Reklama

Reklama

Zástupca šerifa Joe „Deke“ Deacon (Denzel Washington) je vyslaný z Kern County v Kalifornii do Los Angeles na rutinnú prácu spojenú so zbieraním dôkazov. Namiesto toho sa spolu so svojím novým partnerom Jimom Baxterom (Rami Malek) priamo zapojí do pátrania po sériovom vrahovi, ktorý terorizuje celé mesto. Počas sledovania a vyšetrovania podozrivého Alberta Sparmu (Jared Leto) sa začnú odhaľovať znepokojujúce tajomstvá z Deaconovej minulosti, ktoré by mohli ohroziť nielen tento prípad. (TV Markíza)

(viac)

Videá (1)

Trailer 1

Recenzie (269)

Fr 

všetky recenzie používateľa

„JSOU TO MALIČKOSTI, KTERÝ TĚ DOSTANOU A ROZTRHAJÍ NA KUSY…“ /// Detektiv se zálibou v detailech a padouch co si hraje s poldama. Prim hraje Denzel, ale příběh je zajímavej a on jako polda mu udává tempo a jindy se zase jen veze… Hancockovi filmy mě bavěj. Maj v sobě něco, proč mi nevadí, že netlačí na pilu, ale jen vypráví. Stejně tady – dlouho jsem neviděl krimi podobnýho ražení. Sice mám na konci dojem, že se z toho dalo vymáčknout víc, ale jestli nikam nespěcháte… /// NĚKOLIK DŮVODŮ, PROČ MÁ SMYSL FILM VIDĚT: 1.) Věřím na strážné anděli. 2.) Nebojím se maličkostí. /// Thx za titule „Kristyna“. /// PŘÍBĚH *** HUMOR ne AKCE ne NAPĚTÍ ** ()

*CARNIFEX* 

všetky recenzie používateľa

Rami Malek má už svojich “5 minút slávy” za sebou, keď si zahral hlavnú rolu v dnes už kultovom snímku “Bohemian Rhapsody”. S touto úlohou už bude navždy spiaty, a Ja osobne neverím, že ešte niekedy prekročí svoj tieň, pričom len skutočne hŕstka z hŕstky si udrží tak vysoký nadštandard, aby bola pravidelne obsadzovaná do úloh, ktoré budú takpovediac “kývať” s obecenstvom. Mne osobne je jasné, že vedľa Denzela sa nemohol objaviť Brad P., lebo potom by “Little thinks” už nadobro vyznel ako sequel “Se7en”, s ktorým mnohí tento snímok, nevedno prečo, porovnávajú. Asi Vám všetkým stačí, že sa objavil “čierny vedľa bieleho”, lebo tento snímok má so “Se7en” asi toľko spoločné, ako Matovič s lístkami o referende za predčasne voľby (a nie, ani Zodiac to nie je). Strašné, ako málo mnohým stačí. Napíše to prvý, tak sa toho hneď každý chytí, a už je z toho lavína hoax-ov mimo realitu. Ale poďme k veci. Skrátka, Malek mi v tejto roly extrémne vadí, absolútne sa sem nehodí, pričom neustále keď sa objavil v zábere, tak mi hlavou prebleskla jediná myšlienka, a to refrén: “Baaaaarcelooooonaaaaa - It was the first time that we met - Baaaaarcelooooonaaaaa .. “. Trvalo mi, kým som sa od tohto faktu odosobnil, pričom keď sa vcítim do role diváka, ktorý s týmito dvoma faktormi mohol súperiť, nečudujem sa, že snímok dosahuje úroveň 60%, i keď Mercuryho syndróm v prípade Maleka je istým spôsobom hlúposť, to druhé, čo rieši väčšina, teda prirovnanie k “Se7en” - ešte väčšia. “Little thinks” je totiž z 80 % čistá krimi konverzačka bez tempa, s minimom temných pasáži, násilných scén, originalitou deja, mordovačiek, či prekvapivých twistov, a teda tých 60% čo tu svieti, je absolútne objektívnym hodnotením. Je to dobrý film, dobrá kriminálka, ktorá v závere prekvapí, dá sa hovoriť aj o nejakej atmosféra (lebo je tam tma), no nič viac, nič menej. Ja osobne sa určite nezbláznim len preto, že tu hrajú takí, čo si domov zlaté sošky pobrali. Toto u mňa nie je, a ani nikdy nebude kritériom. ()

Reklama

Chrustyn 

všetky recenzie používateľa

Silně nevyužitý potenciál velkých herců, který pohřbívá rutinní režie ale ve výsledku se přeci jen nejedná o úplně špatný film. Hlavní problém je v tom, že všichni očekávali thriller po vzoru legendární sedmičky a dostali temné drama o to, že všechny dožene temná minulosti. Minimum napětí, chybějící kriminální pátrání, ale svým způsobem vtahující atmosféra, která se nedá úplně popsat. Denzel Washington mi už přijde z úlohy, kterou nahodil před 17 lety v Muži v ohni, docela unavený. ()

tron 

všetky recenzie používateľa

Záleží na vás, čo budete čakať. Ak nové Sedem (alebo seriál Mindhunter), zostanete sklamaní. Ak pomalú krimi s dvoma silnými, napriek tomu odlišnými osobnosťami na strane zákona, mohli by ste si túto rozvážnu jazdu v rámci možností užiť. Denzel Washington a Rami Malek medzi sebou nemajú závratnú megachémiu, ale je fajn, že ani jeden z nich nehrá kreténa, ale dospelého chlapa, ktorý vie spolupracovať, ak to pomôže vyriešiť prípad. Jared Leto zahral „Charlesa Mansona“ (a jemu podobných choromyseľných zmrdov) presvedčivo. Všetci traja sú dobrí, ale o oscarovom uhrančivom koncerte by som fakt nehovoril. Scenár je v mnohých okamihoch realistický (pri vyšetrovaní naozaj záleží na vyložených detailoch, ktoré bežný laik prehliadne a naozaj sú v práci policajta veci, ktoré mu nedajú spávať, najmä samozrejme staré, nedoriešené prípady). O to viac zamrzí finálna 20-minútovka, ktorá je jedným slovom neuveriteľná. Všetko od nastúpenia do auta (to fakt urobil?!) je ako z iného filmu. Chýbal takýto kúsok, aby som sa chytal za hlavu. Ale „nebojte sa“, už predtým sa vyskytne pár obdivuhodných momentov, kedy sa profesionáli správajú natoľko fušersky, že v podstate doslova až maria (!) vyšetrovanie. Občas ma rušil strih; zdalo sa mi, že zmizlo pár scén, ktoré neboli pre dej kľúčové, ale ich vystrihnutím tvorcovia príbeh pripravili o jeho vnútornú štruktúru, logiku, nadväznosť. Našťastie, posledné minúty ma potešili, lebo sa opäť vrátili k takým tým policajným drobnostiam, ktoré majú základ v praxi. Ak viem, kto je páchateľ, ale nemám na to usvedčujúce dôkazy, mám morálne právo vziať spravodlivosť do vlastných rúk? Určite nie. Ale... Ak ju vezmem, dokážem s tým žiť? To všetko sú pozoruhodné, temné veci, preto je škoda, že sa nimi snímka nezaoberala viac do hĺbky. Rozuzlenie starého Washingtonovho prípadu mi pripadalo zbytočné. ()

dO_od 

všetky recenzie používateľa

// Atraktivní námět přetavený do průměrné kriminálky, v níž se režisér a scenárista John Lee Hancock celou dobu snaží zakrýt fakt, že jeho příběh vlastně vůbec není tak chytrý, jak se celou dobu tváří. Denzel Washington i Jared Leto dělají, co můžou, ani oni ale z téhle plytké záležitosti nevytáhnou víc, než obyčejný zapomenutíhodný thriller. Bohužel. A to jsem se fakt hodně těšil. 5/10 ()

Galéria (18)

Zaujímavosti (16)

  • Film si dokázal zarobiť len 31 miliónov, čo oproti rozpočtu 30 mil. dolárov z neho robí kasový prepadák. (Arsenal83)
  • Aby vyzeral zlovestnejšie, Leto nosí tmavé kontaktné šošovky, keďže oči má modré. (Arsenal83)
  • Film se odehrává na začátku devadesátých let, ale v několika scénách se najdou auta, která v té době ještě neexistovala, například BMW i3, které se začalo vyrábět až v roce 2013. (TomiiK_)

Súvisiace novinky

Streamovací služby platí hercům obří částky

Streamovací služby platí hercům obří částky

21.08.2021

Filmové i televizní odvětví před časem začalo ve velkém migrovat na streamovací služby, důvodů pro to je pak spousta, jeden z nejzásadnějších jsou ale definitivně peníze. Právě těmi totiž služby jako… (viac)

Reklama

Reklama