zklamání nad promarněným potenciálem námětu, který tak drze prolíná několik schémat vedení pozornosti. Navzdory jisté podobnosti se Se7en absolutně nevím, k čemu bych mohl finále přirovnat - a beru to určitě jako plus. 65% ()

Galéria (18)

Zaujímavosti (16)

  • Film si dokázal zarobiť len 31 miliónov, čo oproti rozpočtu 30 mil. dolárov z neho robí kasový prepadák. (Arsenal83)
  • Albert Sparma (Jared Leto) má v lednici pivo značky Busch, jedná se o totožnou značku piva použitou ve snímku Klub rváčů (1999). (Kuzmik)

Súvisiace novinky

Streamovací služby platí hercům obří částky

Streamovací služby platí hercům obří částky

21.08.2021

Filmové i televizní odvětví před časem začalo ve velkém migrovat na streamovací služby, důvodů pro to je pak spousta, jeden z nejzásadnějších jsou ale definitivně peníze. Právě těmi totiž služby jako… (viac)

Reklama

Reklama

Časové pásmo bolo zmenené