Reklama

Reklama

Čierne Vianoce

  • Česko Černé Vánoce (viac)
Trailer 1

Študentka Riley (Imogen Poots) je po zľahka traumatickom zážitku zo stretnutia s opačným pohlavím vysadená na všetkých chlapov. Jej spolubývajúce na internáte ju v tom mohutne podporujú, veď od čoho iného sú tu kamarátky ? Všetky sa tešia, ako si užijú vianočné sviatky v prázdnom  vysokoškolskom internáte, z ktorého väčšina študentov odišla tráviť sviatky so svojimi rodinami. Dokonalú idylu plnú snehu a blikajúcich svetiel naruší séria textových správ, ktoré im začnú chodiť na mobily. Následne jedna z nich zmizne a ďalšiu zavraždí maskovaný útočník. Než si Reily a ostatné dievčatá uvedomia, že im všetkým ide o život, stratia akúkoľvek nádej na únik. Majú len dve možnosti – pasívne čakať, až si smrť príde aj pre ne, alebo sa postaviť na odpor. Kľúčová otázka znie, kto proti nim vlastne stojí, a či môžu veriť niektorému z kamarátov, ktorí im prišli na pomoc. (CinemArt SK)

(viac)

Videá (2)

Trailer 1

Recenzie (84)

Gorehound 

všetky recenzie používateľa

No, ten film je možno úplne iný, ako sa podľa trailerov aj názvu, odkazujúcemu na slávny vianočný slasher zdá. Hrozne nerád by som potencionálnych divákov odradil, ale namiesto tradičného gore a vynaliezavých kills sa film sústreďuje na sympatickú hlavnú hrdinku, gotickú atmosféru starej školy, tajné spolky a vcelku pôsobivý vizuál("snehový anjel" hneď na začiatku, ale celkovo to nie je žiadna bieda), vydarené napätie(sčasti to JE aj slasher, takže o nejaké tie naháňačky a jumpscares neprídete) a celkom podarený, na dnešné pomery aj štipku originálny príbeh s troškou nadprirodzena. Prečo nie. Možno zasa pôjdem proti prúdu, ale ja som si film užil a rád si ho pozriem znovu. Trošku mi to pripomínalo tohtoročný " Nočné mory z temnôt", pointa apelovala na lásku k pulpovým hororikom, aspoň mne to tak pripadalo. A samozrejme, tvorcovia apelovali aj na vzťahy medzi mužmi a ženami, feminizmus, atď. Nevadilo mi to, nebolo to nijako otravné a krásnu zimnú, vianočnú atmosféru to nepokazilo. Osobne sa mi to páčilo, ale viem, že názory budú lietať hore a dole. Za mňa palec hore. ()

Wacoslav1 odpad!

všetky recenzie používateľa

Ty vole, co to bylo... Jako první dvě verze taky nebyly žádný velký pecky, ale byly to vesměs aspoň blbý slashery, co si na nic nehrají, ale tuhle nudnou zoufalost, bez atmosféry, bez aspoň průměrnýho castingu, a po hříchu i bez jediný aspoň dobrý vraždy, jak si mohl vůbec někdo dovolit vyprdnout do kin, tak to nepochopím.0% ()

Reklama

Arsenal83 

všetky recenzie používateľa

Imogen Poots je jasným dôkazom toho, ako veľa znamená u žien farba vlasov a štýl účesu. Bežne blondýnka s peknými vlnitými vlasmi sa tu zmenila na štýl kastról po výbuchu a tak niet divu, že okrem jedného poloslepého Afroameričana nemá o ňu nikto záujem. Keď už sme pri tom horore, tak je fajn, že začnú miznúť osoby, ale veď nie je poriadne vidieť ani jednu z vražd, akurát sa zintenzívni hudba. Skôr to vyzerá ako paródia na Vreskot, ale aj tú sme už videli. A lepšiu. ()

vegetol.mp odpad!

všetky recenzie používateľa

Jason Blum se musel naprosto zbláznit, že se rozhodl dát týhle woke sračce zelenou. Někdo by měl tomu vemenu, který to napsala a zrežírovala říct, že feministický cancy vám na 90 minut děje nevystačí. Jako nečekal jsem zázraky, ale tohle bylo fakt moc. Každých asi tak pět minut je divákovi do hlavy vtloukáno, že cancel culture a MeeToo jsou fajn a bílý chlapi jsou svině, co si zaslouží vyhubit. Jako jsou filmy dobrý a špatný a pak tyhle goebbelesovský sračky, ze kterých se člověku zvedá kufr. A ten PG 13 rating je k smíchu. ()

Trevor 

všetky recenzie používateľa

Najväčšou výhodou tohto filmu je že sme sa naňho rozhodli neísť do kina. Po úvodnom boji afroamerickej feministky proti bielemu patriarchátu a úspechu potom, ako bola socha bieleho chlapa na univerzite odstránená som o túto liberálnu sračku stratil akýkoľvek záujem, ale podarilo sa mi ho dopozerať keďže som si čas krátil na instagrame. Iba z dôvodu že odpad neudeľujem ako na bežiacom páse to má jednu hviezdičku, aj keď dôvod na ňu je tentokrát prozaický. Ušetrené eurá za vstupenku a občerstvenie a pekná vianočná pesnička. To bolo jediné v tomto filme, čo stálo zato. Ďalšie dobré komentáre ricci.s , Arsenal83 a Pajkenzi. ()

Galéria (19)

Zaujímavosti (6)

  • Film mal mať pôvodne natáčať s ratingom R (mládeží do 16 rokov prístupný len v sprievode rodičov), avšak po negatívnych reakciách skúšobného publika bol film prestrihaný na verziu s ratingom PG-13. (beso74)
  • Film se natáčel na Novém Zélandu. (ČSFD)
  • Meno mačky patriacej dievčatám je Claudette, je to narážka na originál z roku 1974, kde sa v podobnej úlohe objavila mačka menom Claude. (beso74)

Reklama

Reklama