Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Vo chvíli, keď unesú malú dcérku čínskeho veľvyslanca, rozhodne sa jeho osobný strážca a priateľ inšpektor Lee (Jackie Chan), že ju oslobodí. Do prípadu je však zainteresovaný aj losangelský detektív James Carter (Chris Tucker), pretože FBI si myslí, že Lee je iba zelenáč, ktorý by mohol celé vyšetrovanie svojou neschopnosťou brzdiť. Carter nie je spočiatku pridelením nového partnera nadšený, ale čoskoro si uvedomí, že pokiaľ sa budú snažiť jeden druhého zhadzovať, ich pátranie sa nepohne ani o centimeter. Spoja preto svoje sily a veci sa dajú veľmi rýchlo do pohybu. Rozbiehajú pátranie pretkané množstvom neuveriteľných naháňačiek, akčných scén a prvkov ázijských bojových umení. A keďže postupujú tak trochu neobvyklými metódami, napredujú oveľa rýchlejšie než FBI. Zistia, že v čínskej štvrti sa objavil nový zločinec z Hongkongu a že niekto skupuje zbrane a výbušniny. Stopa ich privedie do reštaurácie Foo Chow, kde sa stretnú s bandou zabijakov. Bitka sa skončí zničením podniku a FBI má konečne zámienku, aby sa mohli zbaviť dvoch nepohodlných policajtov. Oni sa však rozhodnú pokračovať v pátraní... (TV Markíza)

(viac)

Zaujímavosti (21)

  • Exteriérové zábery čínskeho konzulátu sa používali ako Waynove sídlo vo filme Batman (1966). (WalterIK7)
  • V pokladnách severoamerických kin diváci nechali 141,2 milionu amerických dolarů, součet celosvětových tržeb pak dosáhl 244,7 mil. (NIRO)
  • Jako režisér druhého natáčecího štábu na filmu pracoval slavný kaskadér Terry Leonard. (Rominator)
  • Snímek byl natočen za 33 milionů amerických dolarů a dokázal vydělat 244 milionů dolarů, tedy téměř osminásobek svého rozpočtu. (NifKor)
  • Chris Tucker (Carter) při svých dialozích většinou improvizoval, dělá to tak ve svých filmech běžně . (SG-1)
  • Afro účes a knír, které má detektiv Carter (Chris Tucker) na fotografii ve svém služebním odznaku, byly dodělány dodatečně v postprodukci. (SG-1)
  • Brett Ratner byl velikým fanouškem hongkongských filmů Jackieho Chana (Lee). Měl za to, že americké publikum nebude znát vtipy z Jackieho ranějších filmů, a vědomě použil některé z jeho dřívějších gagů. Například scéna, v níž inspektor Lee náhodou uchopí ňadra Johnsonové (Elizabeth Peña), je narážkou na Jackieho film Terč z roku 1997. (SG-1)

Súvisiace novinky

Chris Hemsworth vs. australští striptéři

Chris Hemsworth vs. australští striptéři

12.05.2019

Chris Hemsworth (Thor) a Tiffany Haddish (Night School) si zahrají netradiční policejní dvojku v akční buddy komedii Down Under Cover, ve které se vydají po stopě záhadných lupičů kasin. Těmi by… (viac)

Akční klasiky míří do televize

Akční klasiky míří do televize

04.10.2015

Vyjmenovat všechny nadcházející televizní rebooty by trvalo zatraceně dlouho. Na malou obrazovku se v současnosti hrne spousta starých seriálů a sem tam se objeví i snaha o transformaci filmové látky… (viac)

Jackie Chan v Expendables 3

Jackie Chan v Expendables 3

20.12.2012

Dvojka v tržbách překonala jedničku a souhrnně má na kontě kulatých 300 milionů dolarů. Trojka nepochybně bude. Ostatně, producenti i Sylvester Stallone to už několikrát potvrdili. Teď nás už zajímá… (viac)

Remake Nedotknutelných hledá hlavní duo

Remake Nedotknutelných hledá hlavní duo

18.11.2012

Francouzský megahit, který celosvětově utržil přes 400 milionů dolarů (z nichž 10 mu stačilo na pozici nejúspěšnějšího neanglicky mluveného filmu v USA za letošní rok), byl od začátku odsouzen na… (viac)

Reklama

Reklama