Reklama

Reklama

Po událostech z minulého dílu malá Jamie oněměla, ovšem zjistila, že je telekiniticky poutána ke svému strýci - vrahovi Michaelu Myersovi. A ten se vrací i na letošní Halloween. I tentokrát mu v cestě stojí jeho nemesis - Dr. Loomis, který má plán jak Michaela porazit. (Opsha)

Videá (1)

Trailer

Recenzie (176)

sniper18 

všetky recenzie používateľa

Je to úplne priemerný horor, ktorý je priamym pokračovaním predchádzajúceho dielu. Má pomerne slabý príbeh o Michaelovi Myersovi, ktorý sa po roku od svojho rozstrieľania vracia do Haddonfieldu, aby dostal svoju neter, ktorá je kvôli prežitej traume stále v nemocnici, kde má samé nočné mory a zistí, že je s Michaelom spojená telekineticky. Spracovanie ma tiež sklamalo, film má príliš pomalé tempo, hlavne celá prvá hodina je dejovo zaujímavá len minimálne, je tu plno slabých miest, mnohé scény sú zbytočne naťahované, až potom sa to už trochu rozbehne, ale ani tak to nie je moc ideálne. A navyše ten celý nápad s telekinetickým spojením je nanajvýš hlúpy, filmu to len prekáža a nanešťastie tu má tento prvok dosť priestoru. Po stránke vrážd som tiež sklamaný, nie je ich až tak moc a ani z nich väčšinu nie je vidieť, ale pár ich predsa len poteší, obzvlášť likvidácie v stodole. A prekvapí, no nanešťastie len negatívne, že tu Michael až moc často používa automobil a to dokonca aj pri naháňačkách. Hororová atmosféra a napätie tu vôbec nie sú, čo je škoda. Herecké obsadenie je celkom slušné, už klasik Donald Pleasence, Danielle Harris, len teraz jej postava bola zle vymyslená a prekvapia aj niektoré dobré teenagerské postavy. Réžia je slabá, tu toho pokazila pomerne dosť, no aspoň technická stránka dopadla dobre. A klasická halloweenska hudba až na niekoľko miest je väčšinou upravená dosť mizerne. Musím povedať, že som dosť sklamaný, tento piaty diel sklamal takmer po všetkých stránkach, ale aj tak to na ten úplný priemer stačí, čomu výrazne napomohla atmosféra osemdesiatych rokov, niekoľko slušných okamžikov a môj kladný vzťah k tejto sérii. Inak by som s hodnotením musel ísť výrazne nižšie. Objektívna kvalita filmu- 45%, film sa páči mne na 51% ()

dr.horrible 

všetky recenzie používateľa

Posledná polhodinka je fajn. Kým sa k nej dopracujú, je to také hodne divné a ukecané, a nie natoľko vážne ako predošlé časti. Tvorcovia si asi uvedomovali, že strach a atmosféru obsiahnutú v prvých dvoch dieloch vytvoriť nedokážu a pojali to miestami dokonca humorne(!) a odľahčene. Tá vec s malou Danielle Harris nefunguje ako by mala a v priebehu prvej hodiny je aj úmrtí nejak poskromne, nakoniec sa to teda pokúsia dohnať už spomínanou záverečnou tridsať minútovkou (no dobre, možno štyridsať) a hneď sa je na čo pozerať. No a potom príde záver a s ním jeden veľký krvavý otáznik. 65% Podľa mňa lepšie než predošlá časť. R.I.P. Dr. Loomis. ()

Reklama

eraserhead666 

všetky recenzie používateľa

Jestliže čtyřka částečně zničila závěr dvojky, tak tohle se závěru čtyřky doslova nahlas vysmálo. Až nechutně směšnej návrat Michaela do hry, to se jen tak nevidí. Jinak v podstatě to samý jako čtyřka jenže s tím rozdílem, že tady to moc nefunguje. Jo, Michael je sice vynalézavý (vidle apod.), ale to co tvůrci udělali s dějem (spojení neteře s Michaelem je tady tak okázale přehrávané až to působí jako rušivý element, a co má znamenat ten tajemný muž? že by oslí dvířka k šestce?) je katastrofální. Ještě, že film zachraňuje pár dobrých smrtí, střeštěná Tina (tohle je nejlepší hereckej výkon, tak dobře podanej výkon ztřeštěné a bezprostřední puberťačky se jen tak nevidí) a pološílený Loomis, za to 3*, jinak by asi byly jen 2. ()

Wiikii 

všetky recenzie používateľa

Pátý díl má strašně deb*lní režii, která povyšuje celý Halloweenský mystický koncept zas o úroveň výše a Michael Myers se zas o něco více blíží k Freddy Kruegerovi. Ale to není nic překvapivé, však už ve slabé čtverce nám autoři nastínili kudy se Halloween bude odebírat. .. Avšak způsob jak nám vše podávají je při nejmenším strašný od hudby, přes kameru a scénář až k režii. ..Je to děs, a né ten hororový "dobrý" děs, ale ten špatný děs. .... HODNOCENÍ: 24% (1*) ()

jojinecko 

všetky recenzie používateľa

Po skončení 4-ho dielu som sa nevedel dočkať akým spôsobom tvorcovia Mayersa oživia, ale Michael má viac životov ako Rambo-WAW! Hlúpe a priblblé scenáristické trápenie a režisérske omieľanie už videného...Piaty diel nemá čo ponúknuť a keď už aj staré "istoty" ako Dr. Loomis začínajú liesť na nervy, niečo asi nie je v poriadku. Jednu * za to, že Michael ukázal ksicht:))) ()

Galéria (69)

Zaujímavosti (25)

  • Po Halloweenu II (1981) jde o druhý film v sérii, který končí až ránem po Halloweenu. (ČSFD)
  • Šlo o poslední film ze série, který měl v úvodních titulcích vyobrazenou dýni, až do Halloweenu z roku 2018. (Takeshi666)
  • Severoamerické tržby byly 11,6 milionu amerických dolarů. (NIRO)

Reklama

Reklama