Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Ambiciózny detektív a zároveň hlavný inšpektor Lee (Jackie Chan) je pýchou hongkongskej polície. Je tvrdým a húževnatým policajtom, ktorý prejaví svoju  perfektnú znalosť bojových umení až v momente, keď jeho protivníka delí od stretu so zemou iba pár sekúnd. Vyniká dokonalým zmyslom pre disciplínu, vlastnosťou, ktorú na ňom nemôže vystáť jeho kolega,  detektív z Los Angeles James Carter (Chris Tucker). Napriek svojim nesporným profesionálnym kvalitám je Carter pre nadriadených nočnou morou. Takú kombináciu ľahkomyseľnosti a arogancie zatiaľ nedokázal vydržať žiaden z jeho partnerov. Na americkej ambasáde dochádza k explózii bomby a tá vezme so sebou do ničoty dvoch amerických agentov, vyšetrujúcich finančné machinácie. Všetko nasvedčuje tomu, že za celým atentátom stojí Ricky Tan (John Lone), elegantný a nemilosrdný šéf miestnych triád Fu-Cang-Long a naši hrdinovia  s ním budú mať  plné ruky práce... (TV Markíza)

(viac)

Videá (1)

Trailer

Recenzie (223)

kitano 

všetky recenzie používateľa

V prvom rade, scenarista by si zasluzil poriadne nakopat do zadku. Vela krat som mal pocit, ze sa proste nic nedeje....avsak. Avsak akcia dostala oproti jednotke poriadnu davku proteinov a ked sa nieco roztoci, tak to stoji za to. Ci uz je to masazny salon, alebo finale v kasine, akcia ze vezie vo velkom style. A jackie bol v dobe natacania v USA podstatne vacsia hviezda ako v dobe prveho dielu - a z toho vyplyva ze priestoru ma podstatne viac ako v jednotke. Skoda ze nepredviedol nieco zo svojho "drunken boxu", to by tam urcite seklo :) Bavil som sa skvelo, ale scenar je proste sracka. Do akej miery to ma vplyv na film, necham na jednotlivcov. (8/10) ()

Anderton 

všetky recenzie používateľa

Ja som po sotva priemernej prvej časti vôbec neočakával, že by to Ratner mohol dotiahnuť aspoň na priemer, ale podarilo sa. Tucker stále nesympatický, Chan znova potvrdzuje, že táto americká séria je jeho najmenej obľúbená, ale vytratilo sa niečo, čo robí z filmov Breta Ratnera záležitosti, vďaka ktorým ho tak nenávidíme. Niežeby bolo ale nutné Rush hour vidieť. Ja už ani neviem, ako som sa k jej sledovaniu dopracoval. ()

Reklama

lamps 

všetky recenzie používateľa

A já jsem náhodou docela spokojen. Je to možná béčková oddechovka, ale řemeslně výborně zvládnutá, svěží a místy dost zábavná (jsem jedním z mála, komu inspektor Carter vůbec nevadí), takže nemám problém při jakékoli televizní repríze vypnout a pobavit se. Škoda docela nezáživné finální konfrontace, mohl jsem jít s hodnocením ještě výše. 70% ()

mzss1 

všetky recenzie používateľa

Tento díl mám z této povedené trilogie nejraději, i příběh mě zaujal víc než ostatní díly, bylo zde o trochu více vtipných scén, více akce, občas měl film hluchá místa (moc jich nebylo), takže tu opět chybí něco málo k dokonalosti, ale bavil jsem se dobře, o trochu lépe než u jedničky. Hodnotím na 88% = **** ()

Acrobat 

všetky recenzie používateľa

Sme vsetci radi (predovsetkym ti, ktori DVDcka vyhodili pri inventure film. databazy, co vyhodit a co nechat), ze Markiza udelila zelenu v piatky na krizovatke smrti. Nezaskodi si vzdy pripomenut podla mojho skromneho nazoru vydarenu dvojicu, medzi ktorou je vyborna chemia, ktora ma stale bavi. Od jednotky sme sa nepohli konstrukciou filmu takmer k nicomu, len distribucne spolocnosti, reziser potrebovali zaobalit ustrednu dvojicu do ineho (alebo totozneho?) scenara a situacii. V podstate ide o vernostnu kopiu jednotky, lenze jednotka ma malinko navrch prave v zoznamovacej faze ustrednej dvojice. Ani oni ani divak netusi aky bude dalsi humor, scena. V RH2 toto uz mozno predvidat. Akcia je na dany zaner priazniva, dialogy drzia humorny nadych, dakujeme za dodanie dalsieho cinskeho exportu (Z. Ziyi). Tvarit sa zmätene autor nepotrebuje, kedze RH2 bavi aj po niekolkych rokoch, mozno aj bude. Ma to styl, paradoxne to vsetko drzi stale pokope. (Markiza, 12.11.2010) ()

Galéria (84)

Zaujímavosti (33)

  • V jednom z rozhovorů prozradil režisér Brett Ratner, že scénu, v níž Chris Tucker (Carter) zpívá karaoke, bylo problém natočit. Tucker odmítl napodobovat Michaela Jacksona, dokud běžely kamery. Mimo kameru tím ale všechny ostatní bavil. Režisér proto kameramanům řekl, aby ho při tom natočili nepozorovaně. (SG-1)
  • V show Jaye Lena Chris Tucker (Carter) prozradil, že když točili v Hongkongu, místní lidé si ho pletli z hvězdou NBA Kobem Bryantem. Když ve filmu běží po schodech nahoru, stará paní mu říká: „Uhni mi z cesty, Kobe. (SG-1)
  • Náklady na výrobu byly zhruba 90 milionů amerických dolarů. (NIRO)

Reklama

Reklama