Reklama

Reklama

Zástupca šerifa Joe „Deke“ Deacon (Denzel Washington) je vyslaný z Kern County v Kalifornii do Los Angeles na rutinnú prácu spojenú so zbieraním dôkazov. Namiesto toho sa spolu so svojím novým partnerom Jimom Baxterom (Rami Malek) priamo zapojí do pátrania po sériovom vrahovi, ktorý terorizuje celé mesto. Počas sledovania a vyšetrovania podozrivého Alberta Sparmu (Jared Leto) sa začnú odhaľovať znepokojujúce tajomstvá z Deaconovej minulosti, ktoré by mohli ohroziť nielen tento prípad. (TV Markíza)

(viac)

Videá (1)

Trailer 1

Recenzie (270)

Chrustyn 

všetky recenzie používateľa

Silně nevyužitý potenciál velkých herců, který pohřbívá rutinní režie ale ve výsledku se přeci jen nejedná o úplně špatný film. Hlavní problém je v tom, že všichni očekávali thriller po vzoru legendární sedmičky a dostali temné drama o to, že všechny dožene temná minulosti. Minimum napětí, chybějící kriminální pátrání, ale svým způsobem vtahující atmosféra, která se nedá úplně popsat. Denzel Washington mi už přijde z úlohy, kterou nahodil před 17 lety v Muži v ohni, docela unavený. ()

Arsenal83 

všetky recenzie používateľa

Veľmi zaujímavá hudba, atmosférická, avšak neprišiel som na jogu, ani na nejaké duchovné cvičenie, prišiel som na kriminálku. A pri takej plejáde hviezd by som očakával niečo väčšie ako len výzvu k meditácii. V druhej polovici príde aj trochu napätia, ale len málo na to, aby sa film dal označiť čo i len priemerným thrillerom. ()

Reklama

dyfur 

všetky recenzie používateľa

.....dobré herecké výkony....(žiaľ Denzel Washington má síce 66 rokov,ale vyzerá na 76 - zostarol a dosť...)....scenár nie extra objavný:sériový vrah mladých dievčat,zabudnutý prípad,parťáci zo začiatku s antipatiami - to všetko tu už bolo...ale.ok - malo to atmosféru,bolo to napínavé čakal som...... - ako na dobrej hostine čakáte sacherovu tortu a....dostanete BB puding.....mohlo to byť ozaj super,ale ten koniec....... :( ()

classic 

všetky recenzie používateľa

„Malé veci” sú vo väčšine prípade bravúrnym, atmosferickým a poctivým thrillerom, ako vystrihnutým z 90. rokov, teda aspoň do zhruba väčšej, prvej polovice, som to tak i bezprostredne vnímal. V skratke, hodina a pol, je z celého snímku jednoznačne najintenzívnejšou. Zvyšných niečo málo nad tridsať minút, tieto, doteraz pozitívne dojmy, kazia ! To je ale druhá stránka mince, kedy najprv vysvetlím, bez výraznejších spoilerov, tú prvú. Určite neprezradím veľa, keď (na)poviem, že sledujem dvojicu kriminalistov, zloženú z mladšieho, losangelského detektíva Jima Baxtera, a staršieho strážnika Joea Deacona, ktorý prichádza pomôcť kolegovi do „Mesta anjelov,” kde vyčíňa sériový vrah, pričom "Deke" si zrovna myslí, že to práve nejako súvisí s niekdajšími vraždami, ktoré v minulosti už vyšetroval, ale v podstate aj tak vôbec nič (ne)vyšetril. Zo začiatku si síce akosi nerozumejú, pretože Jim sa tak trochu nad Joeom povyšuje, ale netrvá dlho, že budú rovnocennými partnermi. Stopu zavetria u istého Alberta Sparmu, alias opravára pračiek, ktorý sa neustále pohybuje v montérkach, no zatiaľ mu nemôžu absolútne nič dokázať, aj keď si ho uchytia do zveráku ! Akonáhle majú vlasatého a démonického Sparmu, odvtedy ho nespustia z dohľadu, čo je taká hra mačky s myšou, ale vlastne z ktorej strany ? Kto sa s kým zahráva ? To už trochu napovedám, že sa blíži ďalšia, mimoriadne diskutabilná línia filmu, s mnohými zvratmi a prekvapeniami, až je to pomaly samo o sebe neuveriteľné !? A vďaka tomu sa môj pohľad na túto vec rapídne zmenil, čím som automaticky začal uberať percentá smerom nadol. / Zopár postrehov ku snímku, od nie príliš svedomitého režiséra i scenáristu Johna Leeho Hancocka, ktorý má na míle ďaleko od legendárneho Hitchcocka. Jednoducho povedané, "nie je kohút, ako kohút" . Obsadenie. Ani trojlístok oscarových hercov automaticky negarantuje záruku kvality, i keď vonkoncom nepopieram to, že Washington / Malek / Leto, sú všetci traja výborní, ale zase zrovna neviem, či sa Rami hodil vedľa Denzela, alebo Jared sa občas prehrával svojím výrazným, hereckým výstupom. Schwartzmanova kamera bola dostatočne vyvážená na to, aby navodila tú správnu atmosféru, čo sú popritom body navyše. A úplne posledný záber bol pre mňa osobne asi najviac rozporuplným, pretože vtedy som si dokázal všetko zaradiť tak, ako má byť ? A tým ma mimochodom samotní tvorcovia ešte viac zneistili, keďže scenárista chcel zrejme poukázať na jeden istý jav... Ako rozpačitý počin, tak nakoniec vnímam "The Little Things" , ktorý sa skladal z malých vecí. ()

AffectedFace 

všetky recenzie používateľa

The Little Things je prvotřídní thriller zasazenej v 90. Letech minulého století, bohužel zajímavej až v posledních čtyřiceti minutách. První polovina se až nepříjemně a nezajímavě táhne. Poté přijde na scénu Jared Leto, kterej všechny laťky svým přesvědčivým výrazem zvedne na maximum, leč hrozně na krátko. Herecké obsazení trefné, obzvláště Ramiho Malíčka, kterej si mojí přízeň získal už ve hře Until Dawn. Upřímně jsem čekal něco ve stylu Seven, ale nekonalo se. Kdyby scénář dostal do rukou někdo zdatnější, dostali by jsme nejspíš další Áčkový blockbuster tohoto století. Celkově ani nevím, jak bych film hodnotil, proto jsem přemýšlel nějakou dobu a tři lepší hvězdy si zaslouží. Doporučuju fanouškům Thrillerů s pomalejším tempem a důrazností na "malé detaily". ()

Galéria (18)

Zaujímavosti (16)

  • Film si dokázal zarobiť len 31 miliónov, čo oproti rozpočtu 30 mil. dolárov z neho robí kasový prepadák. (Arsenal83)
  • Film se odehrává na začátku devadesátých let, ale v několika scénách se najdou auta, která v té době ještě neexistovala, například BMW i3, které se začalo vyrábět až v roce 2013. (TomiiK_)

Súvisiace novinky

Streamovací služby platí hercům obří částky

Streamovací služby platí hercům obří částky

21.08.2021

Filmové i televizní odvětví před časem začalo ve velkém migrovat na streamovací služby, důvodů pro to je pak spousta, jeden z nejzásadnějších jsou ale definitivně peníze. Právě těmi totiž služby jako… (viac)

Reklama

Reklama