Reklama

Reklama

Gordon Ramsay: Do neznáma

(seriál)
  • Česko Objevování chutí s Gordonem Ramsaym (viac)
Trailer
USA, (2019–2021), 18 h 1 min (Minutáž: 47 min)

Série(3) / Epizódy(23)

Obsahy(1)

Na cestách po světě poznává Gordon Ramsay nové kultury a jídla. Rád by načerpal inspiraci pro svou kuchyni. (National Geographic)

Recenzie používateľa muti k tomuto seriálu (25)

Gordon Ramsay: Do neznáma (2019) 

Skvelý dobrodružný kulinársky a cestovateľský seriál, ktorý ide podľa rovnakej šablóny - stretnutie s miestnym kuchárom, ktorý pošle Gordona do sveta, aby spoznal o čom je krajina. Ten sa stretáva s rôznymi domácimi, ktorí ho zasvätia do tajov rôznych jedál a lokálnych zvykov. Po týždni sa vracia ku kuchárovi kde si dajú rozstrel a navaria miestnym obyvateľom, niektorým čo sme videli v seriáli. Gordon má za úlohu prejsť ich kritickým pohľadom na to čo sa mal o krajine naučiť. Seriál sa mi páči vďaka podobnému scenáru ako má moje obľúbené anime Shokugeki no Souma - food wars. ()

Cesta Inků (2019) (S01E01) 

Prvá časť mi pripomína moje obľúbené anime Shokugeki. Navyše tu máme aj nejaký ten výlet, akoby trošku seriál vykradal aj Anthony Bourdaina. Asi len s tým že Ramsey nie je taký sympaťák a pohoďák, je dosť cocky a celý čas klasicky arogantný. Navyše je mi príde celkom odveci a nepatrične jeho neustále pindanie a slabošské sťažovanie sa. Degraduje to jeho samotného, aj keď chápem, že niektorým tento štýl imponuje. Seriál vyzerá fajn, aj keď jeho najslabšou časťou bude pre mňa jeho protagonista. ()

Nový Zéland (2019) (S01E02) 

O kúsok lepšia časť ako prvá, to bude tým Novozélandským nádychom. A aj tým že Gordon menej flexoval, vyťahoval sa len pred pilotom ktorý mal 23r, to bol fakt trapas. Ináč si z neho dobre uťahovali domáci, tak jemne, že tu máš chytaj úhora rukami a pozor kúše, ja si vezmem paličku ()

Marocké hory (2019) (S01E03) 

Silné ženy ako Najat si vedia povodiť aj Gordona, tu by som rád stretol. Did you miss me? No. Want to know what I did in mountains? Not interested. Pekný dis. Maroko znie ako super krajina kde človek zažije čokoľvek. 100€ hríby každý deň, ručné koberce za 260€ (tieto musia ísť u nás aj za pár tisíc), ťava vo vázičke, čerstvo vytlačený olivový olej, samé dobroty. ()

Havajské pobřeží Hana (2019) (S01E04) 

Hawaii je samozrejme prekrásny, Gordon mal veľmi vďačné obecenstvo, ktoré ocenilo jeho kvality aj hru s ich ingredienciami. Páčil sa mi prierez kultúr kde si každý prinesie niečo svoje a implementuje do hawajskeho mixu. ()

Tajemný Mekong v Laosu (2019) (S01E05) 

Laos, chudobný ale bohatý na suroviny, vynaliezavosť miestnych aj na humor. Let's take a shortcut. Are monks food critics? Some of them. Pekne divné veci sa tu jedli, nechať sa takmer zmrzačiť kyselinou, aby si mal limetkovú príchuť v polievke. Keď budeš mať nad karma, stráviš večnosť umývaním riadu v hell's kitchen. Parádna a dobrodružna časť. Dúfam, že z tohto frťana neoslepnem. ()

Jihovýchodní výběžek Aljašky (2019) (S01E06) 

Aljaška je drsná a prežije len ten najsilnejší. Nie vždy sa vrátite s úlovkom, nie je to len tak že hodíte návnadu a do minúty máte úlovok. Miestni obyvatelia boli zaujímaví ľudia o ktorých by som si pozrel aj niečo viac. Plní vtipu a radosti. Ramsey nechytil nič, ale keď sa chytil noža tak bol vo svojom svete. Rybárom navaril lososa tak, že dovidenia. Hneď by som sa pridal. No snáď, ked tam bude o čosi teplejšie 😁 ()

Tasmánie (2020) (S02E01) 

Druhá sezóna pokračuje v trende tej prvej takže čaro trošku opadáva, zaujímavé ostávajú ingrediencie a spôsob ako sa k nim miestni dostávajú. Klokan, homár, med, sheep shit whiskey, všetko prakticky ďaleko od vymožeností veľkomiest v divej prírode. Prakticky paradise lost ()

Jihoafrická divočina (2020) (S02E02) 

Atmosférou jedna z tých lepších častí pre mňa. V Afrike si človek musí dávať pozor na chrbát na každom kroku, raz je to nosorožec, potom zase hroch. Gordon varí tentokrát pre náčelníka Zulu, ktorý má svoje preferencie. A pár krokov od neho je celá ozbrojená jednotka. Gordon sa tentokrát zapotí ale vo varení my bude sekundovať pôvabná asistentka. ()

Speciality z Louisiany (2020) (S02E03) 

Samé Bažiny, krokodílie zákutia, človek to tu nemá ľahké. Ide ale o úrodnú pôdu kde je potravy dosť. A treba o ňu bojovať. ()

Sumaterské vrcholy (2020) (S02E04) 

Toto bola zatiaľ najlepšia časť, úplne napakovana neznámymi vecami, krajinou, zvykmi, komunitou, výzvami aj finálnymi jedlami. ()

Divoké pralesy Guyany (2020) (S02E05) 

Divoký dažďový prales kde chytáte top predátorov, každý chod je tvrdo vybojovaný a krásne dochuteny. Ľudstvo si spravilo z jedenia top predstavenie umenia. ()

Metropole indického koření (2020) (S02E06) 

Jedno z vrcholových gurmánskych zážitkov na svete kde jedlo je alchýmia korení kde každá ingrediencia dáva všetkému ďalší layer chutí a možností. Indky Gordona aj patrične potrollili, aby nebol taký cocky. Na druhej strane sa mi nepáčilo ako tam stále žobral o šoférovanie, aby flexil pred indom svojimi Motocross skúsenosťami. Jemu by som nepožičal auto s princípu - aby si nemyslel že na svete môže mať všetko. ()

V zemi Vikingů (2020) (S02E07) 

V Nórsku som bol ale takéto smaky som nevidel. Skvelé ingrediencie s ktorými master chef rozohral svoju hru chutí a zmyslov. ()

Série 3 (2021) (S03) 

Tretiu sezónu som si fakt užil a aj keď je šablóna každej časti rovnaká, tak každá časť má neopakovateľné zážitky plné dobrodružstva, pracovných výziev a miestnych špecialít. A samozrejme, Gordon dostáva nielen zabrať, ale dostáva pre zmenu aj on nejaký dis, čo vždy akosi poteší. You are stupid scallop! 😀 ()

Texaská výzva (2021) (S03E01) 

Texas to je tvrdá práca, kde si treba vyhrnúť rukávy, zložiť štrkáča, chytiť vola za rohy, zaprieť sa do sedla, nenechať sa zabiť žiadnym predstaviteľom smrtiacej fauny a pri tom všetkom nestratiť hlavu pri najkrajších blondínkach. Fuh, toto bola jazda a tá záverečná hostina, okamžite som vyhladol 😀 ()

Portugalské skalnaté pobřeží (2021) (S03E02) 

Divoké Portugalsko - Gordon musí ísť vyloviť mušle do rozbúreného oceánu riskujúc spláchnutie, nakŕmiť a odvážiť prasiatka, ísť nachytať sardinky a navštíviť úžasnú unikátnu pieskovú vinicu. Keep it simple. Or not. ()

Výprava do Maine (2021) (S03E03) 

O Maine som doteraz nič nevedel, avšak Gordon mi priblížil nielen prírodu, ľudí ale aj kuchyňu. Vyloviť homáre, mušle, narúbať drevo, vyšľahať maslo a napokon veľký Alchemista zázračne premení všetky top ingrediencie na úžasnú sea food hostinu, ktorá roztopí aj najväčšieho kritika - Karen ()

Chorvatské pobřežní dobrodružství (2021) (S03E04) 

Gordon a Istria. Najprv ideme vyloviť uhory a mušličky, so psíkmi vyhrabať hluzovky, nachytať ešte pár sépií, podojiť oslicu a na záver postrihať pár olivovníkov. V tejto časti skončili najhoršie taliani, ktorí podľa Gordona strácajú prvenstvo olivového oleja aj hluzoviek. Škoda, že napokon vyhráva jedlo, ktoré sme ani nevideli. taký obedik s výhľadom na legendárny Rovinj by som si dal kedykoľvek ()

Bujné a divoké Portoriko (2021) (S03E05) 

Puerto Rico to má fakt ťažké. Veľká chudoba, vysoká kriminalita, ale v odľahlých končinách ostrova vie nájsť človek poctivých a pracovitých ľudí, ktorí ťažkou prácou vedia zvládnuť aj nepriazeň osudu. Žijú v rajskej prírode, ale všetko si musia odmakať. Treba ručne pozbierať kávové bôby plné fire ants, prejsť džungľou a nájsť v rieke pár kreviet pod skalami, preháňať sa po pobreží v snahe uloviť nejakú rybku, porylovat pôdu s vernými býkmi a až na záver si sadnúť pod palmu a nasýtiť sa. Ostrov nemá taký nekompromisný zhon ako sme videli napr v Maine, je tu klidek a pohoda, človek narazí aj na známeho pesničkára Rickyho Martina. ()

Reklama

Reklama