Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Ambiciózny absolvent práva prijme lukratívne miesto v renomovanej advokátskej firme. Čoskoro však zistí, že za jej honosnou fasádou sa skrýva organizovaný zločin. Kto sa mu vzoprie, je nemilosrdne odstránený a to platí aj pre samotných zamestnancov. (RTVS)

Videá (1)

Trailer

Recenzie (294)

gudaulin 

všetky recenzie používateľa

Knihu jsem bohužel nečetl, a tak se nemůžu přidat k obvyklým výhradám, že literární předloha je výrazně lepší, a nemůžu se ztotožnit ani s častými výhradami proti herectví Toma Cruise. Ten sice s jistotou není nejlepším charakterním hercem své generace, ale rozhodně nedělá hanbu svému řemeslu, dokáže se úspěšně vyrovnat s rolí a ukazuje, proč je nejlépe placenou mužskou hvězdou americké kinematografie. Solidní scénář bez logických kotrmelců, nerealistické akce a směšných konspirací, přitom napínavý a divácký vděčný. Navíc ve finálním střetnutí s vůdci mafiánského gangu i s chytrým a překvapivým vyústěním. Film sice nijak nemění pohled na žánr, je to zkrátka klasický thriller natočený velkým studiem, ale ve své kategorii si ho cením velmi vysoko. Celkový dojem. 85 %. ()

classic 

všetky recenzie používateľa

Film má kvalitne obsadenie... + zápletku, skúsenú - zručnú réžiu, scenár pod záštitou - Boba Towna, ktorý napísal jeden z najlepších scenárov všetkých čias - Chinatown, ...mladého a energického - Toma Cruisa, či veterána z Francúzskej spojky - Gena Hackmana, ale i NAPRIEK TOMU, mi film vadil najviac - v prepálenej dĺžke + po čase som začínal mať z filmu guláš, mišung, že som sa nevedel dočkať konca - záverečných tituliek, pričom vidieť to RAZ, neuškodí nijako zdraviu, tak skrátiť to o 30. minút + zmeniť a upraviť scenár, by prospelo, lebo má niekoľko KAZOV. ()

Reklama

ScarPoul 

všetky recenzie používateľa

Pre mňa jeden z najlepších filmov na danú tému. Pamätám si, že som ho počas môjho dospievania videl niekoľko krát a vždy ma bavil. Teraz som sa k nemu po dlhom čase vrátil a funguje stále rovnako. Rovnako funkčné ako knižka. Mám pocit, že 90 roky ukazovali množstvo Cruisovho potenciálu. Ten si pomaličky razil cestu do prvej ligy a skúšal si maličké filmy u veľkých režisérov, ktoré mu dláždili cestu k tomu, v čom je dnes najlepší. Ten film má aj dnes funkčné napätie, skvelú atmosféru a uveriteľné dejové zvraty. A je srdcovkou. Kvôli tomuto som bol svojho času zamilovaný do žien typu Jeanne Tripplehorn. ()

Anderton 

všetky recenzie používateľa

Moja snáď najväčšia trilerová klasika 90 rokov spoločne s Utečencom. A asi aj najlepšia Grishamovka, ktoré v tom desaťročí tiež leteli a kvalitatívne boli vysoko nad priemerom. Príbeh je vysoko nepravdepodobný, ale o to pútavejší a napínavejšie scény sa hladajú inde iba velmi ťažko. Cruise neprehráva, ale je samozrejme v tieni Hackmana. Toto som už videl asi 5 krát a do 10 to určite ešte potiahnem. Za zmienku stojí netradičná hudba. ()

kaposlav 

všetky recenzie používateľa

Pozrel som si z úvodu 40-50 minút, ale nebavilo ma to. Klasická najivná idylka, že po skončení školy má človek hneď prácu, barák, auto a papá v reštauráciach. Americký sen, ktorý osprostieva prisnených ľudí. Tento tip amerických filmov teda už moc nemusím. Radšej mám filmy z americkej reality, kde ľudia bývaju po kanáloch, v karavánoch, v stanových mestečkách, pod mostom, či v papierovej krabici a ako vyberajú odpadkové koše, kde šťastlivci hádžu svoj nadbytok. ()

Galéria (70)

Zaujímavosti (13)

  • Veta "They don't run me, and you don't run me (Nedobehnú ma a ty ma nedobehneš)", ktorú povedal Mitch, sa spomína tiež vo filme Thief z roku 1981, kde ju hovorí Frank (James Caan) za podobných okolností. (pravo)
  • Meno Genea Hackmana sa neobjavilo v reklamných materiáloch k filmu. Jeho kontrakt vyžadoval, aby jeho meno bolo dôležitejšie než názov filmu vo všetkých reklamných materiáloch. Kontrakt Toma Cruisea ale zároveň vyžadoval, aby jeho meno a jedine jeho meno bolo dôležitejšie ako názov filmu vo všetkých reklamných materiáloch. Hackman sa teda rozhodol vypustil svoje meno zo všetkých reklamných materiálov úplne, vypustil svoju osobu a prekvapil tak všetkých divákov. Vo filme samotnom nasleduje Hackmanove meno po Cruiseovom a pred titulom. (pravo)

Súvisiace novinky

Zemřel herec Paul Sorvino

Zemřel herec Paul Sorvino

26.07.2022

Další smutná zpráva z filmového světa. Včera totiž zemřel také druhý slavný charakterní Paul Sorvino. 83letý veterán, známý pro hraní silných urostlých typů mužů, zemřel přirozenou smrtí ve svém domě… (viac)

Zemřel herec Wilford Brimley

Zemřel herec Wilford Brimley

02.08.2020

V sobotu v ranních hodinách zemřel americký herec Wilford Brimley. Bylo mu 85 let. Brimley se údajně dva měsíce potýkal s ledvinovými problémy, informaci o úmrtí potvrdila jeho agentka Lynda Bensky.… (viac)

Reklama

Reklama