Reklama

Reklama

Loki

(seriál)
  • USA Loki
Trailer 2
USA, (2021–2023), 10 h (Minutáž: 42–59 min)

Tvorcovia:

Michael Waldron

Predloha:

Stan Lee (komiks), Larry Lieber (komiks), Jack Kirby (komiks)

Kamera:

Autumn Durald

Hrajú:

Tom Hiddleston, Sophia Di Martino, Richard E. Grant, Gugu Mbatha-Raw, Owen Wilson, Cailey Fleming, Michael Rose, Wunmi Mosaku, Sasha Lane, Eugene Cordero (viac)
(ďalšie profesie)

VOD (1)

Série(2) / Epizódy(12)

V seriáli Loki od Marvel Studios odohrávajúcom sa po udalostiach filmu Avengers: Endgame nepredvídateľný záporák Loki (Tom Hiddleston) pokračuje vo svojej role boha falošnosti. (Disney+)

Recenzie používateľa Dejvecd k tomuto seriálu (5)

Season 1 (2021) (S01) 

Nový MCU seriál Loki za mňa dosť prekvapil, jednak po nie úplnom úspechu Wandy a Falcona a jednak po tom čo som ja osobne pri traileroch (trailer 2+) umieral nudou. Tam kde sa Wanda snažila ísť iným smerom, než klasické Marvelovky s neistotou, tak naopak Loki vyštartoval v 1. epizóde prekvapivo sebavedome a ja osobne som mu to žral. Bavila ma interakcia postáv. Hlavne teda Lokiho a vynikajúco zahratého Mobiusa Owenom Wilsonom, kde sa každý z nich snažil preniknúť do toho druhého. Tiež sa mi veľmi páčil štýl, v ktorom bola TVA spravená (60. roky myslím). Druhou epizódou u mňa nadšenie trochu opadlo, pretože sa za tých 45 min. skoro nič nestalo a tretia epizóda moje nadšenie hodila ešte viac na dno. Keď sme dostali Sylvie, tak som bol sprvu nadšený, ale postupom času ma začala trochu srať tým, že sa v rôznych pasážach správala úplne odlišne, ako pred chvíľou. V takmer dokonalej 4. epizóde sa všetka nenávisť voči nej však rozplynula a ja som si ju začal celkom užívať. Ďalej plynul seriál dosť napínavo so slušnou akciou, ale nechýbali tu ani emócie či správne dialógy. Čo sa týka CGI trikov, tak tie ma úplne nepresvedčili a v scénach kde sme videli hlavných protagonistov na nejakej planéte sa mi vyložene protivili, ale nejde o nič, čo by nejak výrazne znižovalo kvality seriálu. Čo sa poslednej epizódy týka, tak sa vo mne miesia protichodné názory a ešte stále nie som úplne rozhodnutý koľko hviezdičiek si zaslúži. Páčil sa mi celkový ending, kde sme nedostali zbytočný akčný mišmaš, ako vo vyššie spomínaných MCU seriáloch, ale konverzačku, ktorá ma celkom zaskočila a nechala ma v zamyslení ešte dlho po tom, ako seriál skončil a zároveň ma poriadne navnadila na 2. sériu (prípadne ďalšie Marvelovky). Na druhú stranu som však možno čakal od hlavného záporáka niečo viac. Túto postavu nám už párkrát naznačili v iných Marvelovkách, takže ja som bol plný očakávaní a dúfal som v niekoho cool a epického, možno druhého Ultrona alebo Thanosa. Nakoniec z nej bol tak-trochu obyčajný týpek, ktorý ma síce bavil, ale nejaký vyšší rešpekt atd. z neho nešli. Stále sa to však môže zmeniť, pretože nikdy nevieme, čo s touto postavou Marvel spraví. K postave Ravonny, ktorá ma nie úplne nebavila, ale zdala sa mi (hlavne v konečných epizódach) trošku chaotická a nikdy som úplne netušil, čo chce. Mňa však tento seriál dosť bavil a neviem sa dočkať pokračovania. Moje prianie sa splnilo a Marvel nám naservíroval dielo, ktoré nie je úplne tou klasickou Marvelovkou, ktoré som zvyknutý a ktorými som už trošku prejedený, ale niečo viac zaujímavejšie a originálnejšie. V pohode seriál, ktorý v istých momentoch trošku tápe, ale vo výsledku šľape, ako hodinky. 7/10 // REWATCH // --- 5/10 ()

Veľkolepé poslanie (2021) (S01E01) 

Je to tu. Je to tu a ja vôbec nie som sklamaný, práve naopak, som príjemne prekvapený. Za prvé musím podotknúť, že herci hrajú skvelo, Owena Wilsona milujem a Tom Hiddleston si to tiež dosť dáva. Tiež sa mi páči, že sa nám konečne navrátil starý Loki, tak ako ho poznáme z jednotiek Avengers a Thora. Táto verzia Lokiho mi fakt sadne (možno je to jediná verzia Lokiho, ktorú mám rád), v Thorovi 3 už mi prišiel ako taký meme materiál. Chválim aj dobré spracovanie, ktoré sa pozitívne líši od klasických Marveloviek a ukazuje nám, že MCU dostane konečne kvalitný seriál. Som zvedavý, čo nám prinesie nasledujúcich 5 epizód. 9/10 ()

Variant (2021) (S01E02) 

Ach jaj... Nebudem zakrývať to, že druhá epizóda Lokiho ma celkom sklamala. Než sa pustím na negatívne veci, chcem pochváliť skvelé dialógy a výbornú interakciu, ktorá tak trochu ťahá celý seriál. Páči sa mi, že z toho tvorcovia nerobia tú klasickú Marvelovku, ale vydávajú sa iným smerom a to MCU zúfalo potrebuje. Bohužiaľ ma to nenadchlo toľko ako pilot. Celá epizóda sa uberá jedným smerom, nebol tu vôbec žiadny zvrat a pri "veľkom" odhalení na konci nebol asi nikto prekvapený. Keby som bol v koži tvorcov, tak by som trošku zrýchlil tempo, pretože verím, že nie jeden divák sa trochu nudil. Nakoniec musím vytknúť samotného Lokiho. V prvej epizóde sa mi páčilo, že je zase späť náš starý Loki, no nevydržal nám dlho. Loki tu je zase tým zmäteným meme materiálom, aký sme dostali v Thor: Ragnarok :( 7/10 ()

Lamentis (2021) (S01E03) 

Ono to aj mohlo byť dobré, lenže nebolo. Zo začiatku som si myslel, že postavy budú tým hlavným, čo bude tento seriál ťahať dopredu, lenže táto epizóda ma tak trochu priviedla do opaku. S postavami som sa vôbec nevedel stotožniť a Sylvia sa mi zdala strašne chaoticky spravená, v jednej chvíli sa správa takto a v druhej sa jej vystupovanie otočí o 180°. Tiež sa mi zdalo, že v niektorých momentoch sa mi Sylviine prehovory zdali strašne vyumelkované a trošku robotické. Aby som však len nehejtil, tak musím povedať, že tvorcom dávam palec hore za vizuál, ktorý bol podľa mňa dosť vpoho, tiež chválim farby, ktoré len krásne doplňovali pekné akčné scény. Avšak Loki sa zatiaľ pomaly mení na najhorší MCU seriál, ešte sa to však môže zmeniť. 5/10 ()

Ouroboros (2023) (S02E01) 

Lol, nie ()

Súvisiace novinky

Margot Robbie chystá filmové The Sims

Margot Robbie chystá filmové The Sims

23.03.2024

Loňský rok byl pro hvězdnou herečku a schopnou producentku Margot Robbie (Babylon) poměrně přelomový. Její produkční společnost LuckyChap přenesla na plátna kin svět Barbie, tedy nejvýdělečnější film… (viac)

Daredevil nabírá nové tvůrce

Daredevil nabírá nové tvůrce

29.10.2023

Nedávno vyšla zpráva, že Marvel kompletně překopává svoji televizní strategii a uchýlí se nyní k tradičnímu formátu pilotů, showrunnerů a tzv. writer’s room (menších skupinek scenáristů, kteří mají… (viac)

Posuny v marvelovském kalendáři

Posuny v marvelovském kalendáři

04.09.2023

Stávka nebo ne, šéf studia Disney Bob Iger už delší dobu tvrdí, že společnost hodlá výrazně ubrat na míře obsahu, zejména toho seriálového, který proudí na streamovací službu Disney+. A platí to… (viac)

Tajná invaze má pomalý start

Tajná invaze má pomalý start

30.06.2023

Minulý týden si na streamovací službě Disney+ odbyl premiéru nový marvelovský seriál Tajná invaze. V ní se navrátivší se Nick Fury s tváří Samuela L. Jacksona snaží konfrontovat tajnou skupinu… (viac)

Reklama

Reklama